FOTBAL  »  Superliga  »  DOSARUL CRAIOVA

Pro şi contra LPF » Craiova şi LPF se bat cap în cap cu explicaţiile despre legalitatea funcţionării ligii

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 16 noiembrie 2011 00:14

Regulamentul privind organizarea Registrului Asociaţiilor şi Fundaţiilor prevede că înscrierea unui nou membru se face prin înregistrarea la instanţă. Iar Liga susţine că prevederea priveşte doar membrii fondatori.


Adrian Mititelu anunţă apocaliptic sfîrşitul LPF. Motivul invocat: Liga nu şi-a mai actualizat statutul cu membrii, rezultînd un şir de campionate nule şi bani din drepturi TV distribuiţi ilegal. Nonşalant, Dumitru Dragomir parează: "Reglementarea calităţii de membru nu e supusă înregistrării la Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor".

Devii membru dacă eşti înscris în Registrul Asociaţiilor, la tribunal
Aprobat în 2000, regulamentul privind organizarea Registrelor Asociaţiilor, Fundaţiilor şi Federaţiilor prevede că modificările actului constitutiv şi/sau statutului trebuie înregistrate la instanţă. Iar efectele, adică obţinerea calităţii de membru, se produc doar din momentul înscrierii lor în Registru. În traducere, dacă LPF nu a înscris în Registru faptul că, spre exemplu, Gaz Metan sau FC Vaslui au devenit membri, cele două echipe n-ar putea căpăta, legal, statutul respectiv. Cu consecinţa că ar fi evoluat în competiţie fără a avea acest drept!

O singură modificare în 9 ani
A operat însă LPF vreo modificare în documente de la înfiinţare (2002) şi pînă în prezent, de-a lungul a 9 ani? Da, o singură dată! Şi s-a întîmplat în 2006, cînd, prin Tribunal, Liga a înregistrat pierderea calităţii de membru pentru Pandurii, Sportul şi FCM Bacău, formaţii retrogradate. De ce doar atunci? "Adunarea Generală a LPF aprobă de fiecare dată cînd apar membri noi, dar nu există obligativitatea de a-i înregistra la Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor. Acolo sînt trecuţi doar membrii fondatori", a explicat juristul LPF, Cătălin Ciubotă, pentru Mediafax.

Dragomir: "Retrogradarea sau promovarea îţi oferă statutul de membru"
Şeful LPF, Dumitru Dragomir, mai punctează că dobîndirea şi pierderea calităţii de membru la LPF e cea stabilită convenţional prin propriul statut. Acesta prevede că devine membru LPF cine promovează în Liga 1 şi-şi pierde calitatea cel care retrogradează.
Numai că tot statutul se pronunţă şi asupra înregistrării: "La finalul fiecărui an competiţional vor fi înregistrate la Tribunalul Bucureşti modificările privind pierderea şi dobîndirea calităţii de membru LPF a cluburilor care retrogradează şi, respectiv, promovează din şi în Campionatul Naţional Liga 1".

"E absurd să înregistrezi fiecare modificare legată de membrii unei asociaţii. În cazul uneia cu mii de membri, cum s-ar proceda? Înregistrarea are valoare doar pentru terţi, ca şi în cazul Cărţilor Funciare"
Specialist în drept

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (52)
invincibilul
invincibilul  •  16 Noiembrie 2011, 17:11

SUSPENDAREA !!!! BORFASULE !!!.ESTI URMARIT PENAL MILITIENE !!!!. CEREM MINISTRULUI EDUCATIEI SI SPORTURILOR SA DECLANSEZE PROCEDURA SUSPENDARII DIN FUNCTIE A BORFASULUI CARE ESTE RUMARIT PENAL!!! SUSPENDAREAAAAAAAAAAAA !!!!! SUSPENDAREAAAAAAAAAAAAAA!!!! SUSPENDAREAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!

invincibilul
invincibilul  •  16 Noiembrie 2011, 17:10

SUSPENDAREA !!!! BORFASULE !!!.ESTI URMARIT PENAL MILITIENE !!!!. CEREM MINISTRULUI EDUCATIEI SI SPORTURILOR SA DECLANSEZE PROCEDURA SUSPENDARII DIN FUNCTIE A BORFASULUI CARE ESTE RUMARIT PENAL!!! SUSPENDAREAAAAAAAAAAAA !!!!! SUSPENDAREAAAAAAAAAAAAAA!!!! SUSPENDAREAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!

many_steaua
many_steaua  •  16 Noiembrie 2011, 11:53
Postat de argus112 pe 16 Noiembrie 2011, 12:48

- De ce eşti IDIOOOOOT ? ..... legea este lege, este una şi aceeaşi pentru toţi şi unde-i lege nu-i tocmeală ! Tribunalul nu-i TALCIOC !!!! .... decât în viziunea unor BORFAŞI nenorociţi care cred ca şi tine că ei pot manipula legea dacă au bani şi mai ales influenţă !

Sunt exact în situația de anul asta când PDL a schimbat statutul s partiduluii a uitat sa-l înregistreze la tribunal , funcționând astfel o perioada în afara legii. Numai ca portocalii nu au avut tupeul căpitanului agramat de Miliție și au recunoscut ca au greșit, rectificând scăparea. Dar Mitica merge pana în pânzele albe cu minciunile lui de Securist Împuțit. Mitica te așteaptă Avram .

Vezi toate comentariile (52)
Comentează