FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - STEAUA 1-3

"Pufulete" l-a învins pe "Pufi" » Steaua a cîştigat Derby de România cu 3-1

Imagini din derby-ul Dinamo - Steaua +31   FOTO
Imagini din derby-ul Dinamo - Steaua

Articol de GSP - Publicat luni, 05 decembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 05 decembrie 2011 22:28

Steaua a învins cu 3-1 pe terenul dinamoviştilor în Derby de România. Marius Niculae a deschis scorul din penalty(20), Rusescu a reuşit o "dublă"(22,59), iar Mihai Costea a marcat golul de 3-1 pentru Steaua în minutul 90+2.

 

Ambele echipe au lăsat la o parte teama şi s-au avîntat în atac din primele minute. Dănciulescu şi Niculae n-au nimerit ţinta la interval de doar un minut(6,7). Bulgarul Iliev le-a făcut cadou dinamoviştilor un penalty în minutul 19, comiţînd henţ. Niculae l-a executat pe Tătăruşanu şi a deschis scorul.

Doar două minute au stat "cîinii" în avantaj. Rusescu a imitat "momentul Germania" şi a adus liniştea pentru Ilie Stan. Atacantul a prins o "bombă" de la 25 de metri şi i-a găurit scutul lui Bălgrădean, 1-1(22). Alexe a dat semne că îşi reintră în formă, ajutat şi de nesiguranţa lui Emeghara, dar Dănciulescu şi Niculae au aşteptat în zadar serviciul mijlocaşului stînga.

Steaua a echilibrat jocul şi lui Nikolici i-ar fi trebuit vreo două viteze în plus pentru a evita intervenţia salvatoare a lui Moţi din careul dinamovist(39). Tot Muntenegreanul l-a ţintit pe Bălgrădean 3 minute mai tîrziu dintr-o poziţie promiţătoare. Rusescu şi Tănase au încheiat povestea primei reprize irosind două lovituri libere de la 20 de metri, puţin lateral stînga.

Niculae şi Dănciulescu l-au încercat pe Tătăruşanu în debutul reprizei secunde, dar fără succes. Rusescu a şutat slab pe lîngă poartă servit excelent de Tănase, dar "Pufulete" a adus Steaua în avantaj realizînd "dubla" cu o piruetă admirată şi de fundaşii dinamovişti(59).

"Cîinii" au început să împingă jocul înspre poarta lui Tătăruşanu. Niculae a reluat cu capul spre poarta lui Tătăruşanu, dar portarul Stelei a respins în corner. Voleul lui Tănase a muşcat bara lui Bălgrădean(76) şi alb-roşiii nu mai înţelegeau cum s-au distanţat la 11 puncte de Steaua pînă la ora derby-ului.

C. Munteanu l-a obligat şi el pe Tătăruşanu să întindă un braţ şi să acorde corner pentru Dinamo, iar Niculae l-a speriat cu adevărat pe goalkeeper cu un o torpilă în bara transversală(87).

Mihai Costea a dat lovitura de graţie dinamoviştilor în minutul 2 al prelungirilor şi Steaua a urcat pe locul 4, cu 28 de puncte. Dinamo păstrează doar un punct avantaj în faţa CFR-ului.

VEZI AICI DEFĂŞURAREA LIVETEXT A MECIULUI

Echipele de start:

Steaua: Tătăruşanu - Emeghara, Iliev, Geraldo, Latovlevici - Prepeliţă, Bourceanu, Brandan, Tănase - Nikolici, Rusescu

Rezerve: Stanca, Fl. Costea, M. Costea, Galamaz, Lupu, Năstăsie, Roşu
Antrenor: Ilie Stan

Dinamo: Bălgrădean - Luchin, Moţi, Grigore, Diabate - L.Rus, Kone, C. Munteanu, Alexe - Dănciulescu, Niculae

Rezerve: Naumovski, Pulhac, Pătraşcu, Scarlatache, Ţucudean, L. Ganea, D. Stoica
Antrenor: Liviu Ciobotariu

 

 


 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (602)
paul.o.53
paul.o.53  •  06 Decembrie 2011, 04:05

Derbi de Romania ? Va rog sa citati ecouri din presa internationala fascinate de acest megaeveniment

wollt_r
wollt_r  •  06 Decembrie 2011, 00:37

merge Moflea pe strada si plange. Un om : De ce plangi Boiere ? Boieru : Ma batut mama . Omul : Dar acuma unde mergi ? Boieru : La dinamo ca aia nu bat pe nimeni .

wollt_r
wollt_r  •  06 Decembrie 2011, 00:26
Postat de steaua.the.best.. pe 06 Decembrie 2011, 00:24

Moflea este in baie vomita ce a inghitit de la noi pana acum... :)))

moflea isi sterge unghiutele ca le avea facute pentru derby :))

Vezi toate comentariile (602)
Comentează