FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - KS CRACOVIA 2-1

Rapid cu două feţe

Articol de , - Publicat sambata, 09 februarie 2008 00:00

Amicalul cîştigat de Rapid ieri, 2-1 cu FC Cracovia, a arătat că Rednic are o echipă de bază bună, dar şi nişte rezerve sub aşteptări. Primul meci de verificare al Rapidului în turneul din Cipru, stagiu considerat de Rednic ca fiind hotărîtor în privinţa creionării echipei de bază, a însemnat şi prima victorie. 2-1 cu polonezii de la KS Cracovia, locul 12 în campionat. Dincolo de rezultat, Rapidul şi-a scos însă la iveală două feţe total opuse în partida de ieri. Una care l-a bucurat pe Rednic şi cealaltă care l-a făcut să plece negru de furie de la teren.
FAŢA PLĂCUTĂ
Prima repriză, în care Rednic a trimis în teren echipa de bază, a fost una la discreţia giuleştenilor. Chiar dacă a experimentat un nou sistem, 4-1-4-1, cu Boya singurul vîrf şi cu Pancu şi Grigorie mijlocaşi centrali ofensivi, Rapid a zburdat.

Recital Cesinha şi Pancu

Unul dintre cei mai buni oameni din prima parte a fost Cesinha. Raidurile lui în partea stîngă au dezmembrat apărarea adversă şi în minutul 5 aceasta a cedat prima oară: dribling fin al brazilianului, un fundaş polonez l-a faultat în careu, iar penalty-ul a fost transformat precis de Dică.
Al doilea om care a impresionat ieri e Pancu. Extrem de generos în efort, el a jucat la fel de determinat ca la o confruntare oficială cu Steaua sau cu Dinamo şi a fost pe tot terenul: presing, recuperări, dar şi o pasă genială pentru Boya, care a rămas singur cu portarul şi a făcut 2-0 (30). Singurul care a părut în contratimp a fost Lazăr, de nerecunoscut la mijlocul terenului, atît la recuperare, cît şi în jocul ofensiv.
FAŢA NEPLĂCUTĂ
O dată cu repriza a doua, s-au adunat nori negri deasupra jocului giuleştenilor. Cauza? Randamentul sub aşteptări al jucătorilor intraţi pe parcurs, singurul activ fiind australianul Ryan Griffiths.

Rezervele au tras echipa în jos

Herea a părut prea plăpînd în duelurile cu atleticii jucători ai polonezilor, iar Burdujan a stat degeaba în atac, făcîndu-l pe Rednic să exclame: "Practic, noi n-avem atacant!".
În plus, Ionuţ Stancu a greşit toate mingile pe care le-a jucat, iar Grigore n-a reuşit să limpezească jocul la mijloc, astfel că adversarul a venit tăvălug peste poarta lui Andrade. Polonezii au şi marcat dintr-un penalty şi puteau să o mai facă dacă Andrade nu avea intervenţii salutare, salvînd o echipă ce a terminat meciul în genunchi, gîfîind.


CASETA

Rapid - KS Cracovia 2-1
E. Dică (5 - pen), Boya (30) / Bojarski (71-pen)
Rapid: Andrade - Săpunaru, Maftei, M. Constantin (Leonard, 69), Bozovici (I. Stancu, 69) - C. Lazăr (N. Grigore, 62) - E. Dică (Herea, 58), Grigorie, Pancu (Răduţă, 73), Cesinha (Griffiths, 66) - Boya (Burdujan, 62). Antrenor Mircea Rednic

Citește și:

Așteaptă un miracol! Lăsată acasă de Iordănescu, vedeta din Superligă mai are o singură speranță pentru a fi la EURO
Nationala
Așteaptă un miracol! Lăsată acasă de Iordănescu, vedeta din Superligă mai are o singură speranță pentru a fi la EURO
„E jupân, face ce vrea cu echipa” » Prima reacție de la Craiova, după ce Mitriță a fost sărit din schemă de Iordănescu: „Să-și vadă de viața lui!”
Nationala
„E jupân, face ce vrea cu echipa” » Prima reacție de la Craiova, după ce Mitriță a fost sărit din schemă de Iordănescu: „Să-și vadă de viața lui!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Tenis
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”

Mihaela Buzărnescu, fără rezerve la Open GSP: „O singură colegă mi-a dat un mesaj, în tenis trebuie să te păzești de dezamăgiri”

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (2)
 •  10 Februarie 2008, 11:00

Pustiule si Leonard ala in locul cui ai vrea tu sa joace?Ia mai gandeste-te.FORZA RAPID

 •  09 Februarie 2008, 11:04

griffo e un jucator de clasa ,la fel si leonard,cred ca ar trebui sa li se ofere mai multe sanse. boya si cu stancu nu ce cauta la rapid,inlocul lui boya cred ca s-ar descurca excelent raduta. nu stiu ce vede rednic la boya,tipu e dezastru ca fotbalist,nu avem nevoie de el

Vezi toate comentariile (2)
Comentează