SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANŢEI

Procurorii federali americani cer probele de urină ale lui Lance Armstrong

Lance Armstrong - Radio Shack a fost ultima echipă din cariera americanului
Lance Armstrong - Radio Shack a fost ultima echipă din cariera americanului

Articol de - Publicat miercuri, 23 februarie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 23 februarie 2011 10:16

Procurorii federali care investighează cazul Lance Armstrong au cerut probele de urină recoltate de la rutierul american în timpul Turului Franţei 1999

Este vorba de aceleaşi probe de urină pe care cotidianul francez L'Équipe le incrimina în 2005, la cîteva luni după prima retragere din ciclism a lui Lance Armstrong. Într-un articol care a zguduit lumea ciclismului profesionist, L'Équipe l-a acuzat pe septuplul cîştigător de Tur al Franţei că ar fi fost depistat pozitiv cu eritropoetină în şase probe de urină prelevate în timpul ediţiei din 1999 a Marii Bucle, după prologul disputat în Puy du Fou şi alte cinci etape dificile. La rîndul său, atunci cînd i s-a oferit ocazia ca probele să fie retestate, Lance Armstrong a refuzat şi a acuzat Agenţia Franceză de Luptă împotriva Dopajului că nu a stocat în condiţii propice probele.

Într-un interviu acordat cotidianului Le Monde, preşedintele AFLD, Bruno Genevois, a mărturisit că echipa de procurori federali condusă de Jeff Novitzky a adresat o cerere instituţiei pe care o conduce şi că "voi pune la dispoziţia lor tot ce e necesar pentru a afla adevărul". "Fiecare cetăţean trebuie să răspundă în faţa autorităţilor cînd e nevoie să dea explicaţii", a filozafat Bruno Genevois, preşedintele de 68 al forului francez.

Implicat în una dintre cele mai mari investigaţii anti-doping de peste Ocean, Lance Armstrong simte din ce în ce mai puternic presiunea pe care Jeff Novitzky, omul care a dezvăluit probele cu dopajul în cazul Marion Jones, o pune asupra carierei sale impresionante. Rutierul în vîrstă de 39 de ani s-a retras din ciclism în ianuarie, după ce a fost prezent la startul Tour Down Under.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
adidumitru10
adidumitru10  •  09 Martie 2011, 16:20

lance a fost cel mai dopat,cu toate acestea am tinut cu el

Vezi toate comentariile (1)
Comentează