FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FC VASLUI 2-0

Povestea lui Valentin Balint, atacantul de 19 ani al lui Dinamo apărut de nicăieri: "Ţălnar mă ţinea pe tuşă şi-i băga pe-ai lui!"

Articol de GSP - Publicat marti, 30 iulie 2013 00:00 / Actualizat luni, 29 iulie 2013 19:54

Valentin Balint dezvăluie cum a fost ignorat la echipa secundă din cauză că nu avea impresar şi cum a refuzat Italia şi Anglia pentru Dinamo


Prima victorie a lui Dinamo în acest sezon, 2-0 cu FC Vaslui, a venit din talentul şi inspiraţia a doi puşti: Dorin Rotariu, 18 ani, şi Valentin Balint, 19 ani! Al doilea e foarte puţin cunoscut chiar şi fanilor dinamovişti, aflîndu-se la prima reprezentaţie în Liga 1.

Vali a intrat în minutul 76, în locul lui Pape Ndaw, prinzînd primele sale minute la echipa mare. Şi prima realizare: singur cu Straton, şi-a tras mingea în stînga şi a fost secerat de portarul moldovenilor, obţinînd penalty-ul transformat de Cosmin Matei, din a doua încercare, în prelungiri. Ieri, puştiul crescut de Dinamo de la 12 ani era încă ameţit de cum i s-a schimbat viaţa în sfertul de oeră prins pe teren.

Povesteşte chiar el: "Iniţial, am vrut să trag la poartă, dar cînd l-am văzut pe Straton că şi-a închis unghiul, am driblat spre stînga, iar el m-a agăţat. Slavă Domnului că a ieşit bine! Mi-ar fi plăcut să bat eu penalty-ul, dar nu puteam să emit pretenţia asta pentru că sînt mic şi apoi, în fotbal, de obicei, nu execută tocmai cel care obţine lovitura de pedeapsă. Noaptea am revăzut faza de zeci de ori, abia am adormit".

"N-avea cine să intervină pentru mine"
Balint a fost golgeter la toate grupele de juniori ale clubului, însă la formaţia secundă a fost ingnorat complet de Cornel Ţălnar: "Sînt dinamovist de mic, sufletul mi-e alb-roşu, visul meu e să cîştig trofee cu Dinamo, iar după ce voi creşte, pe la 22 de ani, sper să fac pasul la un club tare din Europa. Deşi am fost mereu golgeter, domnul Ţălnar nu mi-a dat nici o şansă la echipa a doua şi nici o explicaţie. Îi băga doar jucătorii preferaţi de el, care azi nici nu mai sînt la club. Eu eram cam singurul care nu avea impresar dintre băieţi, nu avea cine să intervină, întrucît eu sînt reprezentat doar de tata. În această vară am fost aproape de un împrumut la Corona, însă Îi mulţumesc lui Dumnezeu că nu s-a realizat şi că am ajuns să joc pentru Dinamo".

"Doar Stelei mai am să-i dau gol"
Deşi a fost curtat de mai multe cluburi din Europa, atacantul de 1,82 metri a refuzat, explicînd că este îndrăgostit de roş-albi: "În 2011, m-a vrut Vicenza, iar acum 3 luni am primit o propunere de la Fulham, însă n-am vrut să plec încă din ţară. Sînt foarte tînăr şi vreau să dau goluri pentru Dinamo. Am eu o dorinţă mare: am înscris contra tuturor echipelor la juniori, numai Stelei nu, iar visul meu e să marchez într-un derby şi să mă bucur ca un nebun!".


"Calităţile mele sînt forţa, viteza, lovesc bine mingea cu ambele picioare, dar şi cu capul. Mai am de îmbunătăţit controlul mingii şi apoi cred că pot fi un atacant bun"
Valentin Balint, atacant Dinamo

"Îmi place mult de tot de Marius Niculae. Nu l-am cunoscut, am fost doar copil de mingi cînd el juca, ar fi un vis devenit realitate să evoluez alături de el"
Valentin Balint, atacant Dinamo

"Cînd eram mic, mă bătea gîndul să fiu portar, îmi plăcea să mă arunc, să parez mingea, dar m-am gîndit apoi că e mai frumos să marchez. Goluri pot da şi din plonjon"
Valentin Balint, atacant Dinamo

"La Corona am fost cel mai bun"
Balint a mers în această vară, alături de Raphael Stănescu, la Corona Braşov. Doar Rafi a rămas sub formă de împrumut, atacantul de 19 ani revenind la solicitarea lui Mulţescu. "În meciul amical pierdut de Dinamo cu Corona, 0-1, am jucat foarte bine, iar în pregătiri am fost cel mai bun, cu trei goluri marcate pentru braşoveni. Cei de la Dinamo nu au vrut să mă piardă şi mi-au făcut un bine", a declarat Vali.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (134)
bitu1974
bitu1974  •  01 August 2013, 10:50

Un tip cu coloana vertebrala care stie ce vrea de la viata. BRAVO - tine-o tot asa si noi te vom sustine neconditionat.

gsp_e_varza
gsp_e_varza  •  30 Iulie 2013, 23:06
Postat de ddd_64 pe 30 Iulie 2013, 16:10

inca ceva.....posteaza si tu un nick name .....nu "gsp_e_varza".....varza esti tu bai oparitule.

dupa poza postata pari o gorila grobiana needucata iar dupa dimensiuni s-ar parea ca vei face revelionul la rahova,eshti plin de colesterol shi sta diabetul pe tine ca raia pe broasca....deci ,dupa parerea mea nu mai apuci sa votezi in 2014...ne vei privi din alta lume

1745flo
1745flo  •  30 Iulie 2013, 20:44

Bravo Vali, tine-o tot asa!

Vezi toate comentariile (134)
Comentează