FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Pleacă la salariu triplu » Turcii bat pasul pe loc, dar pentru Cosmin Matei a apărut și o ofertă din Grecia

Matei joacă la Dinamo din ianuarie 2012
Matei joacă la Dinamo din ianuarie 2012

Articol de - Publicat joi, 14 ianuarie 2016 00:00

Matei e încîntat de posibilitatea de a evolua în Grecia, unde va cîștiga 20.000 euro doar din contract.

Cosmin Matei a efectuat vizita medicală alături de roş-albi, însă are bagajele făcute pentru a se despărţi foarte curînd de Dinamo.

Ultimul club care s-a înscris în cursa pentru obţinerea semnăturii jucătorului de 24 de ani este AEK Atena, aşa cum a anunţat ieri dimineaţă GSP.ro. Elenii, locul 2 în prima ligă, s-au refăcut din punct de vedere financiar, după mari probleme în ultimii ani, timp în care au ajuns şi-n diviziile inferioare, iar antrenorul Gustavo Poyet ar vrea un fotbalist cu profilul lui Matei sub comanda sa.

Cosmin ar fi interesat de mutare, mai ales că ar cîştiga 20.000 de euro pe lună, de peste trei ori mai mult decît în Ştefan cel Mare, unde încasează 6.000 euro. Căpitanul din ultima perioadă a "cîinilor" a refuzat, rînd pe rînd, toate ofertele de reînnoire a acordului, care-i expiră în vară, şi ţine neapărat să plece în străinătate, cît mai curînd posibil.

Dinamo nu se va opune tranzacţiei, încearcă să obţină o sumă modică, 100.000 de euro, după ce acum un an pe vremea aceasta îl cota pe mijlocaş la două milioane de euro. Osmanlispor şi Karabukspor au fost interesate de el, însă n-au mai dat nici un semn de viaţă în ultimele zile.

"Nu mă mai bazez pe el!"

Mircea Rednic a anunţat ieri că nu mai are de gînd să îl folosească pe Cosmin, indiferent dacă acesta se transferă sau nu de la Dinamo: "Cu Matei lucrurile sînt clare. În vară am avut o discuţie cu el, i-am oferit şansa de a-şi prelungi contractul, însă a refuzat. Am acceptat să mai joace şase luni la noi, dar s-a stabilit clar că va pleca în această iarnă. Indiferent de situaţie, eu nu mă mai bazez pe el".

2români au mai evoluat în istorie la AEK: Anton Doboș (1996-1998) și Ilie Iordache (2009-2010)

3antrenori români au pregătit gruparea ateniană: Emil Rauchmal (1930-1931), Dumitru Dumitriu (1997-1998) și Ilie Dumitrescu (2004)

160.000 €e suma plătită de AEK în mercato de vară. Atenienii au dat bani pe un singur jucător, Andreopoulos. În rest, a fost vorba despre achiziții gratis sau reveniri după împrumuturi

75.000de spectatori are stadionul Olimpic, pe care evoluează AEK, echipă înființată în 1924

5pase decisive a dat Matei în sezonul de toamnă, fiind cel mai bun de la Dinamo la acest capitol

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
riker
riker  •  14 Ianuarie 2016, 19:27
Postat de gabineg pe 14 Ianuarie 2016, 16:04

Turci, greci, luati-l fraților odata, ca m-am saturat sa-la vad luftând în 6 metri sau dând mingea peste peluza sau în fanionul din corner!

Da ai dreptate,sa se duca!!

gabineg
gabineg  •  14 Ianuarie 2016, 16:04

Turci, greci, luati-l fraților odata, ca m-am saturat sa-la vad luftând în 6 metri sau dând mingea peste peluza sau în fanionul din corner!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează