FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI

Prezentare neobișnuită » Cum a anunțat Poli Iași că Tony e noul antrenor al echipei

Tony da Silva/ FOTO: Facebook @Politehnica Iași
Tony da Silva/ FOTO: Facebook @Politehnica Iași

Articol de - Publicat luni, 01 aprilie 2024 17:13 / Actualizat luni, 01 aprilie 2024 18:07

Poli Iași l-a prezentat oficial pe Tony da Silva, într-o postare pe pagina de Facebook a clubului. GSP a scris în premieră că fostul jucător de la CFR Cluj s-a înțeles cu gruparea din Copou.

Prezentarea lui Tony e una neobișnuită. Poli Iași a scris doar „Succes!”, alături de o poză cu noul antrenor ținând tricoul echipei, pe care scria „Bun venit, Tony!”.

Prezentare neobișnuită » Cum a anunțat Poli Iași că Tony e noul antrenor al echipei
captură Facebook @Politehnica Iași

Anunțul e unul ciudat, nu se precizează nimic despre trecutul lui Tony ca antrenor sau jucător, o practică obișnuită în cadrul echipelor care anunță un nou antrenor. Nu există nici măcar o declarație a portughezului.

Tony a ajuns duminică la Iași, iar luni a semnat contractul cu Politehnica.

Fotbalistul de la FCSB care l-a încântat pe Gică Hagi: „Excepțional! Rar se întâmplă asta”
FARUL - FCSB 0-1
Fotbalistul de la FCSB care l-a încântat pe Gică Hagi: „Excepțional! Rar se întâmplă asta”

Tony da Silva, chinul de a ajunge „principal” și experiența de secund al Camerunului

După ce a retrogradat din prima divizie a Portugaliei, în 2015, cu Penafiel, Tony s-a retras din cariera de jucător pentru a urma cursurile de antrenor.

„Pitbull-ul” nu a stat mult pe gânduri și a acceptat, în același an, propunerea lui Academico Viseu, club din liga a doua, de a fi antrenor secund, pentru ca un sezon mai târziu să ocupe același post la Freamunde.

Da Silva nu a vrut să bată pasul pe loc și a preferat să activeze chiar și în al treilea eșalon din dorința de a fi „principal”, astfel că au urmat aventurile la Braganca, Vilar Perdizes și Chaves.

În 2019, Antonio Conceicao, fostul său antrenor de la CFR Cluj, l-a chemat în staff, pentru a-i fi asistent la naționala Camerunului. Cei doi au fost demiși în februarie 2022, imediat după Cupa Africii pe Națiuni, întrucât au terminat competiția pe locul 3, obiectivul fiind cucerirea trofeului.

S-a ajuns la TAS, iar federația condusă de Samuel Eto'o a fost obligată să achite despăgubiri de 1,6 milioane de euro. Stagiunea precedentă, timp de șase luni, Tony a fost secundul celor de la Pacos Ferreira (liga secundă) și antrenor principal, până în martie 2024, la Montalegre (liga a treia).

Cornel Șfaițer: „Tony va fi un De Zerbi de România!”

„A trebuit să ne mișcăm rapid pentru a scoate echipa din criză. Nu aveam timp să stăm după vreun antrenor, indiferent de cota lui. Noul tehnician trebuie să aibă timp să pregătească meciul cu FC U Craiova 1948, pe care trebuie să-l câștigăm. Din multitudinea de propuneri care au venit pe adresa noastră ne-am decis asupra lui Tony.

În ultimii ani am primit numeroase referințe pozitive despre cum lucrează. Are același spirit de luptător pe care-l etala ca jucător, este foarte preocupat de a se perfecționa, are licența PRO, a învățat de la nume mari ale fotbalului portughez, cu care e prieten.

A contat enorm și faptul că vorbește româna și alte limbi de circulație internațională, precum și faptul că a urmărit mereu campionatul nostru, fiind la curent cu tot ce se întâmplă. Eu am încredere că Tony va fi un De Zerbi de România!”, a declarat Cornel Șfaițer, președintele lui Poli Iași, pentru GSP.

Citește și:

Universitatea Craiova la ora bilanțului » Cheltuieli mai mari la echipă în 2023, datorie uriașă pe termen lung
UNIVERSITATEA CRAIOVA
Universitatea Craiova la ora bilanțului » Cheltuieli mai mari la echipă în 2023, datorie uriașă pe termen lung
Charalambous nu se joacă! Ce solicitare a avut, imediat după victoria cu Farul » Ar fi un moment istoric
FCSB
Charalambous nu se joacă! Ce solicitare a avut, imediat după victoria cu Farul » Ar fi un moment istoric

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
Gogoolica
Gogoolica  •  02 Aprilie 2024, 16:12

Șfaițere singura șansă de a-ți mai spăla din păcatele făcute cu nulitatea de antrenor cu care ai adus suporterilor Ieșeni numai suferință e chiar din momentul ăsta să falimentezi clubul si să desființezi roiul de viermi ce *** apoi mergi undeva la o catedrală să ei câteva butoaie de aghiazma să inunzi terenul de fotbal pt al dezinfecta în urma P.U.T.O.R.I***O.R ce au intrat pe teren si *** tot copoul

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

emilian_din_iasi
emilian_din_iasi  •  01 Aprilie 2024, 18:39

Sa speram ca ne salvam de la retrogradare !! Succes !!!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează