FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Platini dă cu pumnu'-n masă! » Atenţie, Steaua! Mesaj de o duritate fără precedent transmis de preşedintele UEFA

Platini e președinte UEFA din 2007
Platini e președinte UEFA din 2007

Articol de - Publicat luni, 10 iunie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 09 iunie 2013 21:00

Şeful UEFA a cerut înfiinţarea Poliţiei Sportive, care să lupte împotriva corupţiei şi a meciurilor trucate pentru pariuri.

Steaua stă pe-un butoi de pulbere în aşteptarea deciziei cu privire la viitorul său în Champions League. După ce Gigi Becali a fost condamnat pentru dare de mită la un meci de fotbal, locul din preliminariile Ligii Campionilor cîştigat pe teren este pus sub semnul întrebării.

Gazeta Sporturilor a scris sîmbătă despre faptul că acest caz pică fix în mijlocul unei cruciade pe care UEFA a pornit-o împotriva corupţiei din fotbal. Mai mult, chiar şeful de la Nyon, Michel Platini, a ţinut zilele trecute cel mai dur discurs de la alegerea lui în funcţie, discurs ce o face pe Steaua să se teamă şi mai mult de un eventual verdict nefavorabil.

"Fotbalul e otrăvit din interior"
"În urmă cu şase ani, cînd am fost întrebat despre pariuri, despre corupţie şi despre meciurile trucate, am făcut apel la unitate şi la înfiinţarea unei poliţii a sportului. Ţinînd cont de lipsa de reacţie din partea politicienilor, reînnoiesc acest apel pentru că avem de-a face cu organizaţii de tip mafiot care folosesc anumite partide pentru a spăla bani. Fotbalul a fost otrăvit din interior!", a precizat Platini.

Francezul a continuat discursul pe un ton agresiv: "Avem o problemă cu aranjarea meciurilor, dar şi cu mafia pariurilor! Trebuie să protejăm cît mai rapid sportul de acest flagel, cu toate mijloacele de care dispunem, chiar dacă, din păcate, uneori nu sînt de ajuns! Nu trebuie să ne păcălim şi trebuie să încercăm protejarea valorilor noastre. Avem de-a face cu infractori care sînt în căutarea mijloacelor de a truca anumite jocuri. Şi nu e vorba doar o partidă, sînt mult mai multe!".

"Am decis să înăsprim pedepsele pentru cei care aranjează, influenţează sau alterează fotbalul. Nu numai că nu vom avea milă, dar vom fi extrem, extrem de duri!" (Michel Platini, preşedinte UEFA)

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

"Steaua exclusă? Nu cred!"
Mircea Lucescu a comentat posibilitatea ca UEFA să sancţioneze clubul din Ghencea, după condamnarea lui Gigi Becali în Dosarul Valiza. "Sincer, nu cred în posibilitatea ca Steaua să nu participe în cupele europene. Asta deşi în fotbal e posibil orice!", a precizat Il Luce la DolceSport.

Judecat peste o săptămînă
Cererea lui Gigi Becali de întrerupere 3 luni a pedepsei de trei ani de închisoare va fi judecată de Tribunalul Bucureşti pe 17 iunie. Unul dintre avocaţii patronului stelist, Bogdan Bărbuceanu, a anunţat că a cerut întreruperea pedepsei pentru trei luni, maximul prevăzut de lege, pentru ca Gigi să-şi poată pune la punct afacerile, să-şi întreţină familia şi să poată finanţa Steaua.

"Se bat cu CFR şi cu Petrolul"
Fostul rapidist Dan Alexa, acum la Anorthosis Famagusta, a vorbit la DigiSport despre Steaua şi despre ce se va întîmpla cu echipa după arestarea lui Becali: "Roş-albaştrii rămîn principalii favoriţi la titlu, numai că, de data aceasta, vor avea şi rivale reale. CFR Cluj a cîştigat mereu titlul, după un sezon ratat. Şi Petrolul va avea un cuvînt greu de spus, în cazul în care va fi păstrat Contra. În Ghencea, cu siguranţă se va simţi lipsa lui Becali. Bun, rău, el decidea tot. O să fie greu fără el".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (350)
ro_army
ro_army  •  21 Iunie 2013, 20:44
Postat de uzu_buzu_ pe 10 Iunie 2013, 16:36

sa-i excluda trei ani, ca si pe seful lor.

Si pe mata sa o excludem din viata privata !!! Poate din greseala mai face un copil retardat ca tine. Doamne fereste

ro_army
ro_army  •  21 Iunie 2013, 20:42
Postat de cfrele pe 10 Iunie 2013, 20:20

realitatea e una singura: steaua va fi eliminata din cupele europene, deci nu va primi banii, deci becali, dupa 4 ani de detentie o sa-si dea seama ca n-o sa-l mai intereseze, deci in urmatoarele 6 luni, prin interpusi, o sa o stoarca de ultimul euro si-o sa bage clubul in faliment, deci mono-neuronalii suporteri se vor sinucide instantaneu, restul vor trai restul vietii nefericiti si frustrati. cine crede copilareste ca va fi altfel, se imbata cu apa rece :)) imi pare rau de majoritatea stelistilor, de cei decenti si normali, pe restul abia astept sa-i vad cu bale la gura si sa rad in hohote :)))))))))))

Vrabia malai viseaza !!!! Tu vorbesti obiectiv sau ai aceea ura de cacacios fata de Steaua.

assabis
assabis  •  21 Iunie 2013, 18:02

pana la urma care sunt argumentele pro si care sunt contra ? exista un tip lucid pe forum ? care e planul b ? aparand steaua la modul asta o faceti praf la imagine`. si tocmai de aici trebuie plecat . cineva trebuie sa si asume vina pentru urmatorul pas penitenta . uefa are nevoie de exemple .construind exemplul pe negare nu obtineti nimic

Vezi toate comentariile (350)
Comentează