LIGA 1   •   

ACS POLI

Planuri mari la ACS Poli Timişoara » Ce a promis primarul Nicolae Robu

 
de Adrian Bucur   •   29 Iulie 2013 17:13
 

Performanţele echipei lui Vali Velcea îl fac pe primarul Timişoarei să îşi ţină promisiunea de la începutul mandatului. Acesta este încîntat de startul sezonului şi spune că va construi la Timişoara un stadion de peste 40.000 de locuri.

După drama trăită în urmă cu doi ani de fanii fotbalului din Banat, Timişoara respiră din nou fotbal. Ambiţia noului primar de a conduce un oraş care să aibă echipă pe prima scenă fotbalistică s-a materializat după un singur un, ACS Poli ajungînd să reprezinte vestul României în prima ligă după fuziunea cu ACS Recaş. Galeria nu a asimilat cel puţin pentru moment noua echipă, dar 20.000 de suporteri au susţinut formaţia timişoreană la primul meci pe teren propriu. Primarul Nicolae Robu a promis un stadion cu 40.000 de locuri, iar acum susţine că elevii lui Vali Velcea îl motivează să îşi ţină promisiunea


- Domnule Robu, ACS Poli este "copilul" dumneavoastră, care pare că o duce foarte bine încă de la început.
- Pentru mine este un sentiment foarte plăcut pentru că văd o echipă care a fost construită cu multă migală, care a reuşit să confirme, chiar dacă este încă puţin devreme. Au existat unele probleme în exprimarea jocului în sezonul trecut de liga a 2-a, dar Vali Velcea m-a asigurat înaintea de startul sezonului că nu îmi va veni să cred cînd voi realiza ce progrese a făcut această formaţie. Şi a avut dreptate. Jocul cu Dinamo nu a fost o întîmplare, pentru că a venit jocul de la Cluj, care a confirmat jocul bun din prima etapă.

- Cum s-a născut această ambiţie numită "ACS Poli"?
- Eu sînt un împătimit al fotbalului, chiar îmi place să şi practic acest sport, dar am considerat că înainte chiar şi de pasiunea mea pentru acest sport, timişorenii trebuie să se bucure de o echipă de fotbal care să joace la cel mai înalt nivel. Timişoara iubeşte foarte mult fotbalul, iar acest lucru s-a văzut chiar din prima etapă. De acum înainte, lucrurile pot merge doar pe un drum ascendent.

- Vă referiţi aici şi la promisiunea legată de noul stadion?
- Aceea este o promisiune electorală, pe care mi-am asumat-o şi o voi respecta. Era absurd însă să pornim proiectul unui stadion cu 40.000 de locuri fără a avea o echipă la un anumit nivel. Acum ideea unui asemenea plan sună mult mai bine.

- Contestatarii dumneavoastră vorbesc despre faptul că unul din secretele acestei echipe este o relaţie specială pe care o aveţi cu preşedintele Mircea Sandu, dar şi cu Dumitru Dragomir.
- Eu cred că este o relaţie normală şi nicidecum una ocultă cu cei de la Federaţie şi de la Ligă. Este o relaţie normală, bazată pe respect reciproc. Eu îi asigur pe fani că toate rezultatele obţinut pînă acum se datorează numai jucătorilor, echipei tehnice şi climatului care a existat la această echipă.

- Se vorbeşte deja despre faptul că cei de la "Alexandrion Group" sînt pregătiţi să investească la echipă
- În acest moment sînt doar nişte discuţii. Oricum, în acest moment nu ne mai dorim un investitor majoritar, care să controleze tot ce se întîmplă la acest club. Ne dorim mai mulţi investitori serioşi şi chiar şi mai mulţi investitori mai mici, care să vină alături de noi. În plus, eu îmi doresc ca alături de noi să vină cît mai mulţi fani care să ne susţină. În primul rînd prin achiziţionarea abonamentelor şi apoi prin donaţii pentru că acest club este o organizaţie guvernamentală non profit. Puţin cîte puţin de la cît mai mulţi. Pe viitor, eu îmi doresc ca această echipă să rămînă doar Timişoarei.

- Tocmai din această cauză nu credeţi ca este riscant ca echipa să ia din nou palmaresul, culorile şi implicit şi datoriile fostei echipe?
- Eu cred că nu vor apărea probleme. Vrem drepturile, palmaresul şi culorile, dar nu vrem să facem uz de ele în acest an. După ce se clarifică lucrurile cu toţi creditorii ne vom putea concentra pe această situaţie, dar eu îmi doresc ca această echipă să joace în alb-violet şi să se numească Politehnica Timişoara.

- Vă mai gîndiţi să aduceţi jucători cu experienţă de liga I?
- Pentru moment eu zic că ne vom opri, chiar dacă mai avem în vizor doi jucători. Mai mult nu ne putem întinde în acest moment. Mai trebuie să lucrăm la anumite momente ale jocului, la gestionarea momentelor cheie şi cred că ne vom descurca şi vom termina în final pe un loc foarte bun.
 
Comentarii (37)
crazy1  (26 comentarii)
esti din recas mihnea80?
zi`mi zi mie cum putea tine recasul echipa in prima liga.
ah, nu poti? atunci taci dute-n p u l a mea de invidios =)))
22 August 2013, 12:39   •   Comenteaza
mihnea80  (1919 comentarii)
"Pe viitor, eu îmi doresc ca această echipă să rămînă doar Timişoarei." N-am inteles ce a vrut sa spuna prin asta. Dar nu e a Timisoarei? N-a ucis primarul Recasul , le-a distrus identitatea, pentru a-si satisface un capriciu?
08 August 2013, 23:06   •   Comenteaza
gemminy55  (445 comentarii)
acuma se oftica stelemistii cu STEOAIA LOR ! au simtit ca nu mai au sanse la titlu ca anu trecut cind am lipsit noi,si vin cu tot felul de vorbe!ei care au facut excrocherii cu terenuri vorbesc/ia sa se uite sa vada pe unde le sunt ciobanii ascunsi dupa atita "munca"!si corectitudine desigur! eu sper sa se faca un stadion nou european modern si cu o echipa de TOP ce se va bate mereu in cupele europene!BRAVO POLI SUCCESE PINA LA FINAL! SA SE UITE TOTI LA NOI DE JOS IN SUS!
08 August 2013, 09:10   •   Comenteaza
thumbzilla..  (5913 comentarii)
Ar fi bine daca s-ar tine de cuvant.
02 August 2013, 01:23   •   Comenteaza
flava  (70 comentarii)
Am toata in crederea in capacitatea si intentiile d-lui Robu, pana acum s-a tinut de cuvant, a readus Timisoara in prima liga si a facut o echipa de valoare intr-un timp foarte scurt!!!
30 Iulie 2013, 15:26   •   Comenteaza
Comentează
Număr de caractere rămase: 700
 
banner-300x250-dream.jpg

Farmerama

Bucura-te de viata la tara la cote maxime!
Cultiva, fertilizeaza si strange-ti recolta. Creste animale si fa comert cu alti fermieri. Joaca-te intro lume animata inspirata din universul rural si bucura-te de facilitatile oferite de comunitatea de [...]

DarkOrbit

Fii un pilot de elita!
DarkOrbit nu este doar un simplu joc de explorare spatiala. Construieste-ti un renume in compania ta si urca in grad, explorand si cucerind noi sectoare ale spatiului, totul intr-o lupta permanenta cu mii de [...]

Seafight

Stapaneste cele 7 mari!
Ridica steagul si participa in batalii navale in toate marile lumii! Bataliile, dorinta de libertate si averea te vor ghida! O aventura captivanta si spectaculoasa, livrata prin cea mai modern atehnologie, [...]
Un serviciu oferit de
INTOCMIRE DEVIZE
Ing.devizier colaborez cu firme pt.intocmirea de devize de constr.si instalatii, pt.licitatii in prog.doclib, si deviz profesional rapid si eficient. GALATI TELEFON -0744667974
Galati/Galati - pret 1,00 RON
Ghicit in carti
CLARVAZATOAREA LUCRETIA-ROMANCA Sunt clarvazatoarea Lucretia singura experta in magie si tarot recunoscuta in toata lumea pentru puterile si harul sau.Daca ai nevoie de o consultatie ...
Timis/Timisoara - pret 10,00 EUR
cumpar teren
Cetatean roman - fermier, cumpar teren arabil pe raza orasului Tandarei si a comunelor Valea Ciorii si Ograda. Asigur plata tuturor taxelor notariale cat si transport daca este necesar. Ofer cel mai ...
Ialomita/Ograda - pret 20.000,00 RON
Amenajari gradini cu sistem de irigat automatizat.
Ofer servicii de gradinarit;Amenajari gradini, Antretineri spatii verzi, Instalatii automatizate de irigat gradini, Sisteme de drenaj, Ansamantare gzon sau gazon rulou, Tratamente.
Constanta/Cumpana - pret 100,00 RON
consumatie
consumatie in Larnaca Cipru, cazare avion asigurate, 40 euro/zi +3 eur comision la fiecare bautura, program 18-2, colege romance. 0761964074, celicapub@yahoo.com, facebook Celica Bar Larnaca
Bucuresti/Bucuresti - pret 40,00 EUR
Taguri: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 
Autori: A B C D E F G I J L M O R S T V