FOTBAL  »  Superliga  »  FOTBAL

Pierderi imense pentru o fostă campioană din Liga 1: "Un impresar a primit cîteva milioane de euro"

Articol de GSP - Publicat vineri, 08 mai 2015 10:57

Dacă în urmă cu 4 ani cîştiga titlul în Liga 1 şi intra în grupele Ligii Campionilor, acum Oţelul Galaţi este tot mai aproape de liga secundă, ocupînd ultimul loc în acest moment în primul eşalon.

Mai mult, gălăţenii au bifat şi pierderi de 13 milioane într-un singur an, conform spuselor administratorului special al fostei campioane, Vlad Răpişcă.

"Este trist ce se întîmplă. Sînt anumite probleme legate de faptul că clubul a intrat în insolvenţă. Asta s-a întîmplat din cauza unei datorii pe care cei de la ANAF au solicitat-o pentru taxe neachitate pe salarii din perioada 2005-2008. În anul 2009, a fost un control din partea ANAF, control care s-a încheiat în 2013, la data la care noi am intrat în insolvenţă.

Au intrat aproximativ 18 milioane de euro în club, iar la data la care grupul de firme TNG Real Estate a devenit acţionarul clubului, în conturile clubului se găseau 5,5 milioane de euro. Restul banilor nu existau în club. Bani care au intrat în perioada 2011-2012.

Au fost făcute diferite plăţi către diferiţi furnizori, diferiţi impresari. Nu ştiu ce s-a întîmplat cu banii, trebuie întrebaţi cei care au fost înainte. Au fost nişte tranzacţii către un impresar, domnul Codoban, care a primit cîteva milioane de euro pentru jucători pe care i-a adus. Sînt mai multe aspecte", a declarat Răpişcă, la Digisport.

Citește și:

Golgeterul din anii '90 care n-a avut loc la națională + Mesajul postat în timpul meciului de adio al Generației de Aur: „Mândru că am fost fotbalist”
Nationala
Golgeterul din anii '90 care n-a avut loc la națională + Mesajul postat în timpul meciului de adio al Generației de Aur: „Mândru că am fost fotbalist”
Primul fotbalist care a semnat cu Rapid după venirea lui Neil Lennon » Contract pe 3 ani pentru jucătorul cu prestații apreciate în Superliga
Superliga
Primul fotbalist care a semnat cu Rapid după venirea lui Neil Lennon » Contract pe 3 ani pentru jucătorul cu prestații apreciate în Superliga
Gigi Becali încearcă un nou transfer pe filieră sud-africană » Un fundaș stânga de 19 ani, cu două goluri marcate în campionat
Superliga
Gigi Becali încearcă un nou transfer pe filieră sud-africană » Un fundaș stânga de 19 ani, cu două goluri marcate în campionat

La fel ca Ionel Ganea! Un nou fotbalist de legendă a reacționat dur după ce nu a fost invitat la meciul de adio: „Eu am construit această Generație de Aur! ”

O imagine postată de Jose Mourinho din vestiarul Arenei Naționale a devenit virală în Italia: „Unicul pe care îl iubesc”


Comentarii (5)
oviatapentrusteaua
oviatapentrusteaua  •  08 Mai 2015, 11:35

Avocatul lui Adamescu, Dumitru Claudiu a mers singur de buna voie nechemat la DNA . A dat drumul la sofer acasa cu limuzina . A spus procurorilor de buna voie tot ce stie despre jaful facut de Marina si Adamescu. A plecat pe jos din Stirbei Voda ( om care mergea doar cu masina si sofer) la metrou la Universitate unde a fost aruncat in fata metroului. Dumitru Claudiu a declarat procurorilor cum Adamescu din banii furati de la Otelul Galati finanta ziarele si televiziunile pro Marinar si Elena Udrea.

ertyuiop
ertyuiop  •  08 Mai 2015, 14:42

Si titlul e oricum exagerat 18 mil. in perioada ian 2012 - dec.2014 adica in 3 nu e o suma incomensurabila, s-au facut premieri din ei, echipa a supravietuit 3 ani, adamescu a devalizat 5.4 mil. Sa traiesti 3 ani cu 12.6 mil euro e in limitele normalului in lipsa unei finantari problema e ca in loc de investitor a existat un devalizator! Situatia Otelului nu e identica cu a celor care au facut datorii istorice, colosale, au intrat in insolventa si au tras tzaca tuturor, din contra datorita a 2 echipe s-a declansat procedura asta care a devenit de baza in fotrbalul romanesc!

ertyuiop
ertyuiop  •  08 Mai 2015, 14:35

***, e reprezentantul celui care a devalizat clubul, in anul 2011 nu au intrat bani in club deoarece premierea din UCL a fost in 2012, in toamna lui 2011 s-a facut credit pt participarea in UCL de la 1 ian 2012 clubul s-a autofinantat in iun.2012 in club existau 7.3 mil euro pe care i-au facut praf in special prin polita de asigurare in valoare de 5.4 mil cei care au primit clubul in oct 2012, si l-au devalizat si prin vanzarea de jucatori. Spre exemplu Gavrila a plecat "liber de contract" la Dinamo. In urma controlul ANAF referitor la plata pe conventii civile un simplu proces ar fi dus la evitarea datoriei asa cum au facut Dinamo sau Medias, oricum e stabilit ca insolventa a fost declarata ilegal nu degeaba judecatorul a ajuns la puscarie iar adamescu in arest. *** vom renaste, la acest club pt prima data nu a fost nimic local doar parveniti adusi de cine stie unde!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează