FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - BISTRIŢA, MÎINE, 20:30, DIGI SPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Proiectul Steaua 2011-2012 se naşte greu. Cu întîmplări, întîlniri ad-hoc, dialoguri, decizii şi promisiuni surprinzătoare » Între o certitudine, Conceicao, şi un suspin, Hagi!

Articol de , - Publicat sambata, 30 aprilie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 29 aprilie 2011 23:02

Mihai Stoica l-a presat pe Becali în ultima vreme şi aproape că l-a convins să accepte varianta Conceicao Gigi însă e cu gîndul şi la Hagi, nume pe care MM a spus că-l va susţine necondiţionat, dar că nu e cea mai nimerită soluţie acum

Steaua se afundă şi mai tare cu fiecare zi care trece, dar şi cu fiecare etapă pe care o joacă. Actualul sezon nu numai că e compromis, dar riscă să devină o ruşine istorică pe emblema cu 50 de trofee a unui club care va bifa peste ceva mai mult de o lună 64 de ani de la înfiinţare. În club se lucrează însă şi se pune la cale strategia pentru sezonul următor. GSP adună azi cap la cap informaţiile oferite de persoane din interior, de cele aflate în preajma oamenilor de decizie din Ghencea, şi creionează ceea ce înseamnă proiectul Steaua 2011-2012.

E un proiect care se naşte greu şi pentru că oamenii cu greutate din club, Gigi Becali, Teia Sponte şi Mihai Stoica, au idei diferite în privinţa modului în care trebuie să arate echipa. Ceea ce e clar în acest moment e faptul că Sorin Cîrţu nu va mai continua şi din vară. Îşi va termina mandatul pe 22 sau 25 mai, în funcţie de calificarea Stelei în finala Cupei, după care va pleca.

Simţind că Sorinaccio a pierdut sprijinul patronului, Mihai Stoica, un om care n-a fost de acord cu varianta Cîrţu încă de la început, a venit cu o primă variantă: Toni Conceicao de la Braşov. I-a transmis-o lui Becali, care însă nu i-a dat nici un răspuns ferm. "Patroane, gîndeşte-te, e un antrenor foarte bun!", i-a zis MM. Citeşte şi editorialul Mariei Andrieş: Soluţia de sub Tîmpla

Etapele au trecut, jocul Stelei a scăzut în intensitate, rezultatele au dispărut, echipa s-a îndepărtat de podium, dar şi de finala Cupei. Acum două săptămîni, s-a petrecut însă ceva ce ar putea conta în viitorul Stelei. La o terasă din Pipera, Victor Becali şi Gică Hagi au oprit să bea o cafea. Gigi Becali s-a întors mai devreme acasă şi, văzînd maşina vărului său, a oprit să-l salute. Cînd a intrat şi l-a văzut şi pe Hagi, s-a dus direct la acesta şi i-a întins mîna. Cei doi s-au îmbrăţişat, s-au pus la masă, după care acolo a ajuns şi Teia Sponte, omul care a insistat mereu ca Hagi să antreneze Steaua.

Discuţia a fost una amicală, iar la un moment dat, Becali l-a abordat pe Gică: "Gata, vii antrenor? Vreau să lucrăm din nou împreună!". Hagi a început să zîmbească, Victor şi Teia n-au scos un cuvînt, aşteptînd să vadă ce zice Hagi: "Hai, măi Gigi, vorbim asta acum? Hai să aşteptăm, vorbim la vară, nu acum". Becali a rămas surprins că naşul său nu numai că n-a respins ideea, dar a părut că o ia serios în calcul.


4 ani se vor împlini în vară din momentul în care Hagi a demisionat de la Steaua, după ce a avut o dispută cu Gigi Becali

Apropiaţii lui Gigi susţin că Becali a vorbit o perioadă doar despre varianta "Hagi antrenor din vară". Lucrurile s-au mai schimbat însă între timp, iar varianta Conceicao pare să fi căpătat prioritate, fiind aproape bătută în cuie. Motivul? Mihai Stoica a avut mai multe întîlniri "face to face" cu Gigi, iar într-una dintre acestea a dat cărţile pe faţă. "Gigi, soluţia mea e Conceicao, asta ca să ştii. Dacă vrei însă să-l aduci pe Hagi, îl voi susţine necondiţionat pentru că Hagi este sufletul Stelei, pentru că este poate cel mai mare stelist pe care îl ştiu şi pentru că este Hagi. Va avea tot sprijinul meu, de acest lucru să nu te îndoieşti, însă există un dar", şi-a început MM "speechul".

În ce a constat "dar"-ul lui MM? "Hagi vine după încă un eşec ca antrenor şi asta e o problemă deoarece şi Steaua e în criză acum. Apoi, nu ştiu cum va fi el receptat la nivel de public venind după acest eşec. Tocmai de-asta cred că Toni Conceicao e cea mai bună variantă în acest moment". Becali i-a acceptat argumentele şi l-a anunţat că e de acord cu aducerea tehnicianului portughez.
Pentru a se asigura că mutarea se realizează, MM i-a spus lui Becali că Marcel Popescu ar fi de folos în club pentru că are o relaţie bună pe piaţa portugheză, de unde Steaua caută jucători. În fapt, aducerea lui Marcel Popescu înseamnă şi garanţia că Toni Conceicao e antamat, portughezul fiind impresariat de noul director sportiv al Stelei.

Avînd mînă liberă din partea lui Becali pentru a lucra la noul proiect, MM a luat deja legătura cu Conceicao şi l-a întrebat dacă are anumiţi jucători pe care îi doreşte în Ghencea în vară. Antrenorul i-a dat o listă cu 4 fotbalişti care activează în prima ligă portugheză, iar MM a plecat ieri dimineaţă pentru a-i urmări la lucru în acest weekend.

"Am reuşit să-l conving pe Gigi să-l aducem pe Conceicao", a fost anunţul pe care MM l-a făcut oamenilor de încredere de la echipă şi din staff. Totuşi, lucrurile nu sînt bătute în cuie, pentru că la mijloc e numele lui Hagi. Atît verii lui Gigi, Victor şi Ioan, aflaţi într-o dispută directă cu MM, cît şi Teia Sponte, şi el o voce anti-manager, dar şi o persoană extrem de ataşată de Hagi, vor încerca să-l convingă pe Becali că varianta "Regelui" ar fi mai nimerită.

În plus, pe lîngă dorinţa lui Becali de a-i face şi o reparaţie morală celui care îi este naş, acest lucru fiindu-i cerut şi de cei din familie, mai există un motiv pentru care "Regele" ar putea debarca din nou în Ghencea şi acesta e dezvăluit de unul dintre apropiaţii patronului: "Gigi, de fiecare dată cînd s-a aflat într-o opoziţie cu suporterii şi situaţia a fost tensionată din acest punct de vedere, a apelat la un nume cu greutate din istoria Stelei tocmai pentru a calma spiritele, exemple fiind Hagi, Lăcătuş, de două ori, dar şi Piţurcă, anul trecut".

FC Braşov ameninţă cu LPF şi FRF: "Becali, lasă-ne în pace antrenorul"
Clubul braşovean a emis, aseară, un comunicat, semnat de Ioan Neculaie, în care condamna atitudinea lui Gigi Becali, care a declarat că este interesat de antrenorul Conceicao: “Sînt profund indignat de modul în care procedează, de cîteva zile, George Becali, care ne contactează antrenorul înaintea meciului retur din semifinalele Cupei României. Eu niciodată nu mi-am permis să contactez un antrenor aflat sub contract. În primul rînd este vorba de lipsă de respect şi îi recomand lui Becali să termine cu mascarada asta ieftină. Ne vom adresa comisiilor LPF şi FRF pentru că nu este normal modul în care procedează oficialii Stelei", se arată în comunicat.


CV Conceicao
- are 49 de ani
- ca jucător a evoluat la Braga şi la FC Porto
- are o selecţie în echipa naţională a Portugaliei, bifată în 1988
- a debutat ca antrenor la Braga în 1994, unde a fost secund timp de 9 ani
- a preluat-o apoi pe Naval, după care a trecut pe la Estrela Amadora, Vitoria Setubal şi Trofense, cu aceasta din urmă promovînd în prima ligă lusitană
- în primăvara lui 2009 a fost adus la CFR, unde a cucerit Cupa şi Supercupa României
- în sezonul 2009-2010 a pregătit-o pe Belenense, cu care a retrogradat în liga a doua
- din ianuarie 2011 a preluat-o pe FC Braşov

37 de meciuri a disputat Conceicao ca antrenor la CFR, avînd un bilanţ pozitiv: 19 victorii, 11 egaluri şi doar 7 înfrîngeri

Invincibil în faţa Stelei
Conceicao şi-a cîştigat respectul în faţa trupei din Ghencea în cele 4 dispute directe cu Steaua. Pe toate le-a susţinut pe terenul Stelei şi a reuşit să nu piardă nici un joc.

357803-conce.jpg


„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (18)
donstefano
donstefano  •  01 Mai 2011, 12:06
Postat de donstefano pe 01 Mai 2011, 12:05

Deci daca vine iar Hagi la Steaua eu ma mut in Vietnam becali vrea sa bage Steaua in liga 5 ce naiba

Sa vina Muriniho :))))

donstefano
donstefano  •  01 Mai 2011, 12:05

Deci daca vine iar Hagi la Steaua eu ma mut in Vietnam becali vrea sa bage Steaua in liga 5 ce naiba

leo.messi
leo.messi  •  30 Aprilie 2011, 11:35

hagi? voi nu sunteti normali? :))

Vezi toate comentariile (18)
Comentează