FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Patrick Petre vrea să înscrie în Derby de România, acolo unde a debutat în Liga 1: ”Mai pregătit ca niciodată”

Articol de - Publicat duminica, 02 august 2015 00:00

Patrick Petre, 18 ani, este unul dintre cei mai lăudați tineri ai New Dinamo 2015/2016.

Mijlocașul central, anunțat titular mîine seară contra Timișoarei, ca premiu pentru golul reușit contra Viitorului (1-1), visează să cunoască gloria în Derby de România, să-i calce pe urme tatălui său, Florentin Petre.

Puștiul, care spunea în cantonamentul de vară că "pe Steaua vreau s-o învingem de cît mai multe ori pentru că vrem să ne luăm revanșa, mai ales că a fost urît s-o vedem cîștigînd trei trofee", a anunțat ferm: "Sînt mai pregătit ca niciodată de Derby! Sper să intru și să dau tot ceea ce am mai bun. Este cel mai important meci pentru fani, sînt sigur că ei vor fi alături de noi. Oricum, la nivelul galeriilor, partida e deja cîștigată de-ai noștri".

Pentru puștiul-minune al "cîinilor", meciul cu ACS Poli, de mîine, ar reprezenta o premieră. N-a mai jucat niciodată titular în tricoul roș-albilor, cel mai mult, pe gazon, a prins 19 minute, etapa trecută, la Ovidiu, cu Viitorul, cînd a și marcat la 7 minute de la apariția pe teren.

2 goluriîn 3 meciuri are Patrick în Liga 1 pentru Dinamo în 28 de minute jucate

"Sincer, sînt surprins plăcut de cum a intrat și a jucat Patrick cu Viitorul. Calm, o prestație de fotbalist matur. Sîntem foarte mulțumiți de colegul nostru. Arată pe teren tot efortul pe care îl depune la antrenamente, este un exemplu pentru jucătorii tineri"
Alioșa Vojnovici, mijlocaș Dinamo

Augustin este fan Vojnovici

Alioșa Vojnovici este pe gustul lui Ionel Augustin. "Îmi place mult de el. Are starea de spirit a croaților, cam asta ne trebuia", a mărturisit fosta glorie dinamovistă. Căpitanul roș-albilor este deja cu gîndul la Derby de România: "Abia aștept să văd atmosfera de pe stadion, dar pînă atunci să fim concentrați la meciul cu Timișoara, de luni! Înainte să vin în România știam despre Steaua că a fost cea mai bună echipă, dar mie nu mi-e frică de nimic! Va fi o onoare să joc într-un astfel de derby. Este important să cîștigăm împotriva Stelei, pentru toți cei din club, pentru suporteri, dar pînă la urmă e tot un meci, nu aduce 12 puncte, ci doar 3".

Cum atrag fanii

Suporterii dinamoviști au la dispoziție 8.600 de bilete pentru Derby de România de duminica viitoare şi deja s-au vîndut aproape jumătate. Tichetele pot fi achiziționate de la casele de bilete ale arenei din Ștefan cel Mare, costă 25 de lei, iar în pachet este inclus și un DVD intitular "De la alb-negru la 3D", cu o retrospectivă a coregrafiilor realizate de galerie de-a lungul timpului. Deja, Vojnovici, Patrick Petre, Dănciulescu și Augustin au vîndut bilete fanilor, vor mai urma și alți fotbaliști, printre care Nedelcearu, Filip, Tîrcoveanu și Moldoveanu.

"Dinamo poate cîștiga cu Steaua"

Ionel Augustin, 59 de ani, 87 de goluri în 267 de meciuri pentru roș-albi, 4 campionate și 3 Cupe, o semifinală de CCE cu Dinamo, consideră că echipa sa de suflet poate învinge Steaua după o pauză de 4 ani: "Eu zic că, din fericire, Dinamo arată altfel acum. Este foarte bine pregătită fizic, bine organizată și mă bucură că tineri crescuți în pepiniera proprie se evidențiază la prima echipă. Mircea Rednic merită felicitări pentru cum arată echipa".

Meciul de suflet al lui Danciu-gol

Numărul 1 ca prezențe în Derby de România, 36, Ionel Dănciulescu, actualul director sportiv al "cîinilor", a povestit care este cea mai frumoasă amintire din duelurile Dinamo - Steaua: "Sînt multe frumoase de la acest meciuri, dar și altele mai puțin plăcute fiindcă nu le poți cîștiga pe toate de fiecare dată. Îmi aduc aminte cu drag de cel cîștigat de noi în "Groapă", cu 2-1, în 2008, cînd Steaua a pierdut campionatul. A fost meciul cu încărcătura psihică, spun eu, cea mai mare dintre cele trăite de mine. Mă bucur că am învins atunci". În primăvara 2008, roș-albii conduși de Cornel Țălnar învingeau Steaua cu 2-1, goluri Bratu și Dănciulescu, iar rivalii pierdeau campionatul în favoarea celor de la CFR Cluj.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (24)
vasy86le
vasy86le  •  03 August 2015, 06:49

Ce prosti sunt unii stelisti, baiatul e tanar, are visuri, planuri, orice jucator care joaca la echipa lui de suflet vrea sa bata fcsb, si cei de la fcsb vor sa bata Dinamo,in ultimul timp ai reusit dar, fie roata si patrata tot se intoarce ea odata,asa ca terminati cu aceste comentarii fara rost si asteptati derby-ul, fara steaua si Dinamo nu s-ar mai uita nici dracu la liga 1.

vasy86le
vasy86le  •  03 August 2015, 06:42
Postat de khal_37 pe 02 August 2015, 14:48

Corect, si sa acuzam Liga si FRF ca suntem singurul campionat de fotbal din Europa unde o echipa intrata in insolventa continua in urmatorul ani tot in liga 1 si nu este retrogradata in liga a 3-a sau desfiintata. Asa ca noi, suporterii stelei putem sa vorbim despre oerice, inclusiv despre echipele insolvente aflate abuziv in liga 1 doar datorita politicului cu scopul clar de a fi ajutate sa ocupe un loc cat mai sus in clasament si sa puna mana pe cascavalul din drepturile de teleizare in detrimentul unor echipe de traditie gen Gaz Metan, Brasov sau Ceahlaul Piatra Neamt.

Si FCSB ar trebui retrogradata in liga a patra,e o echipa noua, fara palmares, fara istorie, care a aparut peste noapte in liga 1,dupa cum spune regulamentul, o echipa nou infiintata trebuie sa inceapa din liga a patra, asa ca nu mai manca rahat si accepta situatia din tara noastra.

geo10
geo10  •  02 August 2015, 18:20

mijlocas central???? halal jurnalisti ce sunteti....

Vezi toate comentariile (24)
Comentează