FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Pe urmele lui Dragoș Grigore » Marc poate urma traseul fostului fundaș dinamovist. Cîteva asemănări

Marc (stînga) în extaz după primele sale goluri în tricoul lui Dinamo
Marc (stînga) în extaz după primele sale goluri în tricoul lui Dinamo

Articol de , - Publicat luni, 19 octombrie 2015 00:00

Ultimul fundaș central care a reușit o "dublă" pentru Dinamo, Dragoș Grigore, a fost unul dintre pilonii ”tricolorilor” în drumul spre Euro.

Stoperul dinamovist Andrei Marc a deschis scorul în finalul primei reprize din duelul cu ASA Tîrgu Mureș, pentru ca după egalarea produsă de N'Doye să reușească și golul care a adus victoria "cîinilor".

Viitor luminos!

Marc are toate motivele să țintească sus după isprava de sîmbătă! Ultimul fundaș central al "cîinilor" care a reușit o "dublă" e Dragoș Grigore, în victoria lui Dinamo, 6-0, împotriva celor de la "U" Cluj din 23 august 2013.

La scurt timp, "Doctor" Grigore a semnat în Franța cu Toulouse și a devenit unul dintre oamenii de bază ai primei reprezentative.

Alături de Chiricheș, Grigore a fost integralist pe toată durata campaniei de calificare la Euro 2016 și a încasat cel mai mare bonus de calificare, 300.000 de euro.

A revoluționat apărarea

O dată cu folosirea lui Marc în centrul defensivei, Dinamo bifează cea mai bună apărare din ultimele 5 sezoane pînă în etapa a 14-a. Doar 10 goluri au primit "cîinii" în Liga 1 pînă acum, ultima dată cînd alb-roșiii au avut o situație mai bună fiind în sezonul 2011-2012. Atunci pe banca lui Dinamo se afla Liviu Ciobotariu și fundaș central era același Dragoș Grigore, alături de Cosmin Moți.

Se trage din familie

Nici faptul că Andrei Marc a început să prindă gustul golurilor n-ar trebui să surprindă. Ovidiu Marc, tatăl fotbalistului, a evoluat în Liga 1 în 187 de meciuri pentru Ceahlăul, fiind al doilea cel mai bun marcator din istoria moldovenilor, cu 49 de goluri.

Se desființează ASA? :)

Pe lîngă "dubla" din meciul cu ASA, Marc mai are în carieră doar trei reușite. Lucrul care surprinde e că toate echipele împotriva cărora stoperul a reușit să marcheze nu mai există! Săgeata Năvodari, Corona Brașov și Drobeta-Turnu Severin, toate victime ale lui Marc, s-au desființat la scurt timp după ce fundașul a înscris în poarta lor!

89 de meciuri a strîns fundașul în Liga 1

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close