FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - ASTRA 3-0

Rapid aşteaptă Derby de România la 3 puncte de Steaua şi la 7 de Dinamo » Pe aici nu se trece!

Articol de - Publicat sambata, 16 octombrie 2010 00:00

Cassio cu o "dublă" şi Spadacio cu o execuţie desprinsă din manualul golurilor de poveste au adus Rapidului o victorie lejeră.

Fotbalul şi-a dovedit aseară încă o dată farmecul. Rapid - Astra s-a jucat degeaba ceva mai mult de o jumătate de oră, timp în care n-a fost nici o ocazie, spectatorii aproape că au adormit de plictiseală, cămaşa lui Şumudică a ieşit din pantaloni de la atîtea  gesturi de nemulţumire, iar mustaţa lui Dinu "Vamă" se mişca nervos la oficială.

Dar repriza s-a încheiat 3-0 pentru că finalul ei a fost decis de 4 jucători. La primul gol au colaborat Bozovici şi Cassio, primul în rol de servant (34), iar la al doilea Herea, lucid şi altruist, i-a pus brazilianului "dubla" pe tavă.

La golul care a făcut-o KO pe Astra n-au mai conlucrat doi jucători, ci glezna fină a brazilianului Spadacio şi mingea Puma, aceasta din urmă fiind parcă telegidată în vinclul porţii lui Grigore (41).

3-0 şi repriza a doua a fost o joacă pentru giuleşteni şi o demonstraţie de forţă a galeriei Rapidului, care a arătat că şi în România se poate cînta ca pe stadioanele din Anglia. Astra a fost nevoită să iasă la joc, Lazăr l-a întins bine pe Grigore (48), după care transversala l-a salvat pe Dănuţ Coman la şutul lui Paulinho (58). În ultima jumătate de oră, Rapid a jucat liniştit. La adăpostul scorului, al locului din clasament şi al mustăţii lui Dinu Gheorghe, care se oprise şi ea din tremurat între timp.

"Asta înseamnă să ai un lot valoros! Sînt extrem de mulţumit, dar mai avem mult de muncit"
George Copos, patron Rapid

"Rapid este echipa momentului. S-a văzut că giuleştenii sînt în formă, iar noi am jucat cu frică"
Lucian Goian, fundaş Astra

Copos încîntat de Costa
Aşa cum Gazeta a anticipat, Candido Costa a fost titular aseară ca fundaş dreapta, luîndu-i locul lui Marius Constantin, care a revenit în centrul defensivei. George Copos, unul dintre susţinătorii portughezului, era încîntat la finalul partidei: "S-a văzut că acest Costa e foarte valoros, a adus cu el din experienţa acumulată la cel mai înalt nivel". Costa a fost în lotul lui FC Porto, cînd fosta echipă a lui Mourinho a cîştigat Champions League.

"Ne e dor de Europa"
Marius Şumudică e un antrenor fericit, îşi laudă jucătorii, însă nu-i lasă să se bucure mai mult de o zi. "Astra ne-a pus destule probleme pînă am dat primul gol. Sînt fericit că echipa joacă şi dăm goluri, avem al doilea atac din ţară, după Dinamo, dar cea mai bună apărare. Băieţii sînt conştienţi că e ultimul an în care campioana merge direct în grupele Ligii, le e dor de Europa", a spus Şumi. 

Coman vs Bornescu
Pentru Marius Şumudică, alegerea portarului titular e o adevărată problemă. "Coman a apărat bine, iar în momentul în care va greşi va intra Bornescu. Amîndoi sînt de aceeaşi valoare. Sînt un antrenor fericit pentru că am o bancă de rezerve bună", a zis tehnicianul. "Nu consider că n-am luat gol pentru că am venit eu cu noroc, chiar dacă am jucat două meciuri şi mereu am cîştigat la zero. Punctele contează, nu cine apără", a spus şi Dani Coman.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
sharpe
sharpe  •  16 Octombrie 2010, 23:00

derby de kkkkkkkat,presa sportiva nu exista,e doar o umila sluga comunista

suporter.dani
suporter.dani  •  16 Octombrie 2010, 20:48

derby* (rectific)

suporter.dani
suporter.dani  •  16 Octombrie 2010, 20:47

RAPID isi baga P#U#L#A in dery de romania si in G#S#P

Vezi toate comentariile (17)
Comentează