FOTBAL  »  Superliga  »  DREPTURI TV

Proiectul grandios al lui Dragomir: "Plec de la LPF dacă nu se întîmplă asta"

Articol de GSP - Publicat vineri, 27 septembrie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 27 septembrie 2013 10:11

Dumitru Dragomir a făcut o promisiune în premieră şi a anunţat că va pleca de la Liga Profesionistă de Fotbal dacă proiectul său nu va reuşi.

Preşedintele Ligii a anunţat în urmă cu cîteva luni că are un proiect interesant pentru vînzarea drepturilor TV din primul eşalon, iar acum a oferit detalii: "E vorba de o firmă străină, din Olanda. Negocierile sînt destul de avansate şi ne-am înţeles în proporţie de 90 la sută. Acest proiect e rezultatul muncii mele în ultimii trei ani.  Liga se va asocia cu această firmă olandeză, iar cine vrea să dea meciuri din campionatul românesc poate veni la negocieri. Televiziunile pot cumpăra drepturile de televizare de la asociaţia pe care o vom înfiinţa noi, Liga, cu firma olandeză", a spus Dragomir într-un interviu acordat Adevărul.

Dragomir spune că va pleca de la LPF dacă nu va reuşi să aducă tot 100 de milioane echipelor din Liga 1: "N-am mai zis treaba asta nicăieri. Dacă la următorul contract pentru vînzarea drepturilor TV nu iau cîţi bani s-au dat ultima dată, atunci plec de la Ligă. O să iau suta de milioane sau ceva în jurul acestei sume. În februarie 2014 se va lansa oficial. Dacă nu, cel tîrziu în luna martie. E un proiect în care olandezii au investit deja foarte mulţi bani".

Nu. E vorba de o firmă străină, din Olanda. Negocierile sunt destul de avansate şi ne-am înţeles în proporţie de 90 la sută. 90%? Înseamnă că sunteţi în discuţii de ceva timp... Acest proiect e rezultatul muncii mele în ultimii trei ani. De aceea, am şi spus că veţi avea o mare surpriză, atunci când o să aflaţi toate detaliile. Bun, dar cum poate fi rezolvată vânzarea drepturilor TV, în proporţie de 90%, înainte de organizarea unei licitaţii? Nu o să mai fie nicio licitaţe, iubitule! Liga se va asocia cu această firmă olandeză, iar cine vrea să dea meciuri din campionatul românesc poate veni la negocieri. Digi, Dolce şi Antena 1, care deţin acum drepturile, ştiu de proiectul pe care îl pregătiţi? Nu, dar vor afla. Şi cu aceste posturi ce se întâmplă? Nu o să mai aibă meciuri din Liga I? Ba da. Poate să aibă. Pot cumpăra drepturile de televizare de la asociaţia pe care o vom înfiinţa noi, Liga, cu firma olandeză. Se spune că, după dispariţia unor echipe ca Rapid şi „U“ Craiova de pe prima scenă a fotbalului românesc, valoarea drepturilor TV a scăzut cu vreo 30%. Păi, Rapid şi Craiova promovează la anul, o să vedeţi. Din sezonul viitor, o să avem iarăşi un campionat trăznet, cu Rapid, cu Craiova, cu Timişoara. Tot la nivel de speculaţii se vorbeşte că aţi lansat această „variantă-surpriză“ pentru vânzarea drepturilor TV ca pe o strategie de marketing. Sunt oameni care susţin că, de fapt, nu există niciun cumpărător-surpriză. Ascultă-mă ce îţi spun, dragul meu, fiindcă n-am mai zis treaba asta nicăieri. Dacă la următorul contract pentru vânzarea drepturilor TV nu iau câţi bani s-au dat ultima dată, atunci plec de la Ligă. Adică luaţi 101 milioane de euro? Asta e suma care s-a plătit pentru perioada 2011-2014. O să iau suta de milioane sau ceva în jurul acestei sume. Când o să lansaţi oficial proiectul pentru vânzarea drepturilor TV? În februarie 2014. Dacă nu, cel târziu în luna martie. E un proiect în care olandezii au investit deja foarte mulţi bani.

Citeste mai mult: adev.ro/mtqo3t

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (43)
helioglobalus
helioglobalus  •  27 Septembrie 2013, 20:07

nea Mitică, toţi te iubesc pe aici. în gură!

petrusm
petrusm  •  27 Septembrie 2013, 19:25

SA DEA DUMNEZEU SA NU SE INTAMPLE ... CA SA PLECI ... NE-AI DISTRUS ... OLTENII NU TE IARTA ... STIINTA NU MOARE !

americanu197
americanu197  •  27 Septembrie 2013, 18:01

Partea buna: isi pregateste retragerea Partea rea : o sa vanda drepturile tv in asa fel incat tot firme controlate de el sa detina puterea si sa faca bani din asta in continuare

Vezi toate comentariile (43)
Comentează