FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - PETROLUL, AZI, ORA 20.30, CUPA ROMÂNIEI, ÎN DIRECT PE PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Promisiunile lui Borcea: ”Revin în ianuarie, completăm lotul, luăm titlul!”

Borcea n-a venit la derby-ul de luni seara, invocînd probleme medicale ce l-au împiedicat să părăsească Statele Unite
Borcea n-a venit la derby-ul de luni seara, invocînd probleme medicale ce l-au împiedicat să părăsească Statele Unite

Articol de - Publicat joi, 08 decembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 07 decembrie 2011 20:41

Borcea îşi păstrează optimismul, dar nu ezită să îi tragă de urechi pe jucători: ”Dacă nu vom schimba atitudinea din derby, o să ajungem să ne bată şi juniorii Stelei!”.

I-a fost rău după eşecul lui Dinamo cu Steaua, a luat iar pastile cu pumnul, însă şi-a revenit. Cristi Borcea, 42 de ani, spune că echipa nu trebuie să se lase doborîtă de înfrîngerea "neaşteptată şi tîmpită" cu Steaua, de aceea nici n-a vrut să discute despre meciul propriu-zis. A promis că se întoarce la Bucureşti din ianuarie 2012, şi cu bani, şi ca prezenţă fizică, pentru a lua titlul cu numărul 19 pentru Dinamo. N-a rostit nici un nume, însă e de acord cu ceilalţi parteneri din acţionariat că trebuie luaţi Pîrvulescu, Curtean, Codrea, Eric sau Nicuşor Stanciu, plus măcar o achiziţie în linia defensivă. Nu este exclus ca şi Florin Costea, de la naşul Gigi Becali, să intre în discuţie.

- Domnule Borcea, ce-ar mai fi de zis după 1-3 cu Steaua?
- Trebuie dăruire, atitudine, suflet, efort şi forţă pentru a îndrepta lucrurile. Aceste calităţi le-am avut în multe partide din toamna lui 2011, dar nu îndeajuns şi contra rivalilor. Dacă fotbaliştii nu le regăsesc, vor ajunge să-i bată şi juniorii Stelei.

- După 0-0 cu Rapid i-aţi făcut "căcăcioşi", acum?
- Am avut atunci o ieşire nervoasă, acum le spun doar să nu cadă, să aibă încredere în ei, să nu facă înmormîntare şi să bată tot ce mai au de jucat în finalul acestui sezon. Să termine pe locul 1, să ajungă în semifinalele Cupei, să nu creadă că dacă au bătut cu 5-1 la Petrolul în campionat, e meciul cîştigat şi joi seara. Apoi, eu revin în ianuarie, punem la punct ce mai e de pus, completăm lotul cum trebuie şi ne batem să luăm titlul ăsta odată.

- Vă e teamă că va urma o cădere?
- Absolut deloc! Ciobi ştie cum să discute cu ei, cum să-i refacă psihic şi fizic. Ei au ajuns pe locul 1, tot ei să ţină echipa sus! Băieţii chiar nu au voie să pice în prăpastie. Capul sus şi să bată tot!

4 luni au trecut de la plecarea lui Borcea la Miami, imediat după nunta cu Alina

Superstiţia lui Ciobi

Acuzat de diverşi oameni de fotbal că i-a fost frică să se uite la penalty-ul executat de Niculae în derby-ul cu Steaua, Liviu Ciobotariu a fost apărat de colaboratorii săi: "Nu e vorba de teamă, ci de superstiţie. Nu priveşte cînd jucătorii echipei sale execută o lovitură de la 11 metri, s-a mai întîmplat acest lucru şi în alte partide ale sezonului. Aşa crede el că e mai bine".

Apt de joc pentru Astra
Marius Alexe (21 de ani) a fost dus ieri de către doctorul Liviu Bătineanu la Clinica Phoenix, la medicul Nicolae Bolog, recunoscut pe plan internaţional, pentru a-i aplica un tratament specific pentru pubalgia de care suferă fotbalistul. Astfel, chiar dacă va rata meciul de diseară, cu Petrolul, Alexe va fi apt de joc duminică, la Ploieşti, cu Astra, fără să rişte o reaccidentare.

Come-back Giani
Fundaşul Giani Kiriţă, 34 de ani, va sosi de săptămîna viitoare să se pregătească alături de roş-albi, dorind pînă atunci să rupă contractul cu Bursaspor. Fostul căpitan al "cîinilor" a anunţat: "Momentan, doar mă antrenez, să vedem dacă vom semna şi alte acte. Eu mi-aş dori, dar nu depinde doar de mine". Kiriţă n-a jucat deloc în această toamnă pentru formaţia turcă.

48 de bilete vîndute
Jucătorii s-au plîns de atmosfera creată de propriii fani la meciul cu Steaua: "Le mulţumim că au venit la meci, însă nu au ştiut să pună presiune pe adversar. Ne cerem scuze că nu am învins, dar poate ar trebui să vadă şi ei în străinătate cum îşi susţin suporterii echipa. Nu face bine lui Dinamo că galeria s-a împărţit în mai multe grupuri". Oricum, pentru întîlnirea de diseară, cu Petrolul, se vînduseră numai 48 de tichete pînă aseară! Probabil, vor fi mai mulţi ultraşi ai ploieştenilor pe arenă, întrucît aceştia au luat 676 de tichete.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (29)
vallym
vallym  •  09 Decembrie 2011, 22:44

mai stai in pl mea acolo si lasa-ne

dannicola
dannicola  •  08 Decembrie 2011, 15:43

Nu vine inca. A invatat de la fetita lui Sandu ca e mai bine sa stea acolo pina se uita.

forza1rapid
forza1rapid  •  08 Decembrie 2011, 14:54

Pazea ca se intoarce CAP de BOU !!! Sa vezi cum baga asta in echipa tot ce a agonisit la Miami ca sa ne faca in ciuda la toti , iar dupa aia vreo 5 ani o sa se pregateasca de Liga Campionilor !!!

Vezi toate comentariile (29)
Comentează