FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Poveste de senzație cu Marian Aliuță și Adrian Neaga: „«Țiganu» îi spunea lui nea Gigi: «NU-l vând, că ăsta e gloabă, nu face banii»”

Articol de - Publicat miercuri, 10 aprilie 2024 14:37 / Actualizat miercuri, 10 aprilie 2024 15:27

Adrian Neaga, fostul vârf de la FC Argeș și FCSB, a vorbit în „Un podcast la alt nivel”, cu Costin Deșliu, despre diferite momente din carieră.

Neaga, acum la 44 de ani, a aparținut de FCSB - pe atunci Steaua - între 2000 și 2005. În 2003, stelistul a fost împrumutat la Al Nassr, pentru care a evoluat într-o singură partidă. De atunci și-a amintit Neaga o poveste interesantă.

Cât de mare e diferența reală dintre FCSB și rivalele din play-off
FCSB
Cât de mare e diferența reală dintre FCSB și rivalele din play-off

Adrian Neaga: „De două ori am plecat de la Steaua, de două ori cu scandal”

- După ce-ai venit la Steaua, cu Gigi cum te înțelegeai?
- Ca să fim sinceri, eu am plecat de două ori de la Steaua, de la două ori cu scandal. Dar una peste alta, mă înțeleg bine și-acum cu el. Mai merg la palat. Asta e, nu poți să fii supărat pe Gigi. În momentele alea, când ești sportiv, nu te gândești la toate aspectele. Dar gândește-te că nouă Gigi ne-a dat bani din buzunarul lui. Și ne-a dat! Nu poți să spui că pe vremea aceea câștigam 2-3 lei de la Steaua. Gigi a băgat mâna adânc în buzunar. Și plătea, nu poți să zici că nu plătea. Ne mai șuntea el pe-aici, pe-acolo...

- Vă mai dădea așa o primă mare și apoi o mai tăia el puțin...
- N-o tăia, făcea calculul greșit, dacă nu jucai minutele care trebuia... Una peste alta, de la Gigi am mâncat o pâine, un cozonac, cum vine vorba.

Poveste de senzație cu Marian Aliuță și Adrian Neaga: „«Țiganu» îi spunea lui nea Gigi: «NU-l vând, că ăsta e gloabă, nu face banii»”
Adrian Neaga: „Steaua va rămâne marea mea iubire”

- Cum a fost povestea aia, că a vrut să te vândă lui Aliuță?
- Nu, fii atent! Eu am plecat în Arabia Saudită...

- Ai avut tu o perioadă în te-ai dus la Al Nasr și ai stat câteva meciuri...
- În a 21-a zi am fost pe aeroport înapoi.

- În primul rând, de ce ai plecat?
- Nu prea jucam, fusesem împrumutat cu opțiune de cumpărare. Nu prea jucam la Steaua, eram în perioada mea mai rebelă și trebuia să merg undeva să joc. M-a sunat nea Speri...

- Speriatu.
- Speriatu, pentru că la Al Nasr era atunci Mircea Rednic, cu Speriatu, cu Ion Viorel. „Hai mă, vino” – „Hai mă, că vin.” Până să plec eu la Al Nasr, Gigi avea birourile la Marriott și mă mai duceam cu Aliuță pe-acolo. Era caterincă, Aliuță îl împrumutase pe nea Gigi cu niște bani...

- Suta aia de mii...
- Da. Și Gigi îi zicea: „Nu-ți mai dau banii ăia. Ia-l pe Rică, vinde-l tu”. Și Țiganu, că așa îi zic eu, Țiganu, făcea: „Nu, că e gloabă ăsta. Eu îi ziceam: „Nu. Țigane, că-mi revin, fii atent că-mi revin”.

- Deci tu ai vrut să te cumpere Aliuță.
- Da, eu voiam, îți dai seama. Când am venit de la Al Nasr m-am dus la nea Piți în birou și am avut o discuție - nea Piți a ținut mult de tot la mine – și mi-a dat variantă să plec la Oțelul Galați împrumut. Am zis: „Nea Piți, ascultă-mă puțin. Singura variantă e să mă duc la Pitești înapoi, să mai joc 6 luni-un an. Sunt convins că-mi revin”. M-a văzut hotărât așa și mi-a zis: ”Bine, te țin aici, dar pleci cu ultima șansă”.Am avut câteva meciuri de pregătire în care am marcat, m-am antrenat foarte bine, m-a băgat titular la Brașov prima etapă, am câștigat 1-0, a dat Dorinel Munteanu gol, am fost titular acasă cu Rapid și rezervă în meciul de la Dinamo. Am intrat, am dat gol. După aceea am marcat 13 goluri în 15 etape.

- După aia a plecat Piți și a venit Walter...
- Da. Și Țiganu a pierdut banii.

18 goluriîn 72 de meciuri a adunat Adrian Neaga la FCSB, de-a lungul a două perioade diferite

2 trofeea câștigat Neaga cu FCSB: campionatul în sezonul 2004-2005 și Supercupa României în 2002

Citește și alte știri despre FCSB:

Rapidiștii „înțeapă”: „FCSB câștigă un titlu după 9 ani, dar...”

Adrian Mutu are un favorit-surpriză în Superligă: „E revelația de la FCSB! Nu dădea semne”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (2)
ssLazio
ssLazio  •  10 Aprilie 2024, 17:04

Deşliu asta are cam mult timp liber, ca doar e angajat la tvr.

roost.eradevar.at
roost.eradevar.at  •  10 Aprilie 2024, 15:57

Voi, angajatii ghesepe, ati citit vreodata ziare adevarate de sport, gen Il Gazetta dello Sport, L’equipe, sa vedeti cam ce articole se publica acolo?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează