FOTBAL  »  Superliga  »  FRF

Proces important câștigat de FRF! Curtea de Apel i-a dat dreptate după ce mai mulți jucători au dat în judecată Federația

Articol de GSP - Publicat joi, 01 martie 2018 11:58

Federația Română de Fotbal a câștigat și la Curtea de Apel procesul intentat de mai mulți fotbaliști din cauza regulii jucătorului sub 21 de ani.

În octombrie 2017,  Andrei Cristea, Ovidiu Mihalache, Cosmin Frăsinescu, Gabriel Bosoi, Ionuț Voicu, Vasile Gheorghe, Mădălin Ciucă au dat în judecată FRF-ul din cauza introducerii regulii prin care echipele sunt obligate să aibă un jucător sub 21 de ani pe teren pe tot parcursul meciului. Fotbaliștii au considerat că regula este discriminatorie și s-au adresat instanțelor.

Pe 27 februarie, Curtea de Apel a dat câștig de cauză Federației, după ce, anterior, FRF a primit o decizie favorabilă și din partea Consiliului Național pentru Combatarea Discriminării.

În 2016, când a fost impusă regula, Gazeta s-a adresat Consiliului, iar instituția considera că "regula nu constituie discriminare directă, ci un tratament diferențiat justificat obiectiv și rezonabil de un scop legitim, iar modalitatea de atingere a scopului este una adecvată și necesară".

Mai mult, "fotbaliștii sunt supuși unor presiuni și reguli de selecție care nu țin în permanență și în exclusivitate de performanțele sportive, ci țin și de interesele comerciale ale cluburilor și ale impresarilor" e concluzia la care a ajuns CNCD ca urmare a corespondenței cu FRF.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
485809194904413
Costel Tudor  •  01 Martie 2018, 16:20

Niste baietasi cu minte putina , au fost bagati la inaintare de nr.1 in materie de scandal , il numesc aici pe " marele " prunea , care in toata cariera lui altceva NU. a facut ! Bine ar fi ca cheltuielile de judecata sa-i fie imputate acestui mascarici !

torque07
torque07  •  01 Martie 2018, 14:16

Dupa 25 de ani de NIMIC a facut si federatia ceva pt fotbalul romanesc. Si se trezesc martalogii ca vezi doamne e discriminare. Acum, din cauza nivelului ingrozitor al nationalei si campionatului sa fie schimbata regula..3 jucatori u21...4...Si limita 3 jucatori straini p echipa. Sa vezi dupa cum se inmultesc scolile de fotbal cum se duc prin scoli sa caute copii...descriminare auzi la ei...

catalynn2
catalynn2  •  01 Martie 2018, 13:24

*unul

Vezi toate comentariile (5)
Comentează