FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Prima promisiune făcută de Florentin Matei dinamoviştilor: ”Vă aduc victoria cu Steaua”

Matei, 1,75 metri, a bifat doar 7 partide în prima ligă, două la Steaua și 5 la Urziceni
Matei, 1,75 metri, a bifat doar 7 partide în prima ligă, două la Steaua și 5 la Urziceni

Articol de - Publicat luni, 17 iunie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 16 iunie 2013 22:27

Dinamoviştii vor să semneze cu puştiul care impresiona în urmă cu 4 ani în Ghencea, mai ales că, în ultimul deceniu, au fost mai multe implanturi reuşite pe drumul Steaua - Dinamo.

Dintr-un puşti-minune a ajuns un candidat respins. Dar nu renunţă şi este dispus s-o ia iar de jos, în Ştefan cel Mare. Fosta mare speranţă a Stelei, Florentin Matei, 20 de ani, a venit sîmbătă dimineaţă la probe la Dinamo, a trecut primele teste, va continua să se pregătească alături de roş-albi, iar antrenorul Gigi Mulţescu vrea să-i dea şansa să se impună.

Încă n-a semnat, dar dacă va trece de cantonamentul montan din Poiana Braşov şi va merge în stagiul din Anglia, din iulie, Matei va iscăli un contract pe 4 ani.

O treime din cît îi dădea Becali
Nu va mai avea salariul pe care-l avea, ca junior, în Ghencea, cînd Gigi Becali îi plătea cîte 6.000 de euro pe lună! Ci doar 2.000 de euro, pentru început, totul depinzînd apoi de evoluţia lui sportivă.

Momentan, tînărul fotbalist evită să dea declaraţii, însă apropiaţii îl recomandă: "A tot fost refuzat de mai multe echipe, acum vrea să arate, acasă, în România, că este cineva. Este ambiţios şi se gîndeşte că dacă un alt Matei, Cosmin, tot proscris la Steaua, a ajuns să fie iubit şi apreciat la Dinamo, atunci va reuşi şi el".

A mîngîiat mingea la trial
Matei le-a transmis lui Mulţescu şi celorlalţi roş-albi prezenţi la trial: "Vreau să arăt că sînt fotbalist. Acum e timpul meu, acordaţi-mi o şansă şi nu o să vă pară rău! O să aduc cîndva victoria lui Dinamo contra Stelei, nu veţi regreta aducerea mea".

Înainte, mijlocaşul cotat la 75.000 de euro pe transfermarkt.de le-a arătat "cîinilor" că mingea n-are secrete faţă de el. Matei a fost legitimat la Steaua în perioada 2009 - 2010, dar a bifat doar 19 minute la echipa mare în două partide.

Bun de Harkov 2, n-a reuşit la Dijon
În ultimele luni, Matei a tot încercat diverse piste în străinătate. Bastia şi, mai nou, Dijon l-au avut la antrenamente, însă afacerile nu s-au făcut.

Matei a fost în probe şi la o veche cunoştinţă a "cîinilor", Metalist Harkov, care a scos Dinamo din Europa anul trecut, dar ucrainenii i-au transmis că se poate antrena cu prima echipă, dar va evolua doar la formaţia secundă. Iar jucătorul a refuzat. În ultimii ani, a mai dat probe la Milan şi Fiorentina!

5 eşecuri consecutive a înregistrat Dinamo în Derby de România, golaveraj 5-13

"L-am văzut la antrenament, o să fie cel mai mare jucător scos de Steaua. Are acelaşi stil ca Hagi, cum loveşte mingea, cum driblează. Cred că voi lua 70 de milioane de euro peste cîţiva ani" (Gigi Becali despre Florentin Matei, în 2009)

"Dacă ajunge fotbalist, îmi tai capul! N-are forţă, n-are viteză, doar jonglează cu mingea" (Gigi Becali despre Florentin Matei, în 2011)

575489-stelisti-dinamo.jpg

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (51)
adimutu14
adimutu14  •  17 Iunie 2013, 13:50

Eu zic ca la ce ambitite are in el acuma ar merita o sansa de la Multescu daca crede ca e bun de ceva, ar fi extraordinar ca peste 5 ani pustiul asta chiar sa ne aduca o victorie contra Stelei, ar fi o poveste fotbalistica numai buna de spus copiilor.

ro_army
ro_army  •  17 Iunie 2013, 13:36
Postat de red77 pe 17 Iunie 2013, 08:13

oile mai au o saptamana de ranjit pe la porti pentru ca apoi vine priveghiul , parastasul si alte alea !

Bai catelus cu parul cret, la voi va canta popa la capatai din anul infiintarii. Stii ce o sa scrie pe crucea voastra dupa ce va desfintati cu adevarat? " Regerete eterne pentru neparticipare in Champions League "

panica00
panica00  •  17 Iunie 2013, 13:20

cum poti gasi noi talente daca nu faci astfel de teste,odata ce in romania sunt putine cluburi care sa caute tineri jucatori.asa cum alte cluburi mari din europa ofera astfel de teste pt jucatori dornici asa gandeste si dinamo.nimeni nu spune k din cei 30-40 vor ajunge la dinamo sau dinamo2. dar observ ca lui dinamo i se ofera o mare importantza din partea sustinatorilor stelisti(stati linistiti sunte-m noi destui,ca sa comentam acest articol)

Vezi toate comentariile (51)
Comentează