FOTBAL  »  Superliga  »  OŢELUL - DINAMO 3-3

Primul gol în Liga 1 al lui Ţucudean, o bijuterie: "Sînt fotbalist, nu gigolo"

Ţucudean priveşte pozele cu fostele glorii ale lui Dinamo Foto: Raed Krishan
Ţucudean priveşte pozele cu fostele glorii ale lui Dinamo Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 18 aprilie 2011 00:00 / Actualizat luni, 18 aprilie 2011 12:22

La 20 de ani, Ţucudean doreşte să continue povestea de succes a numerelor 9 din Ştefan cel Mare

VEZI AICI GOLUL LUI ŢUCUDEAN

Dinamo a obţinut un punct la Galaţi şi, mai important poate, a cîştigat o speranţă pentru viitor. George Ţucudean, care pe 30 aprilie face 20 de ani, a avut o execuţie splendidă, revitalizînd echipa. Primul gol al arădeanului în Liga 1. Mai ales că Ţucudean tinde să arate că nu poartă degeaba numărul 9 în tricoul "cîinilor". Vrea să fie cunoscut pentru cariera lui sportivă, nu pentru banii familiei. Ştie să dea "bună ziua", e punctual şi educat, a refuzat să semneze în 2009 cu Casino Salzburg, fiindcă austriecii îl trimiteau la echipa secundă, nu e plin de el, deşi e cel mai avut fotbalist din lot! Şi-a lăsat Audi R8-ul în garaj, fiindcă consumă prea mult într-un Bucureşti aglomerat şi plin de gropi, şi merge cu un Touareg, model mai vechi. E îmbrăcat decent, ca un tînăr ce tocmai schimbă prefixul: pantofi sport, blugi albaştri, cămaşă lejeră în carouri. Diferenţa se face la accesorii: la mînă are un ceas IWC de clasă, care costă de cîteva ori salariul lui lunar.

- George, care a fost traseul tău în fotbal?
- Am început la 8 ani. Pe scurt: UTA, Romwest, Atletico Arad, Nădlac, Gloria Arad, apoi iar UTA şi-acum Dinamo. Mult alb şi roşu.

"Vreau să bat Steaua şi Timişoara"

- Şi mult Arad. Ştii ca golul tău de la Galaţi avantajează Timişoara, marea rivală a ărădenilor...
- Marea mea dorinţă a fost şi este să promovez cu UTA. De aceea m-am întors şi în vară acolo. Acum sînt profi, sînt la Dinamo, mi-am dorit să înscriu şi nu m-am gîndit că o voi avantaja pe Poli. Oricum, de-abia aştept meciul de la Timişoara, sper să joc şi neapărat să marchez.

- Ce preferi? Gol cu Steaua sau cu Poli?
- Acum să dau contra Stelei, dar, sufleteşte, m-ar împlini şi un gol pe Bega. Pentru familia mea, pentru bunicu', în special.

- Ai emoţii că la 20 de ani joci în Derby de România?
- Cred că sînt mai matur decît se vede sau decît arată în cardul de identitate. Nu am emoţii, probabil că voi simţi ceva deosebit în momentul în care voi apărea pe gazon. Cîteva secunde. Îmi doresc să cîştigăm. Dacă tot nu ieşim campioni, fiindcă sînt şanse mici, măcar pe Steaua să o batem.

- Te uitai la derby-uri înainte?
- Cum să nu?! Sînt meciuri incitante. Acum o să fiu şi eu mai conectat, înainte mă uitam doar pentru bucuria de a vedea o partidă tare.

Stilul Cami, noul Radu

- Uite, ai aici nişte poze cu foste glorii ale «cîinilor» care au purtat numărul 9 la Dinamo! Pe cine recunoşti?
- Sînt eu tînăr, dar am ceva cultură fotbalistică. Dudu Georgescu ştiu că e golgeterul all-time al României, cu peste 250 de goluri. O altă legendă e Cămătaru, iar eu sînt stilul lui, aşa mi-au zis mai mulţi. Pe el, pe Dudu, pe Răducioiu i-am mai văzut la emisiuni sportive, la Replay, sau pe youtube. Poate mai scoateţi şi voi DVD-uri cu ei. Niculescu a scris istorie aici, chiar dacă e la U Cluj, sufletul i-a rămas la Dinamo. Mihalcea şi Marius Niculae au fost golgeteri ai României. Poate, şi eu, cîndva...

- Sînt suporteri care spun deja despre tine că eşti noul Răducioiu.
- Răducioiu a fost un maestru între atacanţi. Şi el, şi ceilalţi pe care mi i-aţi arătat în poze. Eu sînt încă un puşti. Am avut o execuţie, am dat gol. E doar «ceva», atît.

- Acel «ceva» care te face cunoscut şi ca fotbalist, şi pentru acel «ceva» alte aşteptări vor fi de la tine.
- Eu joc fotbal de plăcere. Cît mă va ajuta Dumnezeu să fiu sănătos. Eu vreau să ajung cît mai sus, să joc cît mai mult.

- Da, dar ştii cum se spune: dacă nu te împinge foamea de la spate, cît o să ai motivaţie să joci?
- Pe teren nu joacă banii. M-am obişnuit cu ideea că, vezi Doamne!, doar banii contează în ceea ce mă priveşte şi alte răutăţi. Eu sînt pe cont propriu, banii sînt ai familiei. Da, nu duc lipsă, însă sănătatea nu o pot cumpăra cu bani. Iar sănătatea e unul din darurile minunate ale lui Dumnezeu. Mulţumesc Celui de Sus că sîntem sănătoşi, eu şi ai mei, îmi doresc să fiu fericit şi să nu mă accidentez.

"Modest, serios, cu capul pe umeri"

- Nu ai apărut pînă acum în tabloide. Ştii să le «driblezi» sau chiar eşti cuminte?
- Nu prea am ieşit, chiar deloc. Am timp în vacanţe. Dacă voiam cluburi, mă faceam gigolo sau dansator.

- Cum este omul George Ţucudean?
- Modest, serios, cu capul pe umeri.

- Şi fotbalistul Ţucudean?
- Îi las pe alţii să spună. Eu am 7 ani de acasă, cum se zice, i-am făcut la zi, şi vreau să mă ştie lumea pentru ceea ce fac eu în sport.

- Ultima întrebare: cîtă benzină consumă cea mai scumpă maşină a unui fotbalist din Liga 1, Audi-ul R8 pe care-l conduci tu?
- Hmmm, multăăă. Am «culcat» bolidul în garaj, merg cu o maşină mai adecvată pentru Capitală.

1.500 de euro este salariul lunar al lui Ţucudean în Ştefan cel Mare

De ce a fugit în vară
Ţucudean a fost chemat încă din iunie 2010 în Ştefan cel Mare, însă pur şi simplu a fugit din Bucureşti! Cel puţin aşa au spus atunci şefii clubului. "Erau foarte mulţi atacanţi, pe lîngă cei de acum mai fiind Claudiu Niculescu, Andrei Cristea, Marius Niculae. Unde mai jucam eu? Decît să fiu împrumutat la Urziceni, am preferat să mă întorc acasă la UTA, voiam să ajut la promovare, care era şi-a rămas unul dintre visele mele", a comentat atacantul care a marcat 8 goluri în toamnă pentru UTA.

Vuitton, R8, Porsche
Mai întîi, a impresionat la prima apariţie în cantonamentul echipei, în Antalya. "Avea toată linia de genţi de la Louis Vuitton, originală, şi-un ceas de peste 10.000 de euro la mînă", au spus cunoscătorii din lot. Apoi, a luat ochii cînd a venit la stadion cu un Audi R8 din 2010, de 150.000 de euro. Anul trecut conducea un Porsche Panamera, tot la aceiaşi bani. "Miliardarul", cum e poreclit în Arad, provine dintr-o familie înstărită, ce deţine, printre altele, o fabrică de mobilă, un complex comercial, un centru Spa, cifra anuală de afaceri fiind de 40 de milioane de euro.

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (10)
ciprinillho
ciprinillho  •  14 Aprilie 2012, 14:50

Tucudene,nici nu am crezut ca esti gigolo,fotbalist nici atat.Tu pari desprins din Morometii,mai,baiatule...Fara suparare!

cornelbraila
cornelbraila  •  19 Aprilie 2011, 16:10

Frumos golul am fost pe stadion si nu mi-a venit sa cred cand a intrat in poarta , dar noi ne grabim sa le dam nume la prima aparitie exemple sunt destule cu noul HAGI , noul MUTU si o gramada de esecuri LUTU , CHESERU , MITEA si sunt multe alte nume de rasuflati .

bobluci
bobluci  •  18 Aprilie 2011, 18:05

Succes! Sa speram ca o va ajuta pe dinamo...in rest eu zic sa nu ne grabim cu laudele

Vezi toate comentariile (10)
Comentează