FOTBAL  »  Superliga  »  RAPORTUL PREŞEDINTELUI CCA

Radiografia arbitrajului primei etape cu Vasile Avram!

Articol de - Publicat luni, 26 iulie 2010 00:00

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, a discutat în mai multe emisiunii de televiziune, sau la posturile de radio cu profil sportiv despre problemele de arbitraj ale primei etape din Liga I.

Acesta consideră din cele şapte meciuri care s-au jucat pînă în acest moment în Liga  I, doar în 3 nu au existat probleme de arbitraj. Meciurile Sportul Studenţesc - Oţelul, întîlnirea dintre Rapid şi Vaslui, dar şi partida dintre Universitatea Cluj - Steaua.

Pandurii Tg. Jiu - Unirea Urziceni 0-0
Notele Gazetei pentru brigada de arbitraj: R.Petrescu 5 / Ed. Crîngaşu 4 / D.Mudura 7

"Au fost greşeli care au influenţat, fără să ne ascundem după deget, rezultatul! Dintr-o greşeală a unui arbitru asistent s-a anulat un gol valabil"

* În minutul 26, Semedo a avut o intrare periculoasă asupra portarului Marius Popa, primind doar cartonaşul galben, în mod normal trebuia eliminat. În minutul 92 Andrei Antohi a înscris din doi metri, dar golul a fost anulat de asistentul Eduard Crîngaşu pe motiv de ofsaid, o nouă decizie greşită.

Universitatea Craiova - CFR Cluj 0-0
Notele Gazetei pentru brigada de arbitraj: Al. Tudor 5 / Cr. Nica 7 / A. Oniţa 7

"Au fost unele decizii controversate ale unor arbitri foarte bine cotaţi, aşa cum este Alexandru Tudor. Am trimis cea mai bună brigada pe care o puteam trimite, care arbitreaza şi în Liga Campionilor, dar deciziile luate au creat discuţii interminabile"

* În minutul 10, Mihai Costea a scăpat singur cu Nuno Claro, însă portarul l-a blocat violent în 14 metri, arbitrul Alexandru Tudor lăsînd jocul să continue. În minutul 55, la un duel între Panin şi M.Costea arbitrul Alexandru Tudor a lăsat jocul să continue după ce Panin l-a tras pe Costea de mînă în careu.

Poli Timişoara - Gloria Bistriţa 2-2

Notele Gazetei pentru brigada de arbitraj: S. Colţescu 4 / D.Iliescu 7 / M. Nicoară 7

"A fost un joc, după părere mea, greu de arbitrat! Nu spun că arbitrul a avut şi el probleme şi poate prin deciziile pe care le-a luat sau care trebuiau luate nu şi-a îngreunat situaţia. Per total, Sebastian Colţescu a reuşit să gestioneze şi să ducă la bun sfîrşit meciul cu greşelile de rigoare. S-au înscris patru goluri, s-au anulat două, s-au eliminat doi jucători şi poate mai trebuiau eliminaţi  unul sau doi, dar cred că au contribuit şi jucătorii şi componenţii băncilor tehnice la acea tensiune din teren"

* În minutul 33, De Pina a marcat, dar golul a fost anulat de Sebastian Colţescu pe motiv de fault în atac. În minutul 77, Tameş înscrie, dar arbitrul Sebastian Colţescu nu a validat golul pe motiv de henţ. În mintul 72, tot De Pina a căzut lîngă Bonfim iar centralul a arătat punctul cu var. În minutul 74, Cosmin Contra este eliminat după ce a lovit un adversar cu piciorul. În minutul 85, Vali Năstase a fost eliminat după lovirea cu talpa-n cap a adversarului.

Astra Ploieşti - Dinamo 1-2
Notele Gazetei pentru brigada de arbitraj: Al. Deaconu 7 / S. Gheorghe 7 / Ov. Artene 7

"Nu m-am uitat special ca să-i fac radiografia lui Deaconu, dar din ce am văzut nu au fost probleme. Este gol valabil al lui Cristea din minutul 93. Torje este scos din ofsaid, Andrei Cristea este în prima fază în poziţie de ofsaid, iar în faza a doua cînd primeşte pasa de la Torje nu este mai aproape decît mingea de linia porţii, deci jucătorul nu se mai află în poziţie neregulamentară. Este greu să spun dacă Deaconu a greşit, dar voi aştepta raportul observatorului care a fost la acest meci!"

* În minutul 93, Dinamo a reuşit să înscrie golul victoriei, dar ploieştenii îl acuză pe Alexandru Deaconu că golul a fost înscris după timpul regulamentar, şi dintr-o poziţie de ofsaid în care se afla Adrian Cristea. Specialiştii în arbitraj nu le dau dreptate ploieştenilor, Alexandru Deaconu procedînd corect în momentul în care a validat golul.

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (11)
kalmkhoor
kalmkhoor  •  26 Iulie 2010, 15:44

hahaha asta da, PR negativ contra CFR care functioneaza perfect. E Romania noastra, oamenii chiar is bolnavi, cica la meciul cu CFR arbitrajul era mai grav ca cel de la Tg-Jiu. Haaaaaaahahaaaaaaaaaaahhhhhaaaaaaaaaa, asta da, mandra tara, cetateni cu capul pe umeri, microbisti obiectivi. De mult nu am ras asa tare. Bravo baieti, voi chira stiti sa glumiti.

vladyb19
vladyb19  •  26 Iulie 2010, 15:43

Ce oameni frustrati :)) Forza CFR !

austyn
austyn  •  26 Iulie 2010, 15:11

fara doar si poate..craiova a fost furata pe fata,din doua penalty-uri unul putea fi dat,este trist ce se intampla,dar traim in romania si aici totul este posibil.FRZ!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează