FOTBAL  »  Superliga  »  REVENIRE

Profesorul Florentin Petre

Articol de - Publicat sambata, 23 februarie 2008 00:00

Dinamoviştii au vrut să-l aducă pe Florentin Petre ca să fie instructor pentru Torje

Roş-albii au investit în această iarnă două milioane de euro pentru transferul lui Gabriel Torje, "inima Banatului", de la Poli Timişoara, dar au vrut să-l aducă şi pe Florentin Petre ca să fie profesor pentru tînărul de 18 ani. Dar intenţia nu s-a materializat din cauză cu bulgarii de la ŢSKA Sofia n-au fost de acord să-i dea drumul, gratis, internaţionalului român. Ideea a fost ca mijlocaşul dreapta de 32 de ani să încheie amiabil contractul cu ŢSKA, să revină liber de contract în Ştefan cel Mare şi să semneze înţelegerea cu "cîinii", la care a evoluat timp de 18 ani.

Explic. foto: Torje e cea mai scumpă achiziţie din istoria lui Dinamo

Petre s-a dorit a fi şi o lovitură de imagine pentru roş-albi, dar şi să realizeze întărirea benzii drepte a echipei. Momentan, acolo sînt doar Stoican, fundaş, şi Torje, mijlocaş, de aceea în mai multe meciuri de pregătire chiar Zicu a evoluat în acea zonă, puţin familiară machedonului. Iar Adrian Cristea, cel mai bun mijlocaş dreapta în Top Gazeta în toamnă, a fost trecut, în amicale, în spatele vîrfurilor, întrucît antrenorii consideră că dă un randament superior în zona centrală.

"Peter" cel tînăr
Dacă s-ar fi materializat revenirea lui Florentin în Ştefan cel Mare, Gabriel Torje ar fi avut posibilitatea să joace alături de fotbalistul cu care este asemuit. Ambii fotbalişti au aceeaşi înălţime, 1,67 metri, evoluează pe acelaşi post, au aproximativ aceleaşi calităţi, mai mult, Gabriel a fost poreclit de către Cornel Ţălnar şi de către colegi "Peter", după numele lui Florentin. Diferenţa e constituită de vîrstă, Torje fiind mai tînăr cu 14 ani decît Petre. "Eu cred că Gabi va avea succes în Ştefan cel Mare, să nu fie complexat de înălţime! Esenţa tare se păstrează în sticluţe mici!", l-a încurajat Florentin pe ex-timişorean.

Citește și:

A tunat și fulgerat: „Ianis Hagi e doar frumușel, Pușcaș aleargă zăpăuc, iar Stanciu e la final de carieră. Ar fi o mare prostie să nu joace Coman titular”
Nationala
A tunat și fulgerat: „Ianis Hagi e doar frumușel, Pușcaș aleargă zăpăuc, iar Stanciu e la final de carieră. Ar fi o mare prostie să nu joace Coman titular”
Mihai Stoica a arătat în direct la TV imaginea tulburătoare primită de la Tavi Popescu: „Asta i se plimba în picior”
Superliga
Mihai Stoica a arătat în direct la TV imaginea tulburătoare primită de la Tavi Popescu: „Asta i se plimba în picior”
„Nu cred că mă mai interesează” » Sătul să aștepte, Gigi Becali e gata să renunțe la un transfer
Superliga
„Nu cred că mă mai interesează” » Sătul să aștepte, Gigi Becali e gata să renunțe la un transfer

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (7)
 •  23 Februarie 2008, 11:22

ovinelor voi nici in blaturi nu mai bateti(vezi buzau sthoia 1-1)..prostilor voi vorbiti de Dinamo da voi aveti 5 echipe satelit(buzau,faru ,pandurii, vaslui si poli tm)plus arbitrii de casa cum ar fi tudor, salomir si balaj..nici nu vreau sa ma gandesc cum o sa-i furati pe cfr etapa viitoare cu tudor la centru..cred ca o sa cada dica la 5m in afara careului si o sa primiti 11m si 2 eliminari..spurcatilor..

 •  23 Februarie 2008, 10:56

DINAMUU PENIBIL CA TOTDEAUNA!

 •  23 Februarie 2008, 10:55

Sa vina Vochina cu tabla lui sa ne explice ce meci incrincenat si cu ce rezultat imprevizibil am vazut!!! Sa ne explice de ce dupa goluri moldovenii se uitau spre banca sa li se confirme ca totul e in regula! Mizerie de presa! Adevarul nu-l veti scrie niciodata ca nu sinteti platiti pentru asta!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează