FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Pericol de ruptură » Efectul insolvenței poate crea un divorț prematur la Dinamo

Articol de - Publicat vineri, 29 mai 2015 00:00

Duo-ul Dinu Gheorghe - Mircea Rednic ar putea bifa diseară ultimul meci la Dinamo.

Dinamo termină diseară campionatul, după partida cu Astra, apoi jucătorii intră în vacanță, iar șefii în ședință. Faptul că roș-albii nu ies din insolvență, care se traduce printr-un buget de austeritate pentru achiziții și pentru salariile fotbaliștilor, atrage după sine riscul unei despărțiri premature de directorul general Dinu Gheorghe și de antrenorul Mircea Rednic! Care tocmai ce-au sosit în Ștefan cel Mare, cu promisiunea de a readuce titlul în vitrina clubului.

Surse apropiate grupării afirmă că luni va exista o întîlnire între patronul Ionuț Negoiță și cei doi în care se va discuta despre viitorul clubului: "Sînt semnale că «Vamă» și «Puriul» ar vrea să plece, a rămas să ofere un răspuns concret după ultima etapă. Ei se așteptau la un buget mare de transferuri".

Deja se discutaseră despre achizițiile lui Pecanha (Petrolul), Laban, Oros și Fatai (toți de la Astra), dar acestea sînt ținute în stand by pînă la începutul săptămînii viitoare.

Babicu' și planul de rezervă

Oameni din anturajul grupării afirmă că s-a găsit și o variantă de back up în cazul în care cuplul Gheorghe - Rednic se va despărți de Dinamo la începutul lunii iunie. Cristi Munteanu, șeful executivului de la Oțelul, care a fost în negocieri să vină la club înaintea lui Dinu, este pentru funcția de director general.

Fost goalkeeper al "cîinilor", Babicu' ar putea fi însoțit de Claudiu Niculescu sau de Adrian Mihalcea. Sosirea lui Munteanu ar putea rezolva transferul a cel puțin trei fotbaliști care au impresionat pe malul Dunării:

  1. Florin Cernat, 35 de ani, mijlocaș de creație, 6 goluri în 25 de partide pentru Oțelul. Fotbalistul a fost contactat deja de către roș-albi, dar așteaptă și oferte din străinătate. N-a fost, inițial, impresionat de propunerea venită de la Dinamo, mai ales că era vorba de un salariu de 4.000 de euro pe lună, însă aceasta ar putea fi ajustată.
  2. Jugurtha Hamroun, 26 de ani, mijlocaș stînga, 4 goluri în 11 meciuri în retur pentru gălățeni. Ar fi de acord să semneze cu Dinamo pe cîteva mii de euro lunar.
  3. Mauro Goicoechea, 27 de ani, portar, în prezent la Arouca, antepenultimul loc în Portugalia. A fost titular în 33 din cele 34 de meciuri. Goalkeeper-ul care a jucat și la AS Roma a fost la Oțelul în primăvara 2014, cînd a bifat 15 meciuri, ajutînd Galațiul să se salveze de la retrogradare.

"Normal că fanii n-au răbdare, n-au avut niciodată. Dinamo duce lipsă de rezultate, de cîțiva ani. Acest proiect, cu Dinu Gheorghe și Mircea Rednic, va aduce un plus pentru că amîndoi sînt foarte experimentați, va fi un tandem bun pentru club"
Adrian Mutu

2 victoriiși o remiză a bifat Rednic în al treilea mandat ca antrenor al "cîinilor": 2-0 la Viitorul, 3-0 la Petrolul și 1-1 cu Gaz Metan

Himcinschi, transferat

Dinamo a ajuns la un acord cu atacantul Fabian Himcinschi, 21 de ani, ultima dată la CSM Rîmnicu Vîlcea. Ziarul Unirea a anunțat ieri că jucătorul va evolua în viitorul sezon pentru "cîini". Internaționalul de tineret a impresionat după probele de joc, rămîne de văzut ce șanse i se vor da la prima echipă. Himcinschi a marcat 3 goluri în 11 meciuri la vîlceni.

Kiko și Serginho, gata!

Roș-albii s-au despărțit ieri de alți doi fotbaliști, este vorba de portarul Kristijan Naumovski, 26 de ani, și de fundașul stînga Sergio Rodriguez, 29 de ani. Amîndoi au sosit în iarnă în Ștefan cel Mare și aveau contracte valabile pînă la finele lunii mai, iar acestea nu au fost reînnoite.

Miza de 200.000 euro

Dacă vor învinge diseară, iar CSU Craiova nu cîștigă cu CFR, mîine, "cîinii" încheie sezonul pe locul 6. Jucătorilor li s-a transmis că partida cu Astra este foarte importantă, întrucît o poziție superioară în clasament va aduce un surplus grupării de 200.000 de euro din drepturile TV. Fotbaliștii au fost anunțați vizavi de acest aspect, atunci cînd și-au cerut ultimele două salarii restante.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (72)
alexpintea
alexpintea  •  30 Mai 2015, 02:07

ce e acum la dinamo ...cred ca nicaieri nu mai vezi asa ceva ...schimbati femeia de servici..poate aia e de vina...orice doar sa nu bagati bani sa aduceti cativa jucatori cu valoare ...nu practicanti de fotbal

masim
masim  •  29 Mai 2015, 22:04

Bravo Remnic, ai picat din lac in put !!!!! Asta si meriti.

lustaria
lustaria  •  29 Mai 2015, 20:31

Nu am nimic cu Rdnic ,chiar imi place ca antrenor, a adus ultimul titlu ptr DINAMO, dar nu acelesi lucru pot spune de Dinu vama! Nu stiu cum se poate uita in oglinda,cand ia bani de la DINAMO ,si cat *** a improscat impotriva acestui club. Cred ca doar Mimi Stoica l-ar putea intrece! Cred ca sunt multi dinamovisti care sunt in asentimentul meu.Mai bine cu BAbicu!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (72)
Comentează