FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Piovaccari le-a spus italienilor cum se simte la două luni după ce a semnat cu roş-albaştrii: "Bucureştiul şi Steaua sînt fascinante!"

Articol de - Publicat vineri, 30 august 2013 00:00 / Actualizat joi, 29 august 2013 20:51

Italianul spune că a dat în capitala României peste "un oraş superb, în care am găsit şi şcoală în limba italiană", dar şi peste o echipă "care mi-a împlinit un vis, să joc în Champions League"


Federico Piovaccari a fost omul-cheie al Stelei în "dubla" cu Legia. A marcat golul din tur, de pe Arena Naţională, şi a înscris al doilea gol pe Pepsi Arena, la Varşovia, care s-a dovedit a fi cel ce a trimis trupa lui Reghe în grupele Ligii. Vestea a ajuns şi în Italia, iar Gazzetta dello Sport a realizat un interviu cu atacantul din Ghencea.

"Am primit o sută de mesaje pe twitter şi facebook după ce ne-am calificat în Champions. Acum pot spune că mi s-a împlinit un vis, acela de a juca în această competiţie. Încă nu sînt sigur că nu e doar un vis, pentru că atunci cînd evoluam în Italia urmăream la televizor Liga şi ziceam «wow, ce jucători, ce meciuri, ce competiţie!», iar acum voi fi şi eu acolo, deşi cu două luni în urmă nici prin cap nu-mi trecea că o să reuşesc aşa ceva. Să ajungi să joci pe cele mai mari stadioane ale Europei e tot ce îţi poţi dori", a spus Federico.

Peninsularul a explicat apoi ce a găsit la Steaua şi în România: "În cariera mea am schimbat mai multe echipe, dar Steaua m-a dorit cu adevărat. Am ajuns la un club de tradiţie, o trupă mare, cu suporteri incredibili. În plus, Bucureştiul e superb, e peste ce m-am aşteptat. Am găsit aici şi o şcoală italiană pentru copiii mei. Am început să mă obişnuiesc şi cu limba, antenorii şi colegii m-au ajutat foarte mult şi m-au primit bine. Am cîştigat deja şi un trofeu, Supercupa, totul e la superlativ. Steaua şi Bucureştiul m-au fascinat şi m-au cucerit".


"Tata şi soţia mă susţin din tribună. La turul cu Legia, la Bucureşti, a venit şi Andreas, unul dintre cei doi băieţi ai mei, însă a adormit la pauză pe stadion, bine măcar că a apucat să vadă golul pe care l-am marcat în minutul 34" :)
Federico Piovaccari, atacant Steaua

"Sigur că există o tentaţie de a mă întoarce să joc din nou în Seria A, însă acum mă simt excepţional în România. Am aproape 30 de ani, iar la această vîrstă în Italia sînt considerat un jucător bătrîn"
Federico Piovaccari, atacant Steaua

4 goluri a marcat Piovaccari în tricoul Stelei în cele 9 meciuri în care a evoluat şi în care a bifat, în total, 487 de minute

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
luciano86
luciano86  •  31 August 2013, 00:56

daca la 30 ani esti considerat batran in serie A atunci Maldini era un dinozaur? si restu... 30 de ani erau cei mai tineri de la AC Milan la un moment dat!:))

steaua024
steaua024  •  30 August 2013, 16:30

A avut dreptate MM. Bravo lui ! Indiferent de comportament, le are cu fotbalul. L-a vazut ca se potriveste ca o manusa pe stilul Stelei si ASA SI ESTE! Nu degeaba este invitat permanent la emisiunea EURO-FOTBAL de la Digi.....

eugenrc
eugenrc  •  30 August 2013, 11:38

Bravo Piovaccari ! Din punctul meu de vedere este cel mai bun atacant din Liga lui Mitica. Are stiinta jocului si pune fara frica osul la contactele cu adversarii. In opinia mea din toata lista de atacanti doriti de Steaua doar Marica se ridica la nivelul lui Piovaccari.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează