FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Play-maker brazilian

Articol de , - Publicat duminica, 22 iunie 2008 00:00

Julio Cesar s-a despărţit de AEK Atena şi vine să semneze cu Rapid.

Jose Peseiro vrea fantezie bra­zi­liană în linia de mijloc a Giuleştiului! Julio Cesar-Spa­da­cio-Cesinha e tri­dentul sud-american cu care fostul secund de la Real Madrid vrea să cîştige titlul în primul lui sezon în Liga I. Primul a fost convins să joace în alb-vişiniu, iar săptămîna viitoare va veni la Bu­cureşti ca să sem­neze contractul cu Rapid.

Cesar e mijlocaş ofensiv şi poa­te juca atît pe benzi, cît şi în zona centrală. Ilie Dumitrescu a antrenat în Grecia şi fo­lo­seşte numai super­la­tive atunci cînd îl caracterizează pe fotbalistul brazilian transferat de giuleşteni: “E foarte, foarte bun! Îl cunosc bine pe Julio Cesar, prin­ci­pa­la lui calitate este că îşi scoate foarte uşor adversarul din joc. În plus, e letal la loviturile libere şi are calităţi fizice bune, în sensul că aleargă bine, de aceea se descurcă pe ambele benzi ale te­re­nului, nu numai în zona centrală!”.

Cum s-au orientat rapidiştii la Julio Cesar? Principalul argument a fost acela că Peseiro îl cunoaşte bine. Teh­ni­ci­anul lusitan a pregătit-o în sezonul trecut pe Panathinaikos, deci l-a avut adversar pe jucătorul pe care-l aduce acum în Giu­leşti. Bra­zi­li­anul mai are un avantaj: se poate adapta uşor în Româ­nia, pentru că e deja de şapte ani în Europa şi a evoluat în tot acest timp pentru patru cluburi, din trei campionate: Loko­mo­tiv Sofia (Bul­ga­ria), Estrela Amadora şi Gil Vi­cente (Portugalia) şi AEK (Grecia).

Carte de vizită

Julio Cesar da Silva e Souza

E înalt de 1,76 metri şi are 75 de kilograme

E liber de contract şi giuleştenii nu achită nici o sumă de transfer în schimbul lui

În ediţia 2006-2007 din Liga Campionilor, a marcat singurul gol al întîlnirii AEK Atena-AC Milan, învingîndu-l pe Dida dintr-o lovitură liberă

A fost folosit în patru ani la AEK pe patru posturi: mijlocaş dreapta, stînga şi central, dar şi atacant

Preferă numărul 99 pe tricou, cel care-i aparţine acum la Rapid altui bra­zi­li­an, portarul Andrade

Declaraţia zilei: Ilie Dumitrescu, fost antrenor AEK Atena

“E imposibil ca Julio Cesar să nu se adapteze la Rapid! De ce? Pentru că brazilianul e pur şi simplu prea bun, e un fotbalist tare de tot, care va face diferenţa şi aduce un mare plus!”

“Românii sînt prea scumpi!”

George Copos a explicat de ce Ra­pid se orientează doar către piaţa străină în materie de trans­feruri: “Fotbaliştii români sînt prea scumpi, ra­portul cali­tate - preţ nu ne per­mi­te să trans­ferăm din Liga I. E o situaţie tristă, ca­re va afecta echipa na­ţi­onală, pentru că se înmulţesc străinii din campionat, dar asta este! Cei de-afară mai au un a­van­taj: sînt adevăraţi merce­nari, care vin pentru bani şi-şi fac treaba cu conştiinciozitate”.

Ofertă lui Giannoulis

Rapid continuă discuţiile pen­tru achiziţionarea lui Konstan­ti­nos Giannoulis (20 de ani) de la Iraklis Salonic. Fundaşul central e considerat drept unul dintre cei mai talentaţi tineri jucători greci. Giuleştenii au fă­cut deja o ofertă concretă pentru stoperul elen şi aşteaptă confir­marea din partea lui Iraklis.

Spadacio se face portughez

Juliano Spadacio îşi ia paşaport portughez, ca să-i uşureze misiunea lui Peseiro, forţat să păstreze maximum cinci extracomunitari în echipă. “Brazilianul îmi place, dar cînd l-am ales a contat şi faptul că în septembrie va deveni cetăţean comunitar”, a explicat Co­pos.Giuleştenii mai au acum în lot alţi trei extracomunitari, în afara lui Spadacio: Bozovici, Boya şi Despotovici.

Alte noutăţi

Buga nu mai vrea să plece de la Rapid: “Îmi place stilul lui Peseiro, bazat pe tehnică, şi îmi doresc să continuu în Giuleşti!”.

Copos le promite fanilor că va rezolva problema stadionului: “Va fi construită o parcare în spa­tele tribunei a II-a, o să mon­tăm şi sistemul de monitorizare video, ca să putem juca pe Giu­leşti în campionatul următor”.

Bölöni a explicat în Belgia de ce a ales-o pe Standard, şi nu Ra­pidul: “În Giuleşti aş fi avut constrîngeri din partea conducerii, în vreme ce aici iau deciziile nestingherit”.

Maftei şi colegii lui au parte azi de prima zi liberă de la startul pregătirilor. Peseiro le-a dat liber jucătorilor, pe care îi aşteaptă luni două antre­na­mente, plus o noapte petrecută în can­to­namentul de la Pro Rapid.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
 •  22 Iunie 2008, 18:50

este bun,dar anul asta a fost numai rezerva,la AEK.cam individualist,dar cred ca in liga 1,se descurca

 •  22 Iunie 2008, 18:00

This great player has struggled in the 2007-2008 season and was lost in the shuffle through the two coaches AEK has had. After mostly being on the pitch as a substitute, there would be games where César wouldn't even be on the bench. There are talks of him transfering to either Greek clubs PAOK FC, Larissa FC or the Cypriot club APOEL FC. Deci ...

 •  22 Iunie 2008, 15:49

sint stelist dar imi plac foarte mult noile achizitii de la rapid!!si antrenorul e super-asa ca giulestenii ar putea sa se pregateasca de sarbatorirea titlului la ce echipa isi fac!!!Oricum daca nu ia steaua titlul anul acesta,mi-as dori sa il ia rapidul!!!(numai nu CFR).Julio Cesar e un super jucator!!(ar putea fi cel mai bun din Liga I!)asa jucatori trebuie aduse la cluburile mari din romania,si nu neagoe si ionescu!!Bravo Rapid!becali uite-te la taher si ia exemplu de achizitii!!Respect rapid

Vezi toate comentariile (9)
Comentează