FOTBAL  »  Superliga  »  POLI TIMIŞOARA

Plus 5 ani!

Articol de GSP - Publicat joi, 22 mai 2008 00:00

Gueye Mansour a semnat ieri un nou contract cu Poli şi este decis să cîştige tricoul de titular.

Poli Timişoara se întăreşte pen­tru UEFA cu jucători din pro­pria ogradă.

Senegalezul Gueye Mansour (23 de ani) a revenit în trupa lui Du­san Uhrin jr, după ce în returul cam­pio­natului a lipsit nemotivat de la echi­pă. Mansi a refuzat transferul la Dinamo, iar apoi nu s-a mai pre­zen­tat la antrenamentele lui Poli II, aşa cum i-a cerut conducerea, pre­fe­rînd să plece în străinătate.

După mai multe încercări eşu­a­te de a-şi găsi un angajament ex­tern, atacantul s-a decis să revină spă­şit la Poli. Neînţelegerile dintre cele două părţi s-au rezolvat, iar Ma­rian Iancu i-a propus un nou con­tract, pe 5 ani, acceptat pe loc de atacant. “Vechiul contract s-a anu­lat şi am semnat unul nou. Acum tot ce vreau este să mă antre­nez foarte bine, fizic, mental. Să fiu mai tare ca înainte. Nu mă sperie con­cu­renţa, nu mă intere­sea­ză ni­mic. Vreau doar să intru şi să dau gol. O să lupt pentru asta”, a spus Mansi. Conform înţelegerii, ata­can­tul beneficiază pînă vara viitoa­re de o clauză de reziliere în con­tract: “Acum pare mare, că nu am jucat, dar, dacă o să joc şi o să dau goluri, nu va mai părea aşa mare ”.

16 goluri a marcat Mansi în patru sezoane la Poli Timişoara

343 minute a strîns Mansour, în tricoul lui Poli, în campionatul trecut, marcînd un gol

Jula pe listă

Timişorenii sînt interesaţi şi de al doilea golgeter al Ligii 1, Oţelul Ga­laţi, Emil Jula (foto, în alb-roşu). Poli vrea să-şi întărească ofen­siva, chiar dacă Man­sour a re­ve­nit, iar Go­ga încă e în cărţi. După ce şi Uhrin l-a remarcat pe atacantul Oţelului, plasîndu-l în echipa ideală a cam­pio­natului, bă­nă­ţenii au înce­put ta­to­nările pentru achiziţionarea aces­tuia. Jula mai este dorit şi de Rapid şi FC Vaslui. Altfel, condu­ce­rea echi­pei va decide în aceste zile şi trans­ferul lui Villas Boas de la Rio Ave.

Amical cu Kaiserslautern?

Poli ar putea rupe tradiţia ultimilor ani, cînd, în cadrul prezentării lotului, la Timişoara au venit, în trecut, Juventus, Fiorentina sau Şahtior. Totul depinde de turneul pe care timişorenii urmează să-l efectueze în Italia, unde ar putea întîlni echipe ca Lazio sau Udinese. Dacă Timişoara va participa la competiţia italiană, amicalul de prezentare se anulează, iar în cazul în care turneul nu se va concretiza, bănăţenii ar putea disputa un meci de prezentare în compania formaţiei germane, Kaiserslautern.

Ajutor de la Contra
Mansour a mărturisit că Marian Iancu i-a dezvăluit motivele pen­tru care a decis să-l ierte, şi anu­me sfaturile primite de la Dusan Uhrin şi de la Contra. “Eu nu am vorbit cu domnul antre­nor, dar domnul Iancu mi-a zis că mă vrea înapoi. Şi mi-a mai spus că a vor­bit şi cu Contra, care mă cunoaş­te bine şi care l-a sfătuit să mă reprimească la echipă”, a spus senegalezul.

Mesaj pentru suporteri
Atacantul speră că suporterii îl vor primi bine la reîntoarcerea la Timişoa­­ra, după ce a refuzat ofer­ta lui Dinamo. “Ce am făcut eu, nu ştiu ce jucător a mai făcut. Dacă am refuzat să merg la Dina­mo a fost pentru că am vrut să rămîn aici, nu pentru ca să dis­par. Dar nu mai contează ce-a fost, a trecut, acum sînt din nou la Poli. Ţin mult la echipă şi o să dau tot ce pot atunci cînd voi avea ocazia”, a declarat Mansi.

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (8)
 •  23 Mai 2008, 14:41

mansour e un adevarat Polist. Nu a vrut sa mearga la Dinamo si asta pentru ca tine la Timisoara inca. Sunt sigur ca Mansour va prinde titular in echipa. Bravo Mansi! CVUCS alaturi de tine. Esti un polist adevarat.

 •  23 Mai 2008, 11:18

BINE AI REVENIT MANSOUR!

 •  23 Mai 2008, 10:51

ma dispera mansour asta. sa nu se mai laude ca a refuzat dinamo pt ca vrea sa ramana aici, sau vezi doamne ce dragoste ar avea el pt poli. a refuzat dinamo pt ca nu dadeau cat vroia el. atat! deci tot la bani se rezuma! sa ne scuteasca mansi de fals atasament!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează