FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Piţi, îţi mai aduci aminte? » Acum 8 ani, anti-"naţională"! Acum, pro-"naţională"

Stan nu va avea toţi jucătorii la dispoziţie în cantonamentul din Antalya, 7 dintre ei urmînd să fie chemaţi la prima reprezentativă
Stan nu va avea toţi jucătorii la dispoziţie în cantonamentul din Antalya, 7 dintre ei urmînd să fie chemaţi la prima reprezentativă

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat marti, 10 ianuarie 2012 21:23

Selecţionerul n-a cedat şi n-a renunţat la stelişti pentru turneul din Turcia, deşi cînd era "principal" în Ghencea a provocat un scandal imens, refuzînd să-i pună la dispoziţie lui Iordănescu fotbaliştii convocaţi.

Ilie Stan aşteaptă răspunsul final de la Victor Piţurcă în privinţa datei la care roş-albaştrii ce vor fi convocaţi la turneul "naţionalei" din Antalya se vor pune sub comanda sa. În discuţiile dintre Steaua şi staff-ul reprezentativei, Piţi n-a făcut nici un pas înapoi şi n-a luat în considerare nici un moment să nu cheme la lot fotbalişti de la Steaua şi să-i dea astfel posibilitatea lui Stan să pregătescă turul cu

Twente cu tot lotul la dispoziţie.
Singura concesie la care selecţionerul ar fi dispus e să-i trimită lui Ilie jucătorii convocaţi în ziua primului meci amical al Stelei, abia pe 29 ianuarie, iar cea mai proastă variantă pentru Stan ar fi să-i primească pe Chiricheş şi compania abia pe 2 februarie, cînd se termină stagiul României.

"Nu-mi permit să n-am jucătorii la echipă"
Poziţia intransigentă a lui Piţurcă contrastează puternic cu atitudinea pe care a avut-o în urmă cu fix 8 ani, cînd se afla în locul lui Ilie Stan de azi. Era antrenorul principal al "militarilor" şi a creat un scandal uriaş refuzînd să pună la dispoziţia echipei naţionale jucătorii pe care Anghel Iordănescu îi selecţionase: Dorinel Munteanu, Mirel Rădoi, Florentin Dumitru şi Nicolae Dică.

Piţi a explicat atunci că "e interesul meu să am echipa completă pentru a pune la punct detaliile tactice. Nu-mi permit să încep antrenamentele fără să-i am la dispoziţie pe cei mai buni oameni". Era februarie 2004, iar Steaua avea primul joc oficial în Liga 1 abia la jumătate lunii martie, fără ca echipa să fie calificată în primăvara europeană, aşa cum e acum.

"Ăsta e sabotaj naţional!", a reacţionat dur la vremea respectivă Anghel Iordănescu, în timp ce Mircea Sandu chiar nu credea în strategia lui Piţurcă: "Să vedem dacă are curaj să nu lase jucătorii la lot!". Şi nu i-a lăsat!

"Disciplina" n-a luat nici o măsură
Scandalul din 2004 a ajuns pe masa Comisiei de Disciplină, care i-a chemat la şedinţă pe cei implicaţi. Piţurcă, jucătorii Stelei, dar şi Iordănescu au mers în faţa membrilor comisiei, iar verdictul a fost: nici o sancţiune împotriva fotbaliştilor.

"Noi în martie avem meci oficial, echipa naţională nu are. N-am nimic împotriva «naţionalei», dar trebuie să fim înţeleşi şi noi, cei de la club" (Victor Piţurcă, februarie 2004)

16 februarie e data primului meci oficial al Stelei, turul cu Twente din "16-imile" Europa League

7 septembrie e data primei partide oficiale a echipei naţionale, jocul cu Estonia, din preliminariile CM 2014

Ce amicale are "naţionala" în Antalya
România - Turkmenistan
România - Legia Varşovia sau Admira Wacker
România - adversar nestabilit

Ce amicale are Steaua
Data: Meciul
29 ianuarie: Steaua - Levski Sofia (Bulgaria, locul 3)
31 ianuarie: Steaua - Legia Varşovia (Polonia, locul 2)
3 februarie: Steaua - Dinamo Minsk (Belarus, locul 4)
5 februarie: Steaua - Kuban Krasnodar (Rusia, locul 8)
8 februarie: Steaua - Debrecen (Ungaria, locul 1)

Ce jucători vor fi selecţionaţi de la Steaua: Tătăruşanu, Latovlevici, Gardoş, Chiricheş, Bourceanu, Cr. Tănase, Chipciu

De ce are de suferit Steaua
- Cei convocaţi de Piţurcă nu vor avea posibilitatea să ducă pînă la capăt stagiul montan din Poiana Braşov, după care nici nu vor avea cele 3 zile libere de care vor beneficia colegii lor, astfel că cei 7 nu vor avea repaus nici măcar o zi pînă cînd Steaua va reveni din Antalya.
- Cei 7 jucători care vor merge la "naţională" nu vor prinde nici un antrenament tehnico-tactic al lui Ilie Stan, care va pregăti meciurile amicale, cele care vor stabili "11-le" de start cu Twente, în perioada 25-28 ianuarie, în 7-8 şedinţe de pregătire.
- Dacă Piţurcă va alege să-i ţină pe jucătorii Stelei pînă la finalul cantonamentului echipei naţionale, 2 februarie, atunci Stan va avea la dispoziţie doar trei partide de verificare, cu Mlada, Kuban şi Debrecen, în care va putea folosi toţi fotbaliştii.

Citește și:

România - Ucraina » Echipa de start gândită de Edi Iordănescu pentru primul meci de la EURO 2024
Nationala
România - Ucraina » Echipa de start gândită de Edi Iordănescu pentru primul meci de la EURO 2024
Sârbii au izbucnit la adresa lui Bellingham » Gestul englezului, taxat aspru: „Rușinos! Marii fotbaliști nu fac așa ceva”
Euro 2024
Sârbii au izbucnit la adresa lui Bellingham » Gestul englezului, taxat aspru: „Rușinos! Marii fotbaliști nu fac așa ceva”
FRF, mână-n mână cu politicul și la Euro! » Burleanu n-a uitat cine l-a „uns” ca să ajungă șeful fotbalului românesc. Cadrele surprinse de reporterii GSP
Nationala
FRF, mână-n mână cu politicul și la Euro! » Burleanu n-a uitat cine l-a „uns” ca să ajungă șeful fotbalului românesc. Cadrele surprinse de reporterii GSP

România - Ucraina » Echipa de start gândită de Edi Iordănescu pentru primul meci de la EURO 2024

Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”


Comentarii (4)
steaua.libera
steaua.libera  •  11 Ianuarie 2012, 10:52

Ambitii de carton! Sa fim seriosi, n-are nevoie de 7! De obicei convoaca 3-4. Jucatorii sa dea scris ca se retrag de la nationala (ca sa nu riste suspendarea), iar dupa meciul cu Twente sa revina asupra deciziei.

lordul33
lordul33  •  11 Ianuarie 2012, 09:56

piti lasa jucatori lui stan ,ce vrei sa faci rau stelei,mai inportant meciu cu twente decat amicalele si rautatile tale

giuran
giuran  •  11 Ianuarie 2012, 02:37

Motivul este simplu.Piturca are in sange razbunarea,acesta fiind principalul motiv pentru care va chema cat mai multi stelisti la lot.In 2004 dorea sa se razbune pe Mircea Sandu si nationala Romaniei,acum doreste sa se razbune pe Gigi Becali si Steaua.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează