FOTBAL  »  Superliga  »  EXCLUSIV GSP

Pleacă şi Goian

Articol de - Publicat marti, 01 iulie 2008 00:00

Stoperul stelist este curtat intens de gruparea din capitala Ucrainei, iar transferul ar putea fi finalizat în următoarele zile.

După Dică la Catania, Steaua este gata să se dispenseze de un nou jucător de bază.Do­rin Goian ar putea ajunge chiar în zi­lele următoare la Dinamo Kiev. Vi­cecampioana Ucra­i­nei este în cău­tarea unui fundaş central pu­ter­nic, iar Goian e ţinta numărul unu!

Prietenia Giovanni-Surkis

Afacerea are şanse mari de reuşită şi datorită implicării în afacere a lui Ioan Becali, bun prieten cu patronul de la Kiev, Igor Surkis. Între cei doi există o relaţie extrem de apropiată, Giovanni ducînd de-a lungul timpului la Kiev mai mulţi fotbalişti. Dintre aceştia, Florin Cernat şi Tiberiu Ghioane au fost foarte apreciaţi de Surkis.

Ofertă de 4 milioane de euro

Dinamo Kiev a înaintat o pro­pu­nere de transfer clară. Suma pen­tru care Goian ar putea părăsi Stea­­ua este de circa 4 milioane de euro. Negocierile sînt destul de a­van­sate, acestea purtîndu-se în cursul zilei de ieri. Roş-albaştrii ar putea totuşi să mai scadă din pre­tenţii, deoarece oficialii din Ghen­cea sînt nemulţumiţi de afirmaţiile din ultima vreme ale lui Goe. Acesta a declarat în mai multe rînduri că şi-ar dori să plece în străinătate. Conducerea stelistă crede că Dorin nu mai are motivaţie de a continua la echipa antrenată de Lăcătuş şi este pregătită să-i dea drumul. Steaua are în lot mai mulţi fun­daşi centrali şi în­lo­cu­i­rea inter­na­ţionalului stelist nu ar repre­zenta o foarte mare pro­ble­mă.

Gigi nu a mai plecat în Austria

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, trebuia să plece ieri în Austria pentru a asista la primul test al vicecampionilor din această vară. El şi-a amînat plecarea, negociind mai multe ore cu reprezentanţi ai echipei din Kiev. Tratativele nu s-au finalizat, însă şansele celor două cluburi de a ajunge la un acord sînt însemnate.

A jucat contra lor

Goian a fost titular în ambele partide disputate de Steaua în Liga Cam­pionilor contra lui Dinamo Kiev, în sezonul 2006-2007. Steaua s-a im­pus la Kiev cu 4-1 şi a remizat pe te­ren propriu, scor 1-1. Echipa din Ghencea a terminat pe locul 3 şi a ajuns în Cupa UEFA, în timp ce Kievul a fost eliminat din Europa.

“În acest moment, nici un jucător din Liga I nu poate pleca în străinăta­te pe o sumă mai ma­re de 3 milioane de euro!”
Mircea Sandu preşedinte FRF

3 jucători români au evoluat, de-a lungul timpului, la Dinamo Kiev: Florin Cernat, Tiberiu Ghioane şi Cristian Irimia.

10 milioane de euro era suma solicitată de Gigi Becali, în urmă cu o lună, pentru un transfer al lui Goian.

150 de mii de euro pe an e salariul lui Goian la Steaua. În Ucraina ar putea cîştiga de 3 ori mai mult.

A costat numai 100.000 de euro

Dorin Goian a ajuns în Ghencea în martie 2005, fiind adus de la FCM Bacău contra sumei de 100.000 de euro. În plus, Steaua ar fi trebuit să plătească moldovenilor şi 50% dintr-un viitor transfer. Gigi Becali a fost cel care şi l-a dorit pe fundaş şi a bătut palma cu prietenul său, Dumitru Sechelariu.Anul trecut, steliştii au răscumpărat contra sumei de un milion de euro clauza de 50% şi urmează să încaseze integral suma de transfer.

Dorit de toată lumea

Echipe din Anglia, Italia, Spania, Germania, Rusia şi Grecia s-au declarat interesate în această vară de transferul lui Dorin Goian, dar tranzacţia nu s-a realizat. Numele echipelor cel mai des vehiculate au fost: Manchester United, Blackburn Rovers, Aston Villa, Newcastle United, Spartak Moscova, Betis, Lazio Roma, Lecce, Werder Bremen, Borussia Dortmund şi Panathinaikos.

Adrian Ilie: “Nu avem oferte!”

Managerul general al Stelei, Adrian Ilie, a negat că pe adresa echipei din Ghencea ar fi sosit o ofertă de transfer pentru Goian. “Nu există nici o propunere de transfer pentru el! Nici măcar una de cinci dolari! Tot ce se aude sînt numai speculaţii”, a declarat fostul fotbalist la Ştirile Sportive de la Antena 1.

Şi Şahtior l-a vrut

Dorin Goian a fost dorit toamna trecută de echipa pregătită de Mircea Lucescu (foto). Deşi Şahtior era foarte interesată de achiziţionarea fundaşului central, negocierile nu s-au finalizat.În Ucraina, Federaţia a hotărît să limiteze nu­mărul de străini dintr-o echipă, iar ucrainenii au renunţat la Goe, preferînd să achiziţioneze jucători din afara Ucrainei doar pentru posturile de mijlocaşi sau atacanţi.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (23)
 •  02 Iulie 2008, 00:16

SCUZE AM PUS NUMA 10 :p NU CHIAR...DA DACA AR SCAPA DE NICOLITA, RADOI SI GOIAN , JGIGI AR AVEA DREPTATE... ZAPATA GOLANSKI---BACIU---GHIONEA---EMEGHARA LOVIN SZEKELY---TIAGO---DAYRO BADEA ARTHURO SI ECHIPA 2: CERNEA P MARIN---RADOI---RADA---NESU OV PETRE OCHIROSII---BICFALVI--IONESCU---NEAGOE STANCU NEAGA

 •  02 Iulie 2008, 00:13

AR FI SOOPER ..DA FARA NICOLITA SI GOIAN SI RADOI....NU CHIAR...DA DACA AR SCAPA DE NICOLITA, RADOI SI GOIAN , JGIGI AR AVEA DREPTATE... ZAPATA GOLANSKI---BACIU---GHIONEA---EMEGHARA LOVIN SZEKELY---TIAGO---DAYRO ARTHURO SI ECHIPA 2: CERNEA P MARIN---RADOI---RADA---NESU OV PETRE NEAGA---BICFALVI---NEAGOE BADEA

 •  01 Iulie 2008, 21:58

Daniel taci ca tu esti cel mai pamflet ... apuca-te tu de scris comentarii ... nu mai iti da atata importanta ... numai in Romania se pot gasii uni ca tine.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează