FOTBAL  »  Superliga  »  FC BRAŞOV - STEAUA 1-1

Piţurcă n-a ajuns la meci şi n-a mai adus cu el şansa » Piţi, Piţi, Piţi, cui ne laşi?

Articol de - Publicat duminica, 08 august 2010 00:00

Steaua a recitat pe de rost lecţia profesorului absent şi a reuşit doar pe jumătate. Nu să-l facă uitat, ci regretat.


Braşov, aceeaşi ţară, România, altă climă. Se poate respira. Steaua, aceeaşi echipă, alt antrenor. Dar nu prezenţa discipolului lui Piţi pe bancă interesa, ci absenţa originalului. Creatorul noii echipe steliste s-a retras de pe bancă exact cînd lumea începea să-l redescopere. Atunci cînd chipul amorf al proiectului începuse să-şi dezvelească trăsăturile.

Prudenţă defensivă cu Geraldo şi Abrudan pe centru, tampon în faţa lor asigurat de Dorel Stoica, supliment la creaţie în sarcina lui Cristi Tănase şi Răduţ. Balans steril al lui Păcurar. Şi "Motanul" Bogdan Stancu înfipt undeva între Oros şi Rusu, cu misiunea unică de a specula. O greşeală, un plasament fals. Un spaţiu ghicit doar de el.

Steaua a jucat după notiţele maestrului dispărut undeva între Pipera şi Hotel Lido. 19 minute mingea s-a plimbat între cele două careuri, fără ca Mincă şi Stanca să efectueze lucru mecanic. Atunci, în pragul minutului 20, Vali Badea a şutat periculos peste transversală, după o accelerare şi o pasă simplă a lui Hadnagy. Primul semn de slăbiciune al unei apărări tehnice, dar uşor rigide.

Nicoliţă deschide balul, Ilyeş nu e de acord

Roş-albaştrii au replicat la scurt timp prin Dorel Stoica. Lovitură liberă lîngă rădăcina barei din stînga lui Mincă apărată de portarul Braşovului fără mari emoţii. Apoi, meciul a intrat iar în pauză de idei şi de fotbal. Simţind că flancul stîng suferă, Isăilă a mutat primul. Vali Bădoi în locul lui Williams. Şi schimbare de aşezare. Bădoi pe dreapta, speranţa braşoveană Chipiciu, pe stînga.

Desen în oglindă al primei reprize după pauză. Posesie prelungită şi fără gust a steliştilor, muşcături scurte ale Braşovului pe viteza lui Hadnagy. Stancu e omul execuţiilor şi prinde un şut care îl întinde pe Mincă (52). Da, el este omul execuţiilor, pentru că tot el bate ca un maestru lovitura liberă din minutul 66. Mingea e ştearsă de Mincă, atinge bara, sare în teren de unde este lovită cu sete, eliberator, de Bănel Nicoliţă, sub transversală. E 1-0 pentru Steaua, băieţii în roşu şi albastru se bucură, dar cineva care se uită pe sub breton lipseşte din peisaj. Finalul n-a mai fost la fel de fericit ca-n primele două runde, pentru că "centralii" Abrudan şi Geraldo au uitat de Hadnagy, Stanca a faultat în poziţie de ultim apărător, iar Ilyeş n-a tremurat la penalty-ul de 1-1.


"A fost un meci excelent. Rezultatul este bun pentru Steaua fiindcă Braşovul este o echipă care aleargă foarte mult"
Dumitru Dragomir, preşedinte LPF

"Nu cred că Stanca e mai bun decît Tătăruşanu, a faultat inutil la penalty"
Dumitru Dragomir, preşedinte LPF

"Meritam victoria, pentru că am controlat tot jocul. Dacă închideam jocul la 1-0, cu siguranţă am fi cîştigat"
Gigi Becali, patron Steaua

"Ştiam că vom avea meci greu deoarece Steaua are jucători foarte tehnici, iar noi sîntem o echipă nouă cu fotbalişti tineri, fără experienţă"
Robert Ilyeş, mijlocaş FC Braşov

"A fost o presiune extraordinară pe jucători! Chiar dacă n-am făcut un joc perfect, meritam să cîştigăm",
Eugen Neagoe, antrenor principal Steaua

"Sîntem ghinionişti! Piţurcă a făcut o treabă extraordinară, echipa pare că joacă în formula asta de 2-3 ani"
Emeric Ienei, preşedinte Steaua


Neagoe activat
Rămas mînă forte pe banca de rezerve a Stelei pentru cel puţin un meci, Eugen Neagoe a stat numai în picioare pe durata partidei de la Braşov. Faţă de precedentele două meciuri în care "Geană" a stat în umbra lui Piţi, acum el s-a agitat permanent şi a dat indicaţii roş-albaştrilor, luîndu-şi în serios rolul de antrenor principal.

A fost sau n-a fost?
La faza premergătoare penalty-ului din care gazdele au egalat, Hadnagy a primit mingea în spatele fundaşilor centrali ai Stelei, Abrudan şi Geraldo, într-o poziţie suspectă de ofsaid. Din reluările DigiSport nu se poate spune cu precizie dacă fotbalistul gazdelor e ţinut sau nu în joc de Emeghara (foto), asistentul Mudura dînd credit atacului. Toate deciziile de arbitraj controversate ale acestei etape vor fi analizate diseară la Recursul etapei, de pe GSP TV!

Patru stelişti la "naţională"
Răzvan Lucescu a anunţat aseară lotul pentru amicalul cu Turcia, programat miercuri seara, la Istanbul. Pe lista selecţionerului se află patru fotbalişti de la Steaua, Bănel Nicoliţă, Mihai Răduţ, Cristi Tănase şi Bogdan Stancu.

Lotul pentru Turcia
Portari: Lobonţ (AS Roma), Pantilimon (Poli Timişoara), Bornescu (Rapid)
Fundaşi: Dănănae (U Craiova), Panin (CFR Cluj), Tamaş (West Bromwich Albion), Galamaz (Unirea Urziceni), Chivu (Inter Milano), Maftei (Unirea Urziceni), Raţ (Şahtior Doneţk), Neşu (FC Utrecht)
Mijlocaşi: Cociş (Al Nassr Riad), Nicoliţă (Steaua), M. Rădoi (Al Hilal), Răduţ (Steaua), Florescu (Alania Vladikavkaz), G. Mureşan (CFR Cluj), Cr. Tănase (Steaua), Deac (CFR Cluj)
Atacant: D. Niculae (AS Monaco), B. Stancu (Steaua), Marica (VfB Stuttgart), Bilaşco (Unirea Urziceni)

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (7)
sergono.1995
sergono.1995  •  08 August 2010, 12:33

Mai bine sa scrii tu tot timpul cronici de dupa meci,Cristi,decat Udrea care numai exagereaza si inventeaza. Geambasu te vreau pe tine sa fi responsabilul cu cronici. Felicitari,bun articolul! Hai Steagu!

gyurika
gyurika  •  08 August 2010, 06:48

Piturca e baiat destept! Profita de tampeeniile lui Jiji ca sa plece inainte de dezastru! Acum e regretat. Desi, a avut bafta cu carul cu Dinamo III Cluj si a furat cat duce trenul cu Craiova. El stie ca Steaua e slaba, fara viitor si paraseste la timp corabia.

florinch
florinch  •  08 August 2010, 04:10

Vrei sa castigi 75-100$ pe saptamana lucrand pe calculator?Trimite un e-mail cu textul "LUCRU ACASA" la adresa: [email protected] sivei afla cum.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close