FOTBAL  »  Superliga  »  CCA

Prima concesie a lui Crăciunescu pentru Gigi! » Radu Petrescu, trecut pe linie moartă

Pus violent la zid de către patronul Stelei, şeful CCA a luat o decizie pe placul acestuia: l-a exclus pe Radu Petrescu
Pus violent la zid de către patronul Stelei, şeful CCA a luat o decizie pe placul acestuia: l-a exclus pe Radu Petrescu

Articol de - Publicat sambata, 14 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 13 ianuarie 2012 19:55

Radu Petrescu, cel acuzat violent de Becali că e omul CFR-ului, a fost trecut pe linie moartă, nu va mai fi deloc delegat în Liga 1 în acest sezon, iar în toamnă va fi exclus de pe lista FIFA.

Ion Crăciunescu refuză ferm acceptarea brigăzilor din străinătate, însă a luat o decizie care îl va putea readuce în graţiile lui Gigi Becali. Acuzat violent în ultimele zile de patronul Stelei că trebuie să plece fiindcă se opune arbitrilor din afara graniţelor la meciurile din Liga 1, şeful CCA a decis să-l decapiteze pe unul dintre cei arătaţi cel mai des cu degetul de Becali. Radu Petrescu, cel care a distrus meciul Voinţa Sibiu - CFR 0-1 anulînd un gol valabil gazdelor la scorul de 0-0 şi inventînd un fault asupra lui Beto la o fază în care acesta s-a împiedicat şi a căzut singur, a fost trecut pe linie moartă de CCA.

Oficial, reţinut de la delegări, neoficial, exclus
Oficial, "centralul" bucureştean e reţinut de la delegări şi aşa va rămîne, fără să mai fie trimis la vreun joc de prim eşalon, pînă la vară, cînd se va termina campionatul. Neoficial însă, el e exclus din lotul de arbitri de la nivelul primelor două eşaloane, numai că această decizie nu poate fi făcută publică din motive strategice.

Dacă ar anunţa că Petrescu e exclus, atunci România ar pierde o poziţie pe lista FIFA, întrucît arbitrul bucureştean e purtător de ecuson FIFA. Peste două săptămîni el chiar va pleca la un curs organizat de UEFA, însă cu toate acestea, nu va mai fi delegat niciodată, cu Ion Crăciunescu şef la CCA, în Liga 1.

La vară, va fi şi oficial exclus, iar la toamnă, în septembrie, va fi înlocuit de pe lista FIFA, astfel că România nu va pierde nici o poziţie în categoria arbitrilor internaţionali. Crăciunescu chiar intenţionase să-l excludă oficial pe Radu Petrescu cu orice risc, însă a fost temperat de colegii din CCA.

"Crăciunescu nu e corupt, însă ca să-i facă pe plac lui Paszkany i-a trimis CFR-ului fix arbitrii ei de casă, despre care Crăciunescu ştia exact că se află în sfera de influenţă a lor, aşa cum a fost şi cazul lui Radu Petrescu" (Gigi Becali, patron Steaua

3 e nota pe care Radu Petrescu a încasat-o din partea Gazetei Sporturilor pentru meciul Voinţa Sibiu - CFR 0-1

Surpriză: convenţia UEFA nu blochează străinii
Pînă la finalul anului trecut, şefii CCA au invocat faptul că nu se pot aduce arbitri străini din cauza faptului că s-a semnat Convenţia cu UEFA. Totuşi, acest acord oficial cu UEFA nu interzice aducerea de arbitri străini la meciurile din propriul campionat. "Problema va fi că nici o federaţie europeană nu va dori să ne pună la dispoziţie arbitri şi atunci de unde aduci?", a spus ieri unul dintre membrii CCA. "Să vină din India, care e problema?", a replicat Becali.

Crăciunescu, aproape şi de Dinamo
Toate cluburile din Liga 1 trebuie să fie informate, de către un membru al CCA, în privinţa ultimelor reglementări UEFA şi FIFA în materie de arbitraj. DVD-ul cu fazele respective trebuie prezentat jucătorilor şi antrenorilor, iar cînd s-au stabilit echipele cărora să le prezinte materialul, Ion Crăciunescu s-a propus: "Eu vreau să merg la Dinamo". Crăciunescu s-a prezentat chiar ieri în cantonamentul "cîinilor" de la Săftica.

Ungurul Kassai, de la Liga 1 la nr. 1
Victor Kassai a fost desemnat cel mai bun arbitru al anului 2011 de către Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului. Acest titlu îl cîştigă la 5 ani distanţă de momentul în care a fost adus de către CCA la un meci de Liga 1, Dinamo - Rapid, la care prestaţia lui a fost una foarte slabă. În acel moment, şef la CCA era Gheorghe Constantin, care a fost presat să accepte aducerea arbitrilor străini. Ulterior, Kassai a fost susţinut puternic de Şandor Puhl, ajungînd să arbitreze o semifinală de Campionat Mondial, dar şi finala de anul trecut a Ligii Campionilor.

Balaj, iniţiator de grevă?
În rîndul arbitrilor a circulat ieri informaţia că băimăreanul Cristi Balaj le-a trimis un mail tuturor celor 17 arbitri şi asistenţi de pe lista FIFA pentru a-i îndemna să semneze o cerere prin care să anunţe că nu vor să mai arbitreze nici un meci în retur dacă va fi adus vreun arbitru străin în Liga 1. "Eu n-am primit aşa ceva, însă dacă se va ajunge aici şi majoritatea arbitrilor va decide să protestăm, sînt de acord şi eu", a spus ieri Alexandru Deaconu.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (32)
gabitzadinamo4ever
gabitzadinamo4ever  •  15 Ianuarie 2012, 00:23

ba prostilor de la GSP nu intereseaza pe nimeni de stelemeaua...la fiecare care jum de ora un articol despre stelemeaua...nu intereseaza pe nimeni cu ce fata a venit tanase la vizita medicala...cu cn se f**e mihai costea....ce prostii debiteaza ciobanul..ce mananca x si ce face y in timpul liber…ce parere are marele antrenor ilie stan care e cel mai mare sclav din romania...stelemeaua face transferuri din razbunare si o sa termine la cel putin 10 pct de Campioana DINAMO...forza DINAMO

alpin
alpin  •  14 Ianuarie 2012, 23:19
Postat de de_pe_tarnave pe 14 Ianuarie 2012, 19:49

Tudor unde a prins-o pe Steaua a arso,asa ca ciocu mic!

Ce prost-elist!!!

canad
canad  •  14 Ianuarie 2012, 20:02

cu ce a gresit mai tare Petrescu decat Deaconu? ah stiu: a ajutat CFR si nu Steaua clar e ca a fluierat ininte ca sa traga la poarta CFR ului si nu dupa la Steaua a dat penalty la o faza de cascadorii rasului Amadoi afara.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează