FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSA STEAUA

CSA Steaua a finalizat programul de dezvoltare: ce echipă e prioritatea #1 + soluția pentru promovare + ușile rămân deschise pentru FCSB în Ghencea: „Cazarma 3618 trebuie să genereze și venituri”

Articol de , , - Publicat marti, 05 septembrie 2023 16:46 / Actualizat marti, 05 septembrie 2023 19:28

Clubul Sportiv al Armatei Steaua a publicat pe site-ul său „Programul de dezvoltare și ridicare a nivelului de performanță la nivelul CSA Steaua pentru perioada 2023-2026”

Documentul e ștampilat ca fiind „neclasificat" și „exemplar unic", conține 22 de pagini și prevede modalitatea în care cei care conduc clubul au de gând să-l ridice din toate punctele de vedere. Care sunt cele mai importante concluzii?

1. Clubul de fotbal trecut pe primul loc în ordinea priorităților

La capitolul Jocuri Sportive, CSA susține că va acorda o foarte mare atenție sporturilor de echipă. Argumentul? „Unanim recunoscută cu impact mare la public, se bucură de o atenție sporită din partea mass-media. 

Acestea sunt cele mai vizibile și atractive pe mediile sociale, asigură cea mai bună promovare a imaginii clubului în lume și prezintă un real interes pentru sponsori". În plus, cei de la CSA explică modul în care vor realiza strategia: 

„În scopul menținerii brandului „Steaua” și realizării unui impact public la fel de puternic ca în trecut, conducerea clubului va face o prioritizare a acestor secții astfel încât să se obțină o eficiență a banilor cheltuiți în raport cu performanțele sportive și cu imaginea publică pe care o aduce fiecare joc sportiv, crearea unor vectori de imagine (1-3 sporturi de echipă cu potențial de impact) care să permanentizeze prezența Stelei în mass-media!”.

Iar concluzia șefilor clubului roș-albastru e că fotbalul devine prioritate principală. Iar ordinea, conform documentului, e următoarea:

  1. Fotbal 
  2. Polo pe apă 
  3. Volei 
  4. Rugby
  5. Handbal
  6. Baschet 
  7. Hochei de gheață

2. Ce variantă s-a decis pentru ca echipa de fotbal să aibă drept de promovare

În documentul respectiv apare scris în mod clar și ce s-a decis la nivel de club în privința obținerii dreptului de promovare pentru echipa de fotbal. 

„Pentru promovarea în Liga I se vor întreprinde demersurile necesare pentru îndeplinirea condițiilor prevăzute de articolul 31 din Legea educației fizice și sportului nr. 69/2000, în sensul asocierii cu terțe persoane juridice, cu sau fără scop patrimonial, în vederea înființării unei asociații fără scop patrimonial” e prevăzut în planul celor de la CSA.

Steliștii contestă decizia favorabilă primită de Dinamo și cer intervenția FRF: „Să vedem dacă o va retrograda” » De ce nu au dreptate
PROTEST
Steliștii contestă decizia favorabilă primită de Dinamo și cer intervenția FRF: „Să vedem dacă o va retrograda” » De ce nu au dreptate

3. Stadionul Steaua: „Să genereze și venituri, nu doar cheltuieli”

Unul dintre capitole se numește „Proiecte de investiții necesare pentru completarea infrastructurii sportive”. 

Și în dreptul secțiunii „Proiecte realizate” apare un singur punct: stadionul Steaua. După ce se explică faptul că a fost construit de CNI și se enumeră dotările pe care le are, există și două puncte în care cei de la CSA își iau angajamentul de a le respecta:

  1.  Provocarea viitoare este aceea de a-l face funcționabil la întreaga capacitate, pentru aceasta fiind necesare măsuri orientate spre dotarea lui pentru ca sălile de antrenament să fie pe deplin funcționale
  2.  De asemenea, trebuie identificate cele mai bune soluții pentru ca această structură să fie generatoare de venituri și nu doar de cheltuieli.

1 milion de euroreprezintă suma pe care CSA Steaua o cheltuie anual pentru a întreține stadionul Steaua

3 meciuria jucat FCSB în Ghencea în ultima lună: CFR, Nordsjaelland și CSU Craiova, partide în urma cărora CSA Steaua a încasat 120.000 de euro

4. Cum e denumit stadionul Steaua în cadrul MApN: Cazarma 3618

În acest raport sunt prezentate și toate bazele sportive pe care CSA Steaua le deține. Pentru fiecare în parte e dezvăluită și denumirea militară, iar Stadionul din Ghencea e Cazarma 3618. Lista completă:

  • Complexul Sportiv „Steaua-Ghencea” (Cazarma 1950)
  • Complexul Sportiv „Steaua-Plevnei” (Cazarma 867)
  • Baza Sportivă „Steaua-Săftica” (Cazarma 2992)
  • Baza sportivă de pregătire şi recuperare „Forban” (Cazarma 1717)
  • Sala de sport „Mihai Viteazul” (Cazarma 3518)
  • Bazinul de polo (Cazarma 3498)
  • Baza Nautică „Steaua-Mangalia” (Cazarma 3542) 
  • Complexul de schi și biatlon „Valea Râșnoavei” Predeal (Cazarma 2899)
  • Stadion „Steaua” (Cazarma 3618)

5. Sunt propuse proiecte SF: stadion de atletism, sală polivalentă, patinoare, academie de tenis, bazin de înot

CSA Steaua are și propuneri de a fi construite o serie de baze ultramoderne.

  • stadion de atletism, care ar urma să fie amplasat lângă stadionul din Ghencea, și se propune ca activitatea loturilor naționale de la Federația de Atletism să aibă loc aici
  • sală polivalentă, care să aibă cel puțin 5.000 de locuri
  • patinoar: e explicat faptul că echipa de hochei, după ce patinoarul „Flamaropol” a devenit indisponibil, a fost nevoită să se antreneze în Harghita, Covasna și Brașov, pe patinoarele din Cârța, Târgu Secuiesc și Brașov
  • academie de tenis. Unul dintre argumentele prezentate: „Ca și în cazul stadionului de atletism, activitatea de tenis va genera venituri importante pentru club și, în același timp, va mări considerabil aria de selecție pentru marea performanță, identificând copiii cu potențial pentru practicarea tenisului” 
  • - bazin de înot descoperit de dimensiuni olimpice.

6. Clubul Steaua se așteaptă și la reacții negative

Un capitol întreg e dedicat impactului pe care acest proiect îl va avea. Și șefii CSA anticipează două direcții.

Prima: reacțiile pozitive. „Vor fi din partea suporterilor care s-au obișnuit cu performanța sportivă la nivel înalt. De asemenea, opinii pozitive vor exista și din partea partenerilor, sponsorilor, pentru care această modernizare reprezintă un mesaj despre hotărârea de intrare într-o nouă etapă a clubului și de introducere a standardelor de performanță în activitatea administrativă”. 

A doua: reacțiile negative. "Persoane din club sau din afară care doresc să se folosească de această ocazie pentru a-și manifesta îndoielile cu privire la capacitatea managerială de a asigura dezvoltarea CSA Steaua. Ziariști și experți, care interpretează de o manieră proprie deciziile conducerii clubului și care nu întreprind acțiuni pentru o corectă documentare și informare a publicului. 

Persoane afectate direct, care nu se regăsesc în strategia de viitor sau ale căror contracte de activitate sportivă aflate la final nu vor fi reînnoite. Mediile sociale, pagina oficială de Facebook a clubului sau paginile unor secții care nu se vor mai regăsi în strategia de funcționare pe termen lung a clubului”. 

VIDEO Jurnalistul Radu Buzăianu, despre conflictul FCSB - Steaua: „Echipa e făcută ca să trăiască băieții ăștia din bugetul statului”

Citește și alte știri de actualitate: 

Steliștii contestă decizia favorabilă primită de Dinamo și cer intervenția FRF: „Să vedem dacă o va retrograda”

EXCLUSIV Transfer rezolvat de FCSB » A semnat și vrea direct la echipa națională: „A cântărit enorm în luarea deciziei”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (100)
Catalynn_6
Catalynn_6  •  07 Septembrie 2023, 18:24
Postat de stefanf78 pe 07 Septembrie 2023, 18:04

Esti tare, ce mai, trollache!

Așa cum am zis … nu te-ai putut abține! :-))) Bine ma, uite fac cum am făcut si cu celălat fcsbist, promit sa nu îți mai răspund aici, mâine începe Weekendul si ar fi păcat de veselia ta sa ți-l petreci pe un articol mort, oricât de simpatic ar fi alter egoul meu, B… pardon!, Kevin! :-))))

stefanf78
stefanf78  •  07 Septembrie 2023, 18:04
Postat de Catalynn_6 pe 07 Septembrie 2023, 17:41

Bre, poti scoate emblema FC Fcsb de la profil însă nu si fcsbismul din om! :-))) Ca tot ai pomenit de personalități multiple … sunt recunoscut aici pt asta … mi se spune si “Kevin” (personajul din Split) pt ca voi fcsbistii ați fost mereu convinși ca sunt Adriann, Timm, Balo, Poison, Gazaev si încă cel puțin 5 alții, toate conturi fictive care va făceau sa suferiți. Buna asta cu ignoratu’! Am ras mult! Un fcsbist pur si simplu nu rezista tentației de a îmi arăta cât e de deștept si vrea mereu sa aibă ultimul cuvânt. :-))) a fost unul care mi-a dat reply 10 zile pe un articol mort. Si deși îmi promitea ca ma ignora daca nu ma opream eu cred ca si azi mai îmi răspundea acolo. :-)))

Esti tare, ce mai, trollache!

Catalynn_6
Catalynn_6  •  07 Septembrie 2023, 17:41
Postat de stefanf78 pe 07 Septembrie 2023, 13:04

BTW: observi că am scos de la profil emblema FCSBului; nu te oftici că a reușit asta un alt user, și mai rapid decât ai încercat tu? Unul care a știut să scrie câteva rânduri fără ură și jigniri…

Bre, poti scoate emblema FC Fcsb de la profil însă nu si fcsbismul din om! :-))) Ca tot ai pomenit de personalități multiple … sunt recunoscut aici pt asta … mi se spune si “Kevin” (personajul din Split) pt ca voi fcsbistii ați fost mereu convinși ca sunt Adriann, Timm, Balo, Poison, Gazaev si încă cel puțin 5 alții, toate conturi fictive care va făceau sa suferiți. Buna asta cu ignoratu’! Am ras mult! Un fcsbist pur si simplu nu rezista tentației de a îmi arăta cât e de deștept si vrea mereu sa aibă ultimul cuvânt. :-))) a fost unul care mi-a dat reply 10 zile pe un articol mort. Si deși îmi promitea ca ma ignora daca nu ma opream eu cred ca si azi mai îmi răspundea acolo. :-)))

Vezi toate comentariile (100)
Comentează
Close