FOTBAL  »  Superliga  »  LIGA 1

Pompează doar Becali şi Porumboiu! » Steaua şi Vaslui joacă pe cele mai mari prime

Wesley şi Geraldo, doi jucători aflaţi în lupta pentru titlu.
Wesley şi Geraldo, doi jucători aflaţi în lupta pentru titlu.

Articol de - Publicat miercuri, 18 aprilie 2012 00:00 / Actualizat marti, 17 aprilie 2012 19:57

Steaua şi Vaslui joacă pe cele mai mari prime în etapele din finalul sezonului, Dinamo şi CFR păstrează regulile deja stabilite la începutul anului, iar Rapid luptă gratis.

Războiul echilibrat pentru cîştigarea campionatului a schimbat deja regulile financiare la două dintre cluburile implicate. Steaua a jucat fără bonusuri de meci pînă acum, dar Becali a renunţat la austeritate o dată ce echipa s-a apropiat de lider.

Tănase şi ai lui au promişi cîte 4.000 de euro ca să bată Vasluiul vinerea asta şi cu o mie de euro în plus dacă iau trei puncte în Giuleşti, în derby-ul cu Rapid. Trupa lui Porumboiu e şi ea una mînată în lupte de sume ameţitoare: Wesley, Adailton şi ceilalţi galben-verzi s-ar alege cu 10.000 de euro de fiecare în situaţia în care ar învinge în Ghencea! Suma înseamnă un salariu lunar foarte bun pentru nivelul Ligii 1.

Steaua şi Vasluiul sînt însă singurele care cred că suplimentarea primelor poate să crească valoarea echipelor. Dinamo rămîne consecventă, plătind doar bonusurile incluse în contractele fotbaliştilor. La fel procedează CFR Cluj, care plăteşte 8.000 de euro fiecărui jucător numai pentru serii de cîte patru meciuri cîştigate la rînd.

Singura a cărei politică nu seamănă cu a unei candidate la titlu e Rapid. Giuleştenii nu luptă pentru nimic în plus, adică Deac ori Alexa se alege doar cu salariile şi, eventual, cu primele de obiectiv. Nu există prime de meci. Iar salariile se plătesc în continuare cu întîrziere, aşa cum a procedat Copos mai mereu. "Ultimii bani care s-au dat au fost pe ianuarie", a dezvăluit Răzvan Lucescu la DolceSport. Antrenorul e stresat din cauza asta. El a încercat să-l convingă pe patron să dea şi bonusuri pentru fiecare joc în parte, fără succes.

Şi "Vamă" crede că sînt necesare
Acum o lună, Dinu Gheorghe negocia cu Copos să revină ca preşedinte şi i-a argumentat şi el şefului necesitatea de a motiva echipa cu prime suplimentare pe finalul sezonului: "Trebuie să facem orice cît mai sînt şanse la titlu!". "Vamă" i-a indicat inclusiv sume pentru fiecare joc în parte, în funcţie de gradul de dificultate teoretic al fiecăruia. Copos i-a luat pixul cu care scrisese şi a tăiat toate sumele. :) Dinu Gheorghe are două titluri cîştigate ca preşedinte, ambele cu Rapid, unul cu Mircea Lucescu antrenor, iar celălalt cu Mircea Rednic pe bancă.

"Cîinii" se cred în Bundesliga :)
Dinamoviştii au trecut, fiecare, în contractul individual cuantumul unui bonus de meci cîştigat. "Premiem fiecare victorie în mod egal, indiferent dacă batem pe Steaua sau pe Mioveni. Se ajunge şi la 1.800-2.000 de euro de partidă cîştigată. Este o indemnizaţie de punct, ne-am inspirat din fotbalul german. Dacă ai multe victorii, ieşi mai cîştigat decît dacă pui doar prime la derby-uri. Oricum, lotul a mai avut extrabonus, cu Rapid, 50.000 de euro de echipă, sau 100.000 de euro, dacă scotea 7 puncte cu Vaslui, Sportul şi Oţelul, dar n-a fost cazul. Pe final de sezon, în funcţie de meciuri, vor mai fi extrabonusuri", au mărturisit acţionarii.

"Nu lucrăm cu valize. O să le batem gratis şi pe CFR Cluj, şi pe Steaua! Ca să nu se supere nici una. CFR şi Rapid mi se par cele mai dificile adversare ale lui Dinamo" (Nicolae Badea, preşedinte CA Dinamo)

"Va fi un final mai palpitant ca-n 2002, cînd am luat noi campionatul în ultimele minute ale sezonului. Primele 5 locuri se vor decide în ultima rundă. Dinamo ar fi mulţumită şi cu locul 2 şi cîştigarea Cupei! Ar fi mult peste ce ne-am propus" (Cristi Borcea, preşedinte executiv Dinamo)

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
gazistu
gazistu  •  18 Aprilie 2012, 10:47

2 se bat si ungurii iau titlul :))) sau tig@anii, depinde /...de ultimele rezultate

Vezi toate comentariile (1)
Comentează