FOTBAL  »  Superliga  »  MECI SUSPECT ÎN LIGA 1

Profituri dubioase pe campionatul României! » Cum a cîştigat un croat 21.000 de euro pe U Cluj - Petrolul

Profituri suspecte la pariurile pe campionatul din Romania
Profituri suspecte la pariurile pe campionatul din Romania

Articol de - Publicat miercuri, 24 august 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 24 august 2011 10:06

De ce ar fi riscat un croat la o casă de pariuri din Macedonia o sumă de 700 de euro pe 2 pauză şi 1 final la un meci anonim din România?

Cum de a prins el cota de 30?

Cum de a ştiut că Petrolul va conduce la pauză pe U Cluj în deplasare şi că gazdele vor reveni miraculos după pauză şi vor învinge?

Pariorul croat a riscat 700 de euro pe o cotă uriaşă, 30. Petrolul a avut 2-1 după 45 de minute, dar U Cluj, sprijinită de arbitrul Petrescu, a întors rezultatul.

Preşedintele Mircea Sandu a făcut la un moment dat o aluzie despre meciuri din Liga 1 posibil aranjate pentru pariuri. Chiar există oameni care ştiu rezultate din România şi fac bani mizînd pe ele? Succesul pe care un croat l-a înregistrat în weekendul trecut bazîndu-se pe un meci din etapa a patra a campionatului întreţine suspiciunile privind unele partide.

El a pariat la o casă macedoneană şi a mizat 5.000 de kuna, echivalentul a 700 de euro. Evenimentul ales: U Cluj - Petrolul. A pariat că oaspeţii vor conduce la pauză şi vor pierde după 90 de minute. Petrolul a avut 2-1 după prima repriză şi U a întors rezultatul în partea a doua, cîştigînd cu 3-2. Deci 2 pauză, 1 final. A avut cotă 30 şi a cîştigat 150.000 de kuna, în jur de 21.000 de euro!

A avut noroc croatul? U a marcat golul victoriei, care i-a adus lui banii, în prelungirile meciului. Acesta ar fi un argument că pariorul a beneficiat de o şansă fantastică. Realitatea e că felul în care s-a desfăşurat partida i-a dat puţine emoţii.

Care au fost fazele şi evenimentele care au produs scorul perfect pentru croatul care a făcut profit de peste 20.000 de euro pe un meci din Liga 1?

- U Cluj a dominat din start şi a marcat prima, gol Claudiu Niculescu dintr-o lovitură liberă (minutul 16)

- Cursul jocului s-a schimbat imediat după ce Pele, de la ardeleni, şi-a dat un autogol (minutul 28). El a egalat, Petrolul a început să joace din ce în ce mai bine şi a preluat conducerea cu reuşita lui Vali Negru (43)

- Clujul a reluat dominarea după pauză şi şi-a crescut şansele să schimbe rezultatul cînd Radu Petrescu l-a eliminat pe Apostu. Eliminarea, dictată în minutul 9 al reprizei secunde, a constituit o greşeală a arbitrului

- Boştină a egalat după 5 minute. În minutul 72, Petrescu a dat un penalty pentru U, dar Alex Păcurar l-a ratat

- Golul care a stabilit rezultatul l-a dat Tony, în prelungiri, "cap" la o centrare a lui Boştină

Cifrele meciului arată că Petrolul a fost peste U Cluj exact în intervalul 16-45:

389442-statistica-ucluj-petrolul.jpg


Legendă foto: Roşu: Petrolul. Albastru: U Cluj

A arbitrat gafeurul şi protejatul numărul 1
La U Cluj - Petrolul a fost delegat de către CCA un arbitru extrem de controversat, poate cel în dreptul căruia există în momentul de faţă cele mai multe semne de întrebare. Radu Petrescu a fost în sezonul trecut "centralul" care a stricat cele mai multe meciuri, dar cu toate acestea n-a avut de suferit ca alţi arbitri care au fost retrogradaţi. Şi în acest sezon, Radu Petrescu şi-a continuat "recitalul" şi a făcut praf două dintre cele 3 jocuri la care a fost delegat.

Benone Lazăr a renunţat de frica unei anchete
În urmă cu un an, un patron de Liga 1 a renunţat de bună voie la locul din prima ligă şi a desfiinţat şi echipa, iar în lumea fotbalului a circulat la vremea respectivă informaţia că decizia a fost luată tot din cauza pariurilor. Benone Lazăr, patronul lui Internaţional Curtea de Argeş, a fost acuzatcă a fost implicat în foarte multe meciuri suspecte, atunci cînd echipa lui activa în liga secundă. Speriat de faptul că DNA, dar şi UEFA ar urma să deschidă o anchetă, Benone Lazăr a renunţat şi şi-a motivat decizia astfel: "Am realizat că fotbalul e prea scump pentru averea mea".

Porumboiu şi-a acuzat jucătorii de blat la pariuri
Primul patron din Liga 1 care a vorbit şi chiar a lansat acuzaţii directe că un meci a fost aranjat pentru a se cîştiga sume mari la pariuri a fost Adrian Porumboiu. Omul de afaceri moldovean a spus că mai mulţi jucători au blătuit partida Gloria Buzău - FC Vaslui, scor 4-1, disputată în mai 2009, pentru că s-au pariat sume enorme pe succesul buzoienilor.

Precedent cu croaţii: Poli-Dinamo

În octombrie 2009 a existat un scandal legat de meciuri aranjate pentru pariuri care i-a implicat şi pe români, şi pe croaţi. Înaintea meciului Poli Timişoara-Dinamo Zagreb, din Europa League, bănăţenii au anunţat că Dan Alexa fusese contactat de fostul arbitru Sorin Altmayer, care i-ar fi propus 500.000 de euro, pentru ca rezultatul partidei să iasă aşa cum urma să fie anunţat. Pe teren, Dinamo a cîştigat cu 3-0.

Ce înseamnă o cotă de 30:
- România să fi pierdut amicalul disputat recent în San Marino, contra cele mai slabe echipe naţionale din lume
- Croaţia să cîştige Campionatul European din 2012
- PSG, unul dintre cele mai bogate cluburi din lume, să piardă returul cu luxemburghezii de la Dudelange, în play-off-ul Europa League. Meciul e în Franţa şi parizienii au cîştigat în tur cu 4-0
- Werder Bremen să retrogradeze din prima ligă germană
- Dinamo are cotă 29 s-o bată pe Vorskla Poltava joi, după ce va fi condusă la pauză de ucraineni
- FC Porto are cotă 26 să o bată pe Barcelona la trei goluri diferenţă în Supercupa Europei
- Tot 26 are cotă Pedro, de la Barca, să marcheze de trei ori împotriva lui FC Porto

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (84)
blatynho
blatynho  •  15 Septembrie 2011, 19:06

logic ca meciul a fost aranjat la fel ca si cel cu otelul!!!sursa biletului este site-ul majatip.bloger.hr,cei ce vor sa si-o ia la cioc poate sa incerce sa-i plateasca 200E/meci care este limitat la 4 persoane,100% tzeapa!!!cat de snob trebuie sa fii,sa crezi ca iti va da aceasta informatie dupa ce ii trimiti banii!!!

abonatu
abonatu  •  04 Septembrie 2011, 22:28

Cine crede ca asta a fost blat, ori n-a vazut un blat in viata lui ori a baut apa la caine. In rest... speculatii ieftine de jurnalist marunt.

kristyan
kristyan  •  29 August 2011, 21:04

de ce nu dati poza intreaga cu biletul?pana jos....sa se vada ca s-a jucat in macedonia sau unde draq si ca moneda a fost alta de cat ati zis voi...si ca suma era de fapt raportata la euro =81 E...ceea ce inseamna ....si ca de fapt a castigat 2400 si ceva de euro...nu 21000....Raureanule...sau cum te-o fi chemand...nu fi rau!!!!!

Vezi toate comentariile (84)
Comentează