FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - FCSB

EXCLUSIV Rapid a luat decizia! Pe ce stadion se va juca derby-ul cu FCSB

Articol de - Publicat joi, 29 februarie 2024 16:09 / Actualizat joi, 29 februarie 2024 17:10

Rapid – FCSB, derby-ul din etapa a 30-a, ultima din sezonul regulat, se va juca pe Arena Națională, deși inițial giuleștenii au decis ca meciul să se joace pe propriul teren.

  • Rapid - FCSB e programat în weekend-ul 9-10 martie. LPF încă nu a anunțat programul ultimei etape

Dacă este posibil vrem ca meciul cu FCSB să îl disputăm pe Arena Națională. Nivelul de cerere pentru bilete depășește de 4 ori capacitatea stadionului nostru”, anunța Dan Șucu, acționarul majoritar al Rapidului, după 4-1 cu UTA. Iar fanii au primit o veste bună.

VIDEO cu bătaia din Giulești » Fanii Stelei, conflict sângeros cu rapidiștii
INCIDENTE
VIDEO cu bătaia din Giulești » Fanii Stelei, conflict sângeros cu rapidiștii

Rapid – FCSB se va juca pe Arena Națională

Din informațiile Gazetei Sporturilor, după discuțiile de azi din cadrul clubului, s-a luat decizia mutării meciului pe Arena Națională. Astfel, giuleștenii vor avea un număr mai mare de fani la derby-ul cu liderul din Superligă, decât ar fi avut pe Giulești.

Vor putea fi 40.000 de suporteri ai Rapidului, ceea ce le va oferi elevilor lui Bergodi un avantaj considerabil în fața rivalei.

Suporterii Rapidului au primit cu bucurie vestea schimbării stadionului și deja au început să ceară bilete. Fiecare dintre cei 5.000 de abonați au dreptul la două bilete suplimentare, iar cei mai mulți dintre ei au început să le ceară.

Veste bună și pentru FCSB

Și FCSB se va bucura de schimbare arenei. Fanii roș-albaștrilor vor primi o peluză întreagă din partea Rapidului, deși legea prevede doar 5%. Astfel, vor fi aproximativ 9.000 de fani ai trupei lui Elias Charalambous pe Arena Națională

Un plus financiar

După cum a scris GSP.ro azi, disputarea meciului pe cel mai mare stadion din țară, va aduce și un plus financiar pentru Rapid.

În tur, la FCSB - Rapid 1-2, 40.563 de oameni au fost în tribunele Arenei Naționale, cea mai mare asistență din acest sezon. Chiar dacă acest număr nu va fi depășit la retur, veniturile de pe urma biletelor ar fi considerabile.

La partida tur, FCSB a comercializat bilete cu prețuri cuprinse între 30 și 200 de lei. Dacă Rapid ar practica prețuri similare, iar toate biletele s-ar epuiza, ținând cont de zonele „tampon” și de faptul că giuleștenii au puțin peste 5.000 de abonați, atunci încasările ar putea depăși 400.000 de euro.

Costurile pentru organizarea meciului depășesc 40.000 de euro

Închirierea Arenei Naționale pentru un meci din Superligă costă 13.000 de euro, fără TVA, alte 10.000 de euro sunt plătite sub formă de costuri pentru operarea stadionului, în vreme ce plățile conexe, inclusiv pentru firma de pază, trec cheltuielile totale de 40.000 de euro.

Match Quiz Universitatea Craiova - Rapid

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe Universitatea Craiova - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO. Diana Șucu, uluită pe Giulești la Rapid - UTA

Citește mai multe știri din Superligă:

Lui Bergodi i-a ieșit mutarea! Surpriza italianului, printre cei mai buni de pe teren
RAPID - UTA 4-1
Lui Bergodi i-a ieșit mutarea! Surpriza italianului, printre cei mai buni de pe teren
Comparația lui Bergodi: „Ar fi ca FCSB fără Coman!”. Merge mai departe: „Se vorbește de alte echipe”
RAPID
Comparația lui Bergodi: „Ar fi ca FCSB fără Coman!”. Merge mai departe: „Se vorbește de alte echipe”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
FalconCrest
FalconCrest  •  29 Februarie 2024, 23:09
Postat de mario_rdfe_ pe 29 Februarie 2024, 18:18

Chiar daca rapid a batut , umilit si subjugat pe fcsb in ultimele meciuri..decizia asta e una gresita ! In loc sa ii aduci in vulcanul de pe teren propriu, mergi sa joci pe un stadion unde echipa stapanita de gigi se simte ca acasa...si vor avea si mai multi sustinatori ! Sunt spectatorii aia care vin ca la mall, sa faca poze, live uri pe tik tok, nu cunosc mai mult de 5 nume din teren, dar daca ii intrebi..zic ca ei tin cu steaua lui gigi ca e om bun si ajuta lumea ! Au ales aiurea rapidistii, ce sa mai..dar nah, banul conteaza !

***,Steaua din liga 1 este deja campioana. am umilit vitanul tau barzesti de i-am depasit si la meciurile directe din prima liga.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

florianveress
florianveress  •  29 Februarie 2024, 20:06
Postat de Str82HeIL pe 29 Februarie 2024, 19:31

Dar Rapid joaca cu sc fc fcsb sa . Comentariul tau se adreseaza altei echipe.

Nu le mai răspunde la mesaje! Pe 10sebiști îi deranjează grav și unicul neuron din dotare!

Str82HeIL
Str82HeIL  •  29 Februarie 2024, 19:31
Postat de troll_csA_de_LaCluj pe 29 Februarie 2024, 17:16

Dacă ligii profesioniste și televiziunilor le-ar păsa de suporterii celor două echipe care ar alege să meargă pe stadion,ar programa meciul sâmbătă seara la ora 20.Dar cum televiziunilor le pasă doar să țină cât mai multă lume captivă în fața televizorului,probabil că meciul o să fie programat duminică seara după ora 20:30.Astfel,mulți suporteri ale ambelor echipe vor sta la televizor.Pentru că luni.Sper să mă înșel și meciul să fie programat sâmbătă.Sunt și mulți suporteri care vin din provincie.FORZA STEAUA!!!

Dar Rapid joaca cu sc fc fcsb sa . Comentariul tau se adreseaza altei echipe.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează