FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV / VIDEO Povestea incredibilă a lui Valeriu Argăseală: „Mama m-a născut la secerat. Cordonul ombilical l-au tăiat cu secera!”

FOTO Imago
FOTO Imago

Articol de - Publicat joi, 07 septembrie 2023 10:00 / Actualizat joi, 07 septembrie 2023 10:20

Valeriu Argăseală, 68 de ani, președintele FCSB, povestește că s-a născut când mama sa era pe câmp, dă detalii despre familia sa și cum a luat-o pe drumul arbitrajului

- V-ați născut în comuna buzoiană Beceni.
- Izvorul Dulce este primul sat cu care începe comuna venind dinspre Buzău. Satul în care m-am născut eu se numea Valea Părului. Acolo am casa părintească.

- O mai aveți?
- Casa părintească nu se vinde. Mai am rude acolo, părinții au decedat. Am fost patru copii și am plecat de acolo, dar din când în când mai trecem, pentru că în momentul în care revii în locul unde te-ai născut te încarci de energie pozitivă. Am fost copii crescuți la țară, iar satul, locul în care te-ai născut, creează emoție în momentul în care-l revezi și are efecte benefice.

- Ați fost patru frați, dar... 
- Au fost și doi care au murit imediat după naștere. Pe vremea aia era foarte greu să naști. La mine i-a venit mamei sorocul la secerat! Au tăiat cordonul ombilical cu secera! Așa erau vremurile... Dar am fost patru frați și toți am plecat din localitate.

- Fiecare în altă parte?
- Doi au fost în Ploiești, unul în Plopeni. Unul dintre ei, Tiberiu, a fost fotbalist în Divizia B, căpitan la Metalul Plopeni. Eu n-am avut talent prea mare la fotbal.

- Și v-ați făcut arbitru.
- Am avut noroc de un profesor de sport, Constantin Căpățână, arbitru internațional de handbal. Echivalentul domnului Rainea în fotbal. El la 14 ani a inventat noțiunea de arbitru-elev, ne-a făcut ecusoane din plastic și arbitram în curtea școlii la orele de sport. Alt frate de-ai mei, Nicolae, a fost și el arbitru, dar nu el m-a atras. S-a lăsat până să ajungă în Divizia C.

- Și-atunci de unde ați luat microbul?
- Cochetam cu fotbalul la Gloria Buzău, iar după ce-am terminat Liceul Economic am plecat la Politehnică în București, la Electrotehnică. Aici m-am întâlnit cu câțiva foști fotbaliști care mi-au zis că se face Școala de Arbitri. Am făcut-o în 1976 și am ajuns până la nivel internațional. În 2000 am terminat activitatea.

Citește și:

CSA Steaua a finalizat programul de dezvoltare: ce echipă e prioritatea #1 + soluția pentru promovare + ușile rămân deschise pentru FCSB în Ghencea: „Cazarma 3618 trebuie să genereze și venituri”
CSA STEAUA
CSA Steaua a finalizat programul de dezvoltare: ce echipă e prioritatea #1 + soluția pentru promovare + ușile rămân deschise pentru FCSB în Ghencea: „Cazarma 3618 trebuie să genereze și venituri”
FCSB l-a prezentat oficial pe Cristi Ganea: „S-a antrenat deja alături de noii lui colegi”
FCSB
FCSB l-a prezentat oficial pe Cristi Ganea: „S-a antrenat deja alături de noii lui colegi”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
digei
digei  •  08 Septembrie 2023, 20:53

N-ma sa ironizez niciodata un om care a trecut prin atatea greutati indiferent la ce club se afla. Pot spune ca exemplul acelor generatii nu e preluat de smecherasii de doi lei de azi care au impresia ca banutii ceruti si primiti de la parinti le permit orice.

Trollus240
Trollus240  •  07 Septembrie 2023, 12:43

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

xv478Gv
xv478Gv  •  07 Septembrie 2023, 12:05
Postat de vasile0101 pe 07 Septembrie 2023, 11:36

..si eu care credeam ca -i din spita lui Jiji !!de unde o fi invatat toate invartelile pe care le face, sau ma insel ?

jiji 3, că 2 e mimi

Vezi toate comentariile (9)
Comentează