FOTBAL  »  Superliga  »  FCM TG. MUREŞ - RAPID 1-0

Rapid, ce coşmar! » Şumudică a fost taxat de Sabău la Tg. Mureş

Articol de GSP - Publicat luni, 15 noiembrie 2010 00:00

Sabău a taxat decizia lui Şumudică de a-şi lăsa pe bancă vedetele şi le-a pus giuleştenilor piedică în cursa pentru titlu.

Giuleştiul are vocaţia dezastrului. Imnul alb-vişiniilor trebuie revizuit. Nu e echipă mai capricioasă ca Rapid. Fanii nu ştiu niciodată ce surprize le mai pot oferi oamenii lui Şumudică. "Trebuie să muriţi pentru fiecare punctuleţ", avertiza antrenorul înainte de deplasarea de la Tîrgu-Mureş. N-a vorbit despre sinucidere. Oare asta înseamnă să începi partida fără Herea, Cassio, Cesinha sau Roman?

Sabău s-a blindat de parcă se pregătea pentru jaful secolului: 5-4-1! Vasilache şi-a permis însă să meargă în recunoaştere în teritoriul inamic. Mijlocaşul lui Sabău a driblat tot ce i-a ieşit în cale, fiind oprit numai cu fault. Topici a executat lovitura liberă, Cristian Sosa a plutit peste apărarea oaspeţilor şi a plasat mingea în stînga lui Bornescu (6). 1-0, cu Şumi pachet de nervi. Sburlea (15, 26) a prins frecvenţa cardiacă a antrenorului său, dar nu l-a putut învinge pe Şteţca. La gazde, senegalezul Issa Ba a încîntat cu o serie de "călcîie", în marcajul candid al lui Costa. Răduţă, atacantul apărut după două luni în primul unsprezece, a închis repriza cum ştie el mai bine, irosind din 8 metri centrarea perfectă a lui Frunză.

Şumudică a mizat totul pe ofensivă în partea a doua, dar în arsenal a existat numai pasa lungă, cu Spadacio la serviciu. Apărarea lui Sabău a rezistat şi chiar putea da lovitura pe contraatac: Topici a luftat la marginea careului mic (58). Şumudică şi-a epuizat schimbările în minutul 61. Răduţă - Cassio, pentru un ultim asalt. Brazilianul a scăpat din marcaj la centrarea lui Spadacio, reflex de mare portar Şteţca (73)! Ezequias şi Cassio (87) au ratat şi ei incredibil, iar Sburlea a nimerit bara de la 5 metri de poartă, în prelungiri. Şumi s-a prăbuşit pe bancă. Totul era jucat. Acum mingea e la Copos.

"E foarte dureroasă această înfrîngere pentru că Rapidul are alte obiective. Nu ştiu cît e ghinion şi cît a fost greşeala mea că l-am scăpat din marcaj pe Sosa, la gol. Mi-o asum în totalitate. Oţelul mai poate fi ajunsă, chiar de Rapid"
Lucian Răduţă, atacant Rapid

"A venit perioada aia proastă despre care toată lumea ştie că vine de fiecare dată la Rapid. Să vedem acum cum ieşim din ea. Ne lipseşte golul. Să nu mai vorbim de bani, de restanţe, nu jucăm noi nimic"
Sorin Frunză, mijlocaş Rapid

"N-am jucat azi pentru bani, am făcut-o pentru puncte. Banii vin dacă noi ne facem treaba. N-a fost cazul azi"
Rui Duarte, fundaş Rapid

Copilul problemă
Imediat după meci, un copil, care avea la gît un fular roş-albastru cu însemnele grupării mureşene, a intrat în autocarul Rapidului pentru a lua cîteva autografe. La ieşire, a dat nas în nas cu preşedintele executiv al giuleştenilor, Dinu Gheorghe. Acesta a avut o reacţie nervoasă, confundînd fularul FCM-ului cu unul al Stelei. "Ce e cu copilul ăsta aici?", a strigat "Vamă" la şoferul autocarului. (Marius Tuhuţ)

Vedetele pe bancă
Contestările fanilor rapidişti la adresa lui Mihai Roman, pentru evoluţiile modeste din acest sezon, au ajuns şi la urechile lui Marius Şumudică. Tehnicianul giuleştenilor nu l-a titularizat pe fostul mijlocaş al Braşovului, ieri, la Tîrgu Mureş. Şumudică a făcut 5 schimbări în primul 11 faţă de formula folosită cu Steaua (0-1) în Cupă, lăsîndu-i pe bancă şi pe Herea, Cassio, Cesinha şi Dani Coman. (Marius Tuhuţ)

Bozovici nervos
Vladimir Bozovici s-a luat de arbitri în prima repriză. Fundaşul stînga a căzut în minutul 20, acuzînd o lovitură cu cotul a lui Cristi Pop, însă Haţegan a lăsat jocul să continue. La faza imediat următoare, muntenegreanul a fost faultat dur de Vasilache, pe un contraatac ce se anunţa periculos. Haţegan a acordat fault, dar nu l-a avertizat cu cartonaş galben pe jucătorul gazdelor. Imediat ce s-a ridicat, Bozovici şi-a făcut cruce şi a protestat vehement la adresa tuşierului. (Marius Tuhuţ)

- Marius Constantin nu va mai juca în acest an. "Cred că s-a terminat sezonul pentru el. E vorba de o ruptură musculară", a confirmat Şumudică
- George Copos a părăsit tribuna oficială cu 5 minute înainte de finalul meciului, extrem de nervos. "A fost o glumă de meci", a spus Copos
- Ultima achiziţie a mureşenilor, argentinianul Diego Ruiz, a urmărit meciul de la tribuna a doua, alături de foştii săi colegi de la CFR Cluj, Didi şi Alcantara.
- Marius Constantin a suferit o întindere la coapsa reaptă în minutul 33 şi nu a mai putut continua jocul. Locul său a fost luat de Glauber. Brazilianul nu a mai intrat la cabine la pauză şi a efectuat exerciţii de încălzire cu unul dintre "secunzii" lui Şumudică.
- În prelungirile primei reprize, Glauber a atins mingea cu mîna, puţin în afara careului mare, presat de Astafei, dar centralul Ovidiu Haţegan nu a sancţionat infracţiunea, considerînd gestul involuntar.

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (6)
supereduardo10
supereduardo10  •  15 Noiembrie 2010, 22:32

trg muresu e o echipa slaba rau numa oboseala ghinionu si relaxarea raidistilor au dus la asa rezultat asa e rapid nu are noroc ca alte echipe sa bata cand joaca prost, Raid a jucat mizerabil da asa mizerabil a avut 4 ocazii mari si o bara daca se termina 1-4 toti aplaudau acum dar jocul era acelasi Sumi atta ai super echipa daca risti si ii pui s aatace o sa ia rezultate mari chiar daca joaca prost totul e sa stii sa montezi

doru5
doru5  •  15 Noiembrie 2010, 19:59

:))) sumudica e un nesimtit! un prieten l-a rugat sa faca o poza cu el...si asta l-a repezit , cam nepoliticos. o fi si el reincarnarea lui Michael Jackson , deh! ... cum sa-si faca poza cu muritorul de rand! sumudica si ceata de cocalari nu-si merita galeria care a venit pana la Tg_mures si s-au comportat exemplar. Au fost civilizati nu cum au fost cainii si galeria politehnicii timisoara

viobubu
viobubu  •  15 Noiembrie 2010, 15:07

Sumudica aut!Esti o parodie de antrenor,un aventurier,un jucator fara har de ruleta.Nu e suficient sa pupi iarba din Giulesti trebuie sa ai si responsabilitatea de a fi constient ca nu poti antrena Rapidul la nivelul meritat de suporteri. La TG.Mures ai dat vina pe jucatori dar principalul vinovat esti tu in alcatuirea echipei in asezarea pe teren in lipsa unor trsee precise. Tu pentru ce iei banii? sa dai vina pe jucatori sau sa i pregatesti corespunzator.Fara Lazar esti mort.Copos nu i plat

Vezi toate comentariile (6)
Comentează