FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Parpas n-a ţinut ritmul cu steliştii: "Ăla mic, din Cipru, care respiră greu" :D

Stelios Parpas, Parpas, Steaua
Stelios Parpas, Parpas, Steaua

Articol de , - Publicat duminica, 07 februarie 2010 00:00

Noua achiziţie a Stelei n-a ţinut ritmul cu coechipierii la şedinţa de pregătire de ieri. Cipriotul Stelios Parpas, care a luat tricoul cu numărul 2 şi s-a întreţinut în greacă cu Kapetanos, a terminat antrenamentul aproape leşinat

Ieri dimineaţă, la 11:00, la doar 10 ore de momentul în care a aterizat în Antalya, după un zbor pe ruta Limassol - Atena - Istanbul - Antalya, ultima achiziţie a Stelei, cipriotul Stelios Parpas, a ieşit pe terenul de antrenament. Îmbrăcat la fel ca şi ceilalţi jucători şi avînd numărul 2 pe bluza de trening, el a parcursul drumul de la hotel la teren alături de Kapetanos, cu care a discutat în limba greacă.

Antrenamentul, care nu a fost unul extrem de tare ca intensitate fizică, a reprezentat un adevărat chin pentru Parpas. A ţinut cît de cît ritmul în primele 15-20 de minute, după care s-a trecut la "5 contra 2". Aici s-a încălzit repede, a renunţat la bluză şi a rămas în mînecă scurtă, avînd cîteva intrări tari la minge.

S-a trecut apoi la exerciţii fizice. Parpas a început să gîfîie şi a fost singurul care a rămas în spate. "Aoleu, dacă aşa fuge şi la meciuri e vai şi amar" a fost comentariul lui Gigi Becali de pe margine. Stoichiţă l-a văzut cum înota şi se chinuia să fugă. "Go Parpas, run, run!", i-a strigat tehnicianul, însă fundaşul era chiar epuizat.

Finalul antrenamentului l-a salvat, atunci cînd s-a trecut la un joc şcoală pe jumătate de teren. Fluierul lui Stoichiţă, care a consfinţit finalul şedinţei, a fost primit de Parpas exact cum aşteaptă un boxer gongul, fiind la podea. Iar de azi, urmează amicalele în care el va trebui să-i dovedească lui "Lippi" că merită să fie titular în apărare.

Explicaţia lui Stoichiţă: "E obosit după un drum de 13 ore"
Tehnicianul Stelei a încercat să explice starea lui Parpas. "Este chiar obosit. A făcut 13 ore pe drum, a schimbat 3 avioane, a ajuns la ora 1:00 în cantonament, a adormit pe la 3:00, iar la 8:30 era deja treaz. E normal să fie obosit", a spus "Lippi". "De ce nu mi-ai zis, mă Mihai, că treceam prin Cipru cu charterul şi îl luam şi pe el în drum spre Antalya", i-a zis Becali antrenorului.

"Refuz să cred că un jucător venit de sub comanda lui Duşan Uhrin jr. nu e pregătit fizic. Eu ştiu cum lucrează cehul şi n-am nici o emoţie din acest punct de vedere"
Mihai Stoichiţă

2 e numărul pe care îl va purta Parpas la Steaua
30 de minute va juca astăzi Parpas în amicalul Steaua - Lokomotiv Sofia

DIALOGUL ZILEI PE TEMA PARPAS
"Băi Mihai, scoate-l, mă, din antrenament pe Parpas ăsta, nu vezi că mai are un pic şi leşină? Îl avem după aia pe conştiinţă pe băiat"
Gigi Becali

"Lasă-l, Gigi, să alerge! Ce crede el, că e la soare şi la mare la el în Cipru, acolo? A venit aici la muncă, nu în vacanţă"
Mihai Stoichiţă

"Am venit pentru Stoichiţă"
Stoperul cipriot spune că primul lucru pe care i l-au transmis şefii din Ghencea a fost că e vital să se cîştige titlul

- Stelios, ce înseamnă acest transfer pentru tine?
- Înseamnă un mare pas înainte şi pot spune că sînt foarte fericit că am venit la Steaua, o echipă extrem de mare şi foarte cunoscută peste tot în Europa.

- Cu ce te-a convins Steaua?
- Am venit aici pentru Mihai Stoichiţă, un antrenor cu care am colaborat excelent la Aris şi la AEL. Un tehnician care m-a apreciat şi pe care îl stimez foarte tare. El m-a convins şi el a fost motivul principal care m-a determinat să semnez. Apoi, faptul că Steaua e o echipă mare, cu obiective mari, şi aici am o şansă uriaşă să evoluez în Champions League.

- Care e obiectivul tău în tricoul Stelei?
- Să ştiţi că mi s-a transmis foarte clar în momentul în care am semnat că titlul e vital pentru această echipă. Mi s-a zis că e neapărată nevoie să-l luăm pentru că, de foarte multă vreme, 3-4 ani, nu s-a mai luat acest trofeu. Eu îmi voi da toată silinţa să ajut echipa să termine prima.

- Tu ce ştii de fotbalul românesc în momentul de faţă?
- Am văzut-o jucînd pe CFR în "dubla" cu Anorthosis Famagusta, apoi la AEL l-am avut antrenor pe Dusan Uhrin junior, care mi-a spus multe lucruri despre Poli Timişoara şi despre ce e în România.

"Am venit la cel mai mare club din România, o echipă despre care se ştie şi care impune respect oriunde joacă în Europa"
Stelios Parpas

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
 •  07 Februarie 2010, 12:19

steaua a nimerit cativa jucatori buni desi nu erau cine stie ce inainte ca de ex: kapetanos-destul de bun pt steaua,era thiago care era super fotbalist dar din orgoliu gigi la dat,elton iarasi orgoliul din gigi a facut ca el sa plece,si zapata chiar, thereau, golansky,,,dec steaua se reprofileaza pe redescoperirea jucatorilor( evident liberi de contract si fara nume)concluzia : e lesne de inteles.

catalynn
catalynn  •  07 Februarie 2010, 12:03

Ba, da numai ciurucuri am luat iarna asta. Bine macar ca au venit Karamienii, si ca nici restul nu se pot lauda cu cine stie ce achizitii.

bombon
bombon  •  07 Februarie 2010, 11:54

Acest jucator poate ajunge repede, daca mai lesina de vreo 2 ori, SIMBOLUL STELEI - o echipa de lesinatti distrussi cu retardd ciobannesc, care cred despre ei ca sunt fotbalisiti!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează