FOTBAL  »  Superliga  »  DOPAJ

Paul Pârvulescu, motivație amuzantă în fața ANAD, după ce a spus la GSP Live că s-a dopat + Gafa de la Comisie care îi prelungește suspendarea încă 25 de zile

Articol de - Publicat joi, 11 iunie 2020 15:24

Cazul fotbalistului de la Academica Clinceni, Paul Pârvulescu, care a recunoscut singur la emisiunea GSP Live că s-a dopat la o echipă din România, apelând la o terapie cu injecții în venă, continuă să provoace valuri. Pârvulescu a fost audiat, prin video-conferință, în cursul zilei de miercuri, de către comisia Agenției Naționale Anti-Doping.

Pârvulescu: „Moderatorul a dus discuția în acea direcție, nu eu”

Membrii acesteia i-au solicitat să explice declarațiile pe care le-a făcut în respectiva intervenție, în care i-a spus moderatorului Costin Ștucan că: „Eu la FCSB n-am făcut ozonoterapie, am făcut în altă parte, dar nu la Steaua. Pentru mine, era suficient să stau 2-3 minute în apă rece, apoi în apă caldă, după care alternam și eram OK. Când făceam ozonoterapie, a doua zi mă simțeam rău, dar următoarea zi eram OK. Nu pot să spun unde am făcut, pentru că aș pune doctorul de-acolo într-o situație delicată. Eu n-am făcut insuflații rectale, ci injecții în venă. Nu e ceva wow, dar din punctul de vedere al sănătății e ok. Dar e doping, da", a spus Pârvulescu.

Pus să detalieze când și mai ales la ce echipă a apelat la această terapie interzisă de regulamentele WADA, Pârvulescu a dat înapoi. Fotbalistul le-a spus că el nu s-a dopat nicăieri pe unde a jucat și că declarația făcută în emisiune „a fost mai mult indusă de moderator, care a dus discuția în zona pe care și-a dorit-o el". Pârvulescu nu și-a asumat niciun moment, în declarațiile din dosarul ANAD, că a apelat vreodată la injecții intravenoase. Deși în emisiune spune limpede că a făcut "în venă"! 

Cel puțin 6 etape e out!

La finalul audierilor, s-a produs un alt moment surprinzător. Jucătorului și avocatului său li s-a transmis dacă sunt de acord ca următoarea dată a audierilor să fie pe 6 iulie, implicit însemnând că până atunci, jucătorul nu va avea drept de joc. Aceștia au acceptat, astfel că cel puțin până la finalul primei săptămâni din iulie, Pârvulescu va fi în continuare suspendat și nu va putea să fie folosit de Academica Clinceni. Până atunci, echipa sa va disputa nu mai puțin de 6 etape, adică jumătate din restul play-out-ului. În acest interval, jucătorului nu i se permite nici măcar să se pregătească alături de colegii săi.

Ilie Poenaru e revoltat

Chiar antrenorul său de la Academica s-a arătat extrem de revoltat de situația creată și a arătat cu degetul înspre ANAD. „Nu înțeleg de ce nu e lăsat să joace până când se va da un verdict! El acum nici măcar nu se poate antrena, deci dacă situația se va prelungi, atunci când va reveni, o va lua de la zero cu antrenamentele și practic nu o să-l am mai multe etape la dispoziție, iar Clinceni nu are un lot care să-i permită să nu se bazeze pe toți jucătorii”, a declarat Ilie Poenaru înainte ca elevul său să fie audiat.

Pârvulescu, care în august va împlini 32 de ani, a jucat în 18 din cele 28 de etape disputate de Clinceni în sezonul actual. De 13 ori s-a aflat în echipa de start, iar de 9 ori a bifat toate minutele.

CV - Paul Pârvulescu

  • a debutat în Liga 1 în august 2008, în tricoul celor de la Gaz Metan Mediaș
  • a bifat pe prima scenă 182 de meciuri și 11 goluri
  • a jucat 13 meciuri în cupele europene, toate în tricoul FCSB-ulu
  • a fost jucător al naționalei de tineret în 2009, pentru care a bifat 5 selecții
  • în ianuarie 2012 a făcut obiectul unui adevărat război în mercato, între FCSB și Dinamo, care s-au luptat pentru a-i obține semnătura, câștig de cauză având Gigi Becali, care i-a plătit Mediașului nu mai puțin de 1 milion de euro
  • a evoluat în Liga 1, în afară de Gaz și FCSB, la ASA Tg. Mureș, Viitorul, Voluntari, Poli Iași și Clinceni
  • a jucat și în două campionate de afară: în Austria, la Sankt Polten și în Polonia, la Wisla Plock
  • a câștigat 6 trofee, toate cu FCSB: 3 titluri, o Cupă, o Supercupă și o Cupă a Ligii

Declarațiile lui Paul Pârvulescu la GSP Live

Citește și alte știri din Liga 1

Ce se întâmplă dacă Dinamo intră la izolare: se amână inclusiv turul semifinalei cu FCSB, dar Cupa și play-out-ul nu se opresc!

Ludovic Orban, răspuns clar pentru FRF și LPF: „Suporteri pe stadioane? Nu se poate vorbi despre așa ceva”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (14)
883758598355956
Adrian Fulgos  •  11 Iunie 2020, 22:53
Postat de cpt.ahab pe 11 Iunie 2020, 17:50

Nu-l acuzăm, îi plângem de milă. Pentru că sportul profesionist, devenit industrie, se bazează pe dopaj în totalitate. Interesele financiare sunt imense, ca atare nu va vrea nimeni să intre în forță în chestiunea dopajului. Pentru că asta ar duce la prăbușirea sportului profesionist. Toți se dopează, sub o formă sau alta, cei mai șmecheri fiind cei care sunt cu un pas înaintea listei substanțelor și procedeelor interzise. Rămân fraierii care se lasă prinși. Iar Pîrvulescu s-a autodenunțat absolut prostește. Își încheia cariera liniștit, nemaifiind obiect de interes din partea unor agenții care se fac oricum că lucrează și de-abia așteaptă să se găsească un pîrvulesc năuc pentru a-și justifica banii pe care-i consumă aiurea.

Citind de citeva ori comentariile pertinente care le-ai postat am sentimentul ca stii de fenomenul sportiv. De data asta simt nevoia sa-ti spun ca nu cred ca ai totală dreptate in ce spui despre dopaj. Controalele sint frecvente si inopinante. Fotbalul este intr-adevar mai putin controlat, dar sporturi ca tenisul, atletismul, ciclismul, hockey sint foarte controlate. Sint foruri subventionate unele chiar guvernamental sau de sponsori sa se ocupe de acest fenomen. Sportivi cu logevitate, cum ar fi Nadal, Federer, Graff, Gretzsky ar fi fost depistați. Cei cum ar fi Jackie Joyner-Kersee, Lance Armstrong, Carl Lewis, sau Ben Johnson au fost prinsi chiar de USADA care este sub patronaj american. Au beneficiat la vremea respectiva de cele mai sofisticate substanțe si strategii de dopaj, dar tot au fost prinşi. Plus cei mai buni ştiu ca pierd totul: trofee, bani, sponsori si mai ales honor. Toti marii sponsori (Nike, Adidas, Mercedes, etc) stipulează clar că atunci cind esti prins ai pierdut contractul. Odată cu banii, vin şi responsabilități mari.

robotman
robotman  •  11 Iunie 2020, 20:17
Postat de sstark pe 11 Iunie 2020, 19:26

FC OZON 2003 SA este una dintre putinele echipe din Liga Mamaliga care a apelat la dopaj. Ca sa elimine riscul de depistare la dopaj prin metodele de test conventionale, au apelat la insuflatii rectale. Va dati seama ce era acolo... acum inteleg de ce fcsbistii alergau cracanati pe teren. Nu era nici o iluzie optica la TV...

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sstark
sstark  •  11 Iunie 2020, 19:26

FC OZON 2003 SA este una dintre putinele echipe din Liga Mamaliga care a apelat la dopaj. Ca sa elimine riscul de depistare la dopaj prin metodele de test conventionale, au apelat la insuflatii rectale. Va dati seama ce era acolo... acum inteleg de ce fcsbistii alergau cracanati pe teren. Nu era nici o iluzie optica la TV...

Vezi toate comentariile (14)
Comentează