FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - CEAHLĂUL, MÎINE, 14:00, ANTENA 1, DOLCE ŞI LIVEVIDEO PE GSP.RO

Paradoxuri » Cele mai interesante cifre şi detalii în avanpremiera duelului Dinamo - Ceahlăul, de mîine

Articol de , - Publicat sambata, 05 octombrie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 04 octombrie 2013 21:58

Roş-albii întîlnesc Ceahlăul în cea mai bună perioadă din istoria clubului moldav în Liga 1, însă nemţenii n-au învins niciodată în Ştefan cel Mare


Dinamo pe la mijlocul clasamentului, Ceahlăul în preajma locurilor europene. "Cîinii" sperînd să bifeze, în premieră, a doua victorie consecutivă în campionat, moldovenii sosind în Capitală după o serie de 8 meciuri la rînd fără eşec, cea mai bună evoluţie din istoria grupării. Flavius Stoican, 36 de ani, şi Vasile Miriuţă, 44 de ani, au planurile făcute să dea lovitura. Pe ce se bazează ei?

1. Dinamo gazdă în confruntările cu Ceahlăul înseamnă 16 meciuri: 11 victorii "cîinii", 5 remize şi nici un succes al oaspeţilor!

2. Ultima victorie a nemţenilor în prima divizie în dauna roş-albilor a fost tocmai pe 19 martie 2003. Ceahlăul a bătut cu 3-2, după ce-a fost condusă cu 2-0. La finele confruntării, Cornel Dinu a fost demis. La "cîini" era jucător Stoican. Din 2003 încoace s-au disputat 12 partide: 7 victorii bucureştenii, 5 egaluri.

3. Bucureştenii au pierdut 5 puncte pe teren propriu în acest sezon, 3 cu Steaua şi două cu Petrolul, dar moldovenii n-au mai cîştigat în deplasare din 1 mai 2012. În urmă cu un an şi 5 luni, ei se impuneau cu 2-1 la Sibiu, cu Voinţa. Au urmat de atunci 7 egaluri şi 16 eşecuri pe terenuri străine.

4. Nemţenilor nu le prieşte Capitala. În ultimele 10 deplasări în Bucureşti, Ceahlăul a înregistrat doar o victorie, în Giuleşti, 2-1 cu Rapid, în martie 2012. În rest, 4 remize şi 5 înfrîngeri.


15 victorii are Dinamo în confruntările cu Ceahlăul, all-time, din 32 de meciuri. Moldovenii au cîştigat de 5 ori, iar de 12 ori meciurile s-au încheiat la egalitate

1,90 e cota oferită de Casa Pariurilor pentru un succes al lui Dinamo mîine. Victoria Ceahlăului are cota de 4,10


"Moralul echipei este ridicat după victoriile din Cupă şi din campionat, dar n-am obţinut nimic, momentan. Trebuie să muncim la fel de mult, chiar mai mult"
Flavius Stoican, antrenor Dinamo

"Vom juca la victorie, dar şi un egal ar fi bun. Respect Dinamo, poate îmi va sosi şi mie, cîndva, rîndul să antrenez în Ştefan cel Mare. Nu m-a căutat nimeni de acolo, nici nu aş vrea acum, mă interesează să închei cel puţin un sezon la Ceahlăul"
Vasile Miriuţă, antrenor Ceahlăul

"Da, sînt dinamovist, şi tata a jucat la Dinamo Suceava, în perioada 1958-1960. Dar pe teren mi-am dorit întotdeauna să-i bat pe «cîini»"
Gheorghe Ştefan, preşedinte de onoare Ceahlăul

7 detalii ale confruntării
- 1 este locul ocupat de Ceahlăul atunci cînd vine vorba de goluri încasate din faze fixe, nemţenii primind doar un gol
- 2 este cifra meciurilor în care Dinamo n-a marcat, ambele în deplasare, cu ACS Poli şi cu Viitorul. Nemţenii au o singură partidă în care n-au punctat, cu Astra
- 3 partide directe s-au încheiat fără gol, ultima dată pe 27 octombrie 2012 la Piatra Neamţ
- 4 partide are trupa lui Pinalti fără gol primit, în timp ce Dinamo are 3
- 5 goluri din faze fixe a marcat Dinamo, cifră depăşită doar de FC Vaslui şi de Pandurii
- 6 jucători din lotul lui Miriuţă au început titulari toate cele 9 partide de pînă acum. Dinamo l-a avut doar pe Curtean titular, ceea ce nu va fi cazul acum, mijlocaşul avînd entorsă la glezna dreaptă
- 7 goluri a încasat Ceahlăul de la Dinamo pe 7 decembrie 2003, în cea mai severă înfrîngere din campionat suferită vreodată de nemţeni: 0-7


"Vreau dulăi, nu căţeluşi"
Stoican a avut discuţii în contradictoriu, deja, cu cîţiva dintre jucători, printre care şi Luchin, însă a declarat că acest lucru stimulează relaţiile în echipă: "E adevărat că mai sînt discuţii bărbăteşti între mine şi jucători, dar sînt constructive. Iar ei sînt caractere speciale pentru mine. Dacă arăt respect nu am cum să nu primesc respect înapoi, atmosfera e foarte bună în grup. Sperăm să fim dulăi în meci, nu căţeluşi cum cred unii". (Victor Vrînceanu)

Pentru Hîldan
Dinamoviştii vor să învingă mîine în memoria lui Cătălin Hîldan. Azi, se împlinesc 13 de ani de cînd "Unicul Căpitan" s-a ridicat la ceruri, iar echipa va depune coroane de flori la mormîntul din Brăneşti. Va fi şi un moment dedicat fostului mijlocaş, va participa şi familia Hîldan. "Toţi băieţii au ţinut să meargă să se reculeagă la mormînt, e motivant pentru meci", a spus Stoican. (Victor Vrînceanu)


589653-caseta.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
zidane92
zidane92  •  05 Octombrie 2013, 17:42

sau pacaliciul de zougoula care da gol doar daca il confunda adversarii cu fanionul de la tusa imi place ca in sfarsit dupa 9 etape s-au limpezit lucrurile astept cu mare nerabdare sa isi revina munteanu e drept ca preferam un dirijor mai tanar un rafy stanescu daca era serios dar mai bine munteanu de un miliard de ori decat aceasta "feblete" a mea thicot care nu mi se pare doar cel mai slab dinamovist din 2013 dar asa cum am zis-o in repetate randuri cel mai slab jucator macar din ultimii 15 ani

zidane92
zidane92  •  05 Octombrie 2013, 17:40

in sfarsit avem si noi o formula de echipa si un sistem stabil de aia multescu s-a curatat pe mana lui ca i-a rotit pana i-a dat dracu de tot in sfarsit vad ca stoican omogenizeaza apararea si e al 2 -lea meci la rand cand blocul defensiv arata in formula standard in momentul de fata balgradean-grecu,durimel,grigore,luchin un alt plus e titularizarea lui rotariu,un alt mare plus este ca boubacar a redevenit om de baza si cel mai mare plus este ca danciulescu e titular poate ca e batran si clar nu mai joaca ca in vremurile bune dar la ce ofera in avanposturi lotul lui dinamo azi ma doare capul cand vad ca unii intreaba sau contesta titularizarea lui danciu pai cine sa joace actorul thomas

rareshiasi
rareshiasi  •  05 Octombrie 2013, 11:50
Postat de neuer1606 pe 05 Octombrie 2013, 10:37

Daca joaca Danciulescu este clar, scoatem cel mult un egal...

Mai bine cu Danciulescu in teren

Vezi toate comentariile (13)
Comentează