FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Pregătiţi de Forrest Gump! » Matteo Spatafora are grijă de pregătirea fizică a giuleştenilor

Spatafora face parte din staff-ul lui Lucescu Jr.
Spatafora face parte din staff-ul lui Lucescu Jr.

Articol de , - Publicat miercuri, 27 iulie 2011 00:00 / Actualizat marti, 26 iulie 2011 22:09

Matteo Spatafora, unul dintre oamenii care s-au ocupat de pregătirea fizică a giuleştenilor în această vară, aleargă zeci de kilometri pe zi de plăcere.

Rapid a început cu viteza a cincea campionatul, iar unul dintre secrete se ascunde în staff-ul tehnic al lui Răzvan Lucescu. Alături de Diego Longo, cel care l-a urmat peste tot pînă acum pe fostul selecţioner, Răzvan şi-a completat echipa de preparatori fizici cu un alt "macaronar", Matteo Spatafora.

Distanţa Bucureşti-Mogoşoaia, zilnic în pas alergător

Omul de 36 de ani i-a uimit pe rapidişti. "Italianul ăla aleargă ca nebunul! N-am mai văzut aşa ceva, nu ştie ce-i aia oboseală. În cantonamentul din Austria, refuza să se urce în autocar şi parcurgea cei nouă kilometri de la terenul de antrenament pînă la hotel în pas alergător! Şi ţineţi cont că noi aveam două şedinţe de pregătire pe zi! Şi-n zilele fără antrenamente se echipa precum maratoniştii şi se ducea să alerge. Ce să mai, te energizai instantaneu numai cînd îl vedeai", au povestit giuleştenii.

A pregătit-o pe Urziceni în Ligă

Spatafora nu e o noutate pentru echipele din România. A lucrat în 2009 la Craiova, iar apoi la Urziceni, în 2010, anul cîştigării titlului şi al parcursului excelent al ialomiţenilor în Champions League. Înainte să vină la Rapid, preparatorul-maratonist a fost la Chiajna, ajutînd-o pe Concordia să promoveze în Liga 1.

Copos ironizat de CS Rapid

Conducerea CS Rapid, administratorul bazei sportive din Giuleşti, taxează decizia lui George Copos de a-i adresa o scrisoare deschisă ministrului transporturilor, Anca Boagiu, prin care a cerut ajutor în problema stadionului. "Mai bine plătiţi-vă datoriile şi nu mai recurgeţi la sprijinul «scrisorilor deschise» cu scopul de a manipula opinia publică", se arată într-un comunicat de presă remis de clubul sportiv.

"Duarte e odihnit, d-aia joacă bine"

Dinu Gheorghe a explicat de ce Rui Duarte a fost băgat în prima echipă înaintea lui Creţu deşi a ratat trei sferturi din pregătirea de vară. "Chiar dacă a lipsit, Rui Duarte are o viaţă sportivă corectă şi asta îl ajută de fiecare dată. El nu bea şi se odihneşte. În ultima vreme a avut timp destul de odihnă, două luni, aşa că e normal să joace bine", a spus preşedintele giuleştean în Adevărul.

Flash:
- Burcă: "Specialiştii ne văd favoriţi, dar nu ne va fi uşor. Steaua şi Dinamo vor avea un cuvînt greu de spus".
- Giuleştenii vor face vineri seară deplasarea în Ardeal, cu avionul. Partida cu U Cluj se va juca la Mediaş sîmbătă, de la ora 20:20.
- Dinu Gheorghe: "Avem toate condiţiile să facem performanţă, nici cu salariile nu mai sînt probleme. Victoria cu Vaslui nu are voie să fie doar un foc de paie, trebuie să demonstrăm că sîntem printre protagonistele acestei ediţii de campionat!".

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (6)
mioara_prostutza
mioara_prostutza  •  27 Iulie 2011, 22:47
Postat de juliusmad pe 27 Iulie 2011, 08:29

nu ai zis nimic de Road to perdition sau de Terminal :))

Il vrei la steaua?

ayala91
ayala91  •  27 Iulie 2011, 16:27
Postat de juliusmad pe 27 Iulie 2011, 08:29

nu ai zis nimic de Road to perdition sau de Terminal :))

Iti zic eu unul mai bun : dic.tatorii v-au ridicat,dic.tatorii va vor dobori!;)prima serie regizata de Ceau.sescu,ultima de domnul Gigi Becali!

ayala91
ayala91  •  27 Iulie 2011, 16:26
Postat de juliusmad pe 27 Iulie 2011, 08:29

nu ai zis nimic de Road to perdition sau de Terminal :))

Iti zic eu unul mai bun : dic.tatorii v-au ridicat,dic.tatorii va vor dobori!;)prima serie regizata de Ceau.sescu,ultima de domnul Gigi Becali!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează