FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - GLORIA BISTRIŢA 2-1

Răduţă promite că se face băiat cuminte: "Nu mai calc în cluburi!"

Lucian Raduta, Raduta, Rapid
Lucian Raduta, Raduta, Rapid

Articol de - Publicat luni, 24 mai 2010 00:00

Andone i-a transmis atacantului că va pleca din Giuleşti, dacă mai apare o singură dată într-un tabloid.

Ioan Andone nu acceptă ieşirile nocturne ale elevilor săi. După ce l-a potolit pe Bozovici, antrenorul speră să-l cuminţească şi pe Lucian Răduţă (21 de ani). Sătul să-şi vadă elevul în ziarele de scandal, antrenorul l-a mustrat pe acesta: "Aici nu sîntem la Dinamo! Eu şi cînd eram acolo am reuşit să-i potolesc pe petrecăreţi. Le-am dat nişte amenzi de mă ţin minte şi azi. Fă-te băiat cuminte sau nu mai calci iarba din Giuleşti!".

Tehnicianul a fost extrem de supărat pe tînărul atacant, însă l-a iertat şi intenţionează să-l păstreze şi la anul în lot, dacă va rămîne la Rapid. "Va fi ultima soluţie pentru postul de vîrf, depinde doar de el dacă va juca sau nu. Trebuie să mă convingă că s-a schimbat şi să înceapă să marcheze", le-a spus "Fălcosul" apropiaţilor săi.

Răduţă ştie că a greşit şi spune că va renunţa la escapadele nocturne: "Nu voi mai călca prin nici un club. Eu oricum nu sînt un clubber înfocat. Am ieşit o singură dată şi mi-am cerut scuze lui nea Ando. Se exagerează, sînt vînat de paparazzi. Le transmit să-şi caute alte ţinte că pe mine nu vor mai avea ocazia să mă prindă".

"Eu ies în oraş cu maşina, deci nu mă îmbăt. Am consumat mereu doar băuturi non-alcoolice"
Lucian Răduţă, atacant Rapid

"E doar un copil şi mai greşeşte. Totuşi, un atacant trebuie să dea gol cînd intră pe teren. Are calităţi şi am mai multe pretenţii de la el"
Ioan Andone, antrenor Rapid

"Nu Răduţă e vinovat că Rapidul nu a prins Europa. Trebuie să le acordăm mai multă încredere jucătorilor tineri, nu să-i găsim vinovaţi. Doar aşa pot creşte în valoare"
Traian Gherghişan, impresarul lui Răduţă

Cifrele lui Răduţă în acest sezon
Meciuri jucate / titular    23 / 6
Goluri    5
Pase decisive    1
Media notelor GSP    5,63

Tratative eşuate
George Copos a negociat cu Dinu Gheorghe vineri seara preţ de 3 ore o eventuală reîntoarcere a preşedintelui braşovean în Giuleşti. Patronul rapidist a încercat să-l convingă pe "Vamă" să se întoarcă în Grant şi să-i ia cu el şi pe cei trei fotbalişti doriţi de Andone: Mihai Roman (25 de ani), Sabrin Sburlea (21 de ani) şi Rui Duarte (29 de ani). Copos şi Dinu s-au despărţit fără a ajunge la un compromis şi vor relua discuţiile în această săptămînă.

Adio, Helder!
Rapid nu intenţionează să-l cumpere pe Helder. Giuleştenii îl pot achiziţiona definitiv pe brazilian pentru 900.000 de euro. Sud-americanul nu e agreat de Andone, care l-a titularizat doar de 3 ori în 10 partide, iar Copos consideră că suma e prea mare: "La banii ăştia putem lua doi jucători buni din Liga I". Singura şansă ca Helder să continue în Grant e ca Nancy să accepte să-i prelungească împrumutul în aceleaşi condiţii, adică Rapid să suporte doar 120.000 de euro din contractul acestuia de 400.000 de euro.

Bozovici: "Vreau şi eu"
După ce Cesinha şi-a prelungit angajamentul pentru încă două sezoane,Vladimir Bozovici (28 de ani) spune că îşi doreşte şi el un nou contract: "Dacă domnul Copos îmi oferă o înţelegere pe 5 ani, semnez în 5 secunde. Vreau să continuu în Giuleşti, poate chiar să-mi închei cariera aici". Anul trecut, supărat pe conducere, muntenegreanul a fugit de la echipă timp de două luni. El mai e jucătorul Rapidului pînă în vara lui 2011. (Cristina Negrilă)

- Fanii giuleştenii şi-au luat la revedere de la Ioniţă: "Cînd ajungi la Koln, să-ţi aminteşti că nicăieri în lume nu e ca pe Giuleşti!". Atacantul va evolua din sezonul viitor la Koln.
- Ricardo Fernandes (32 de ani) nu vrea să plece: "Mă simt foarte bine aici, mai am un an de contract şi vreau să stau". Şefii rapidişti vor să-l convingă să accepte un salariu lunar de 10.000 de euro, el cîştigînd în acest moment 200.000 de euro pe an.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (4)
aldan
aldan  •  24 Mai 2010, 05:42

Sunt absolut convins ca vrei, dar oare numai din cauza cluburilor nu prea nimeresti tu poarta?! Nimeni nu este obligat sa raspunda, insa tu cu atat mai putin...

 •  24 Mai 2010, 05:07

eu das fi copos las da foarte repede pntru k este suparat pe colegi pe arbitri pe raduta si nu stie fotbal ma refer uitate la ionita a venit a arata ce stuie sa dus la nemti raduta in doi ani nu a facut nimica

 •  24 Mai 2010, 04:26

aseara era la gaia cu toja

Vezi toate comentariile (4)
Comentează