FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL - STEAUA 0-2 (SUSPENDAT ÎN MINUTUL 45)

Petrolul a reziliat contractul cu firma de pază Galant după incidentul din meciul cu Steaua

Petrolul a relziliat contractul cu Galant Security
Petrolul a relziliat contractul cu Galant Security

Articol de GSP - Publicat marti, 01 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 01 noiembrie 2011 21:48

Galant Security, firma care asigura paza la meciurile Petrolul, a avut un singur angajat în 2010 şi o cifră de afaceri de 2,6 milioane lei, printre asociaţi avându-l şi pe fratele viceprimarului social-democrat din Mizil, edilul susţinând însă că acesta e "sărăcuţ" şi "nu are bani nici pentru el".

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti a reziliat contractul cu firma de pază Galant Security, firmă care ar fi trebuit să asigure ordinea la meciul de fotbal dintre Petrolul Ploieşti şi Steaua Bucureşti care a avut loc duminică, pe stadionul "Ilie Oană" din Ploieşti, a anunţat, marţi, managerul clubului Petrolul Valeriu Răchită.

Răchită a afirmat că firma Galant era responsabilă cu asigurarea pazei pe stadion în timpul partidei cu Steaua şi că această firmă "nu şi-a respectat sarcinile".

Conform aceleiaşi surse, acţionarii la această firmă sunt: Vasile Buzatu şi Cosmin Nedelcu, cu câte 40% din acţiuni şi Costin Paşol cu 20% din acţiuni. Costin Paşol este fratele viceprimarului oraşului prahovean Mizil, Neculai Paşol (PSD). Acesta spune că nu are nicio legătură cu firma fratelui său.

"Nu ştiu nimic despre această afacere, decât că e o firmă de pază, nu a făcut niciodată niciun fel de activitate la Mizil. Probabil că fratele meu este acţionar, dar el e destul de sărăcuţ să fie acţionar în vreo firmă. În nicun caz nu a băgat bani, pentru că nu are bani nici pentru el, darămite să bage într-o firmă! Nu am nicio treabă cu această firmă" a declarat viceprimarul oraşului Mizil.

Întrebat cum a ajuns Galant Security, o firmă de protecţie şi pază care, potrivit site-ului oficial al MFP avea, în anul 2010, un salariat, să încheie contract cu clubul, Valeriu Răchită a explicat că în urmă un an şi jumătate clubul a încheiat contract cu firma de protecţie şi pază în urma unei cereri de oferte la care au participat mai multe firme. Răchită a spus, răspunzând unei întrebări, că principalele criterii de care s-a ţinut cont în selectarea firmei câştigătoare au fost ca acea firmă să fie autorizată ca societate specializată în protecţie şi pază şi ca tariful perceput să se încadreze în bugetul clubului.

Valeriu Răchită a arătat că printre ofertanţi s-a aflat firma BGS, pe care conducerea Petrolului ar fi dorit să o aibă ca firmă de pază, dar că BGS a solicitat un tarif pe care Petrolul nu şi l-a putut permite.

Alţi ofertanţi au avut tarife mai mici decât Galant Security, însă nu aveau posibilitatea, din punct de vedere logistic, de a asigura paza astfel încât, pe lângă ofertă, pretindeau clubului ploieştean să asigure şi cheltuielile de transport şi masa pentru agenţii de pază care ar fi fost aduşi din alte localităţi la Ploieşti la meciurile echipei Petrolul.

Răchită a spus că, din aceleaşi considerente, a prelungit contractul cu Galant Security la începutul acestui campionat. Răchită a refuzat să spună câţi bani plătea clubul Petrolul firmei Galant Security, motivând că există o clauză de confidenţialitate în contractul încheiat cu această firmă.

Potrivit managerului, clubul ploieştean va da în judecată firma Galant Security urmând ca, în funcţie de penalităţile pe care le va primi clubul, să ceară daune acestei firme.

Astfel, potrivit primarului oraşului Sinaia, Vlad Oprea, agenţii de la Galant asigură paza telegondolei din staţiune. Vlad Oprea a spus că nu au existat niciodată probleme în ceea ce priveşte activitatea acestei firme şi că firma are inclusiv maşină de intervenţie.

Şi în municipiul Câmpina, unde Galant are sediul, agenţi ai firmei Galant Security asigură fără bani paza în zona unor unităţi de învăţământ, într-un anumit interval orar, au declarat oficiali din administraţia locală.

Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a declarat că la Ploieşti Galant Security nu are contract nici cu Primăria şi nici cu vreuna dintre instituţiile aflate în subordinea Primăriei.

În presa locală din Prahova a apărut o declaraţie atribuită preşedintelui CJ Mircea Cosma, potrivit căreia Galant Security ar avea contract cu parcurile industriale la care acţionar este Consiliul Judeţean. Mircea Cosma a declarat corespondentului MEDIAFAX că nu a făcut nicio declaraţie în acest sens şi că niciun parc industrial deţinut de Consiliul Judeţean Prahova nu are contract cu Galant Security.

Duminică, un suporter al echipei Petrolul Ploieşti a intrat pe teren, în minutul 41 al partidei cu Steaua, l-a lovit cu pumnul în faţă şi l-a scuipat pe fundaşul stelist George Galamaz.

Dragoş Petru Enache a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, luni seară, de Judecătoria Ploieşti, pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. (sursa mediafax)

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (2)
alessss
alessss  •  02 Noiembrie 2011, 00:51

Asta din poza il cheama Muscalu sau ceva de genu asta...e din Sinaia si are 160 de kg si e dINAMOVIST...cum vreti sa se duca el sa ii faca ceva animalului aluia, cand cred ca el a fost primu care s-a bucurat de cele intamplate!!!!! Cel care s-a luat de Brandan e tot din Sinaia si el la fel apropiat PDL-ului Clinci il cheama si nu are nicio treaba cu securitatea.....nu ar trebuii ca acesti oameni sa aiba un atestat...prin care pot sa asigure securitatea oamenilor la evenimetele la care participa asa zisi MASCARICI!!!!!

inima_de_caine
inima_de_caine  •  01 Noiembrie 2011, 21:52

Da' contractu' cu Dragoş Enache când îl reziliază? :P

Vezi toate comentariile (2)
Comentează