FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Portretul lui Cosmin Matei » Tupeist şi împătimit al jocurilor de noroc

La Steaua, Matei a îmbrăcat tricoul doar de cinci ori în Liga 1, fără să se facă remarcat
La Steaua, Matei a îmbrăcat tricoul doar de cinci ori în Liga 1, fără să se facă remarcat

Articol de - Publicat marti, 10 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat luni, 09 ianuarie 2012 22:52

Cosmin Matei va semna cu "cîinii", dar cu clauze în contract ce-l pot lăsa falit dacă va continua să facă năzbîtii.

Roş-albii vor să dea puţină culoare vestiarului liniştit pe care îl are acum la dispoziţie Liviu Ciobotariu. Cosmin Matei, mijlocaş de bandă care a evoluat ultima oară la Astra Ploieşti, urmează să devină "cîine", chiar dacă referinţele despre el nu sînt deloc bune.

Fotbalistul de 20 de ani a fost dat afară de la Steaua după desele probleme pe care le-a creat, iar la Astra şi-a exasperat colegii. "Ştim că are probleme comportamentale, dar e un puşti talentat, care încă mai poate fi salvat. Dacă se ţine de treabă poate ajunge fotbalist mare!", zic şefii din Ştefan cel Mare.

Acţionarii au stabilit un contract special cu Victor Becali, agentul fotbalistului: "Dacă băiatul greşeşte, pierde nopţile sau iscă scandaluri, Victor ne returnează banii plătiţi pentru el, iar Cosmin va primi amenzi usturătoare. Ştie ce-l aşteaptă. Dacă vine, va trebui să se dedice fotbalului, fără prostii!". Dinamoviştii sînt speriaţi de teribilismul lui Matei, după boacănele pe care le-a făcut în perioada petrecută în Ghencea.

Gazetă vă dezvăluie cîteva dintre ele:
1. Împreună cu Bogdan Stancu şi Cristi Tănase, Cosmin juca poker pînă dimineaţa la Marriott, iar cînd era în cantonament o făcea online, pe laptop, exasperîndu-l pe Marius Lăcătuş!

2. Făcea mişto de colegii cu experienţă! Într-un meci de Cupă, Rapid - Steaua (0-1), a rîs de Surdu după ce acesta fusese driblat de Dani Coman: "Comane, eşti idolul meu! Mamăăă, ce ţi-ai bătut joc de Romică!". Pe cei care dădeau interviuri după meciuri îi ironiza mereu: "Iarăşi vă duceţi, mă, la interviuri, nu vă mai săturaţi să apăreţi la TV?!".

3. Pe cînd Mihai Stoica era la Unirea Urziceni, Matei s-a prezentat în Bărăgan la probe. După cîteva zile le-a transmis celor de acolo că echipa e prea defensivă pentru ce joacă el şi l-a păcălit pe MM că trebuie să meargă la Constanţa pentru a susţine nişte examene. Nu s-a mai întors la Urziceni şi apoi a semnat cu Steaua.

4. Nu-şi ascultă deloc antrenorii. Pe Lăcătuş l-a exasperat! La un meci amical, Cosmin stătea pe margine şi aştepta să intre: "Hai, Tănase, la schimbare, că trebuie să intru!". "Unde să intri, mă?! Stai aici, eu decid cînd intri, nu tu, de capul tău!", a urlat "Fiara".

212 minute a bifat Cosmin Matei în cele 6 meciuri jucate pentru Astra în tur. El a reuşit să marcheze o dată

"Sînt stelist de mic! Sper să cîştig la LOTO premiul cel mare şi să mă las naibii de fotbal!" (Cosmin Matei, către Gigi Becali, în urmă cu un an)

Situaţia celorlalte ţinte de mercato ale lui Dinamo
- Alexandru Curtean. Mijlocaşul de 24 de ani al Politehnicii Timişoara va semna azi un contract pe patru sezoane. Nicolae Badea s-a înţeles cu Marian Iancu asupra tuturor detaliilor, iar actele vor fi parafate în cursul acestei zile.

- Eric Bicfalvi. Agentul mijlocaşului ofensiv de 23 de ani va sosi în această după-amiază la Bucureşti pentru a negocia cu şefii "cîinilor". Mijlocaşul a acceptat salariul oferit de roş-albi şi ar putea semna azi. Aseară însă, Bicfalvi negocia cu Vasluiul!

- Iulian Popa. Mijlocaşul stînga al Voinţei Sibiu ar putea ajunge în Ştefan cel Mare la schimb cu Georgian Păun şi George Curcă.

- Seto Takayuki. 50 la sută din drepturile federative ale japonezului costă 350.000 de euro, iar cel care va negocia transferul este Dragoş Săvulescu. Oficialul dinamovist va reveni zilele acestea din Italia.

- Wesley, Goga şi Tameş. Primii doi, fotbalişti cu salarii de peste 300.000 de euro pe an, sînt încă la nivelul de fantezii. Tameş poate fi adus de Borcea doar gratis.

"Pufi" Pulhac
Cristi Pulhac este cel mai rotund dintre dinamovişti, are 4 kilograme în plus peste greutate optimă a lui, însă roş-albii consideră că pînă sîmbătă va fi la parametri normali. "Cum stau cu kilogramele?! Pot şi mai bine! Chiar aşteptam reluarea pregătirii fiindcă am stat prea mult", a declarat, amuzat, moldoveanul. Nu se teme de Steaua: "Cei de acolo vorbesc despre campionat după două victorii consecutive, adevărul e că în România şi ăia de pe ultimul loc discută de titlu după o perioadă de 2-3 jocuri bune. Pîrvulescu? Parcă trebuia să vină aici, nu?! Îi doresc cît mai multă sănătate".

Strătilă+Dinamo = Love
Sorin Strătilă a făcut ieri cunoştinţă cu noii săi colegi şi a făcut declaraţii de dragoste "cîinilor": "Sincer, mie mi se pare cea mai frumoasă echipă din România! Şi credeam asta dinainte să ajung aici. Le promit fanilor că o să mor pe teren anul acesta ca să luăm eventul. N-am emoţii, aşa mi-au zis toţi colegii. Dinamo are jucători valoroşi, supervaloroşi. Dacă voi munci şi mă voi dărui, nu am cum să nu joc anul acesta".

Lotul prezent la reunire

Portari: Bălgrădean, Naumovski
Fundaşi: Luchin, Scarlatache, Moţi, D. Grigore, Pulhac, Diabate, Muşat, Homei
Mijlocaşi. L. Rus, Strătilă, C. Munteanu, D. Stoica, Pătraşcu, Bakaj, Zuluf, Ispir, Cazacu, R. Stănescu, Păun
Atacanţi: M. Niculae, Dănciulescu, Alexe, Ţucudean, L. Ganea
Au lipsit G. Curcă, Pena, D. Kone, Grote, Macha şi Rodrick, ultimii trei veniţi în probe, dar care se vor antrena începînd de azi cu "cîinii".

Inbox
- Moţi: "Vacanţa de iarnă? Ce e frumos trece repede... Ne-am întors la treabă, o luăm de la capăt. Nu mi-e teamă de nici o adversară, chiar de nimeni. Ne batem la titlu".
- Fundaşul dreapta Sergiu Homei, 24 de ani, n-a mai jucat deloc în ultimul sezon, dar va începe pregătirile alături de "cîini", urmînd să se decidă dacă va rămîne la prima echipă.
- Moţi despre Pîrvulescu: "Fiecare ştie în viaţă ce trebuie să facă, probabil a ales ce e mai bine pentru el. Poate să fie dinamovist, poate să fie stelist, nu ştie nimeni ce e-n sufletul omului".
- Roş-albii au făcut ieri dimineaţă vizita medicală, iar de azi pînă sîmbătă stau în cantonament la Săftica.
- Flavius Stoican a semnat ieri cu Chindia Tîrgovişte (locul 3 în Seria B1). Momentan, de Dinamo II se va ocupa Ion Moldovan, dar există posibilitatea ca fostul antrenor de la FCM Bacău, Cristi Popovici, să preia "cîinii" mici.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (35)
kanye
kanye  •  11 Ianuarie 2012, 02:25

aveti blana?MURITI!:))

dodo55
dodo55  •  10 Ianuarie 2012, 15:45

mie imi place cum joaca,cred ca e cea mai buna achizitie a cainilor, asta daca se va tine de fotbal,talent are

kanye
kanye  •  10 Ianuarie 2012, 14:44
Postat de terminatorul2 pe 10 Ianuarie 2012, 12:10

"Sînt stelist de mic! Sper să cîştig la LOTO premiul cel mare şi să mă las naibii de fotbal!" (Cosmin Matei, către Gigi Becali, în urmă cu un an) . Asta spune totul despre el.

Si de parvulescu cam ce zice?:))

Vezi toate comentariile (35)
Comentează