FOTBAL  »  Superliga  »  PLAY-OFF

Au spulberat orice dubiu: ce se întâmplă cu derby-ul Rapid - FCSB

Rapid a învins-o pe FCSB cu 4-0 în ultima confruntare directă // foto: GSP +49   FOTO
Rapid a învins-o pe FCSB cu 4-0 în ultima confruntare directă // foto: GSP

Articol de - Publicat sambata, 30 martie 2024 11:55 / Actualizat sambata, 30 martie 2024 15:53

Derby-ul dintre Rapid și FCSB din ultima etapă a play-off-ului nu se va putea juca pe Arena Națională, Primăria Municipiului București confirmând că stadionul va fi închiriat în acel weekend pentru o etapă a campionatului național de drift.

În ultima rundă din sezonul regulat, Rapid a închiriat Arena Națională pentru meciul cu FCSB. 43.283 de oameni au asistat la meci, record de asistență în acest sezon, iar giuleștenii ar fi vrut să repete rețeta de succes, financiară și sportivă, în play-off.

În weekendul 18-19 mai va avea loc ultima rundă din play-off, etapă care programează derby-ul Rapid - FCSB. Meciul va avea loc în Giulești, întrucât la Arena Națională inelul asfaltic din jurul stadionului va fi închiriat în acel weekend pentru o etapă a campionatului național de drift.

Dan Petrescu, înapoi în Superligă? E în pericol la Jeonbuk: „Ar putea fi ghilotina!”
ANTRENORI
Dan Petrescu, înapoi în Superligă? E în pericol la Jeonbuk: „Ar putea fi ghilotina!”

Rapid - FCSB, în ultima etapă din play-off, nu se joacă pe Arena Națională!

Primăria Municipiului București, prin Direcția Generală de Investiții, a confirmat că arena va fi indisponibilă pentru fotbal. „Campionatul Național de Drift Etapa I, pe inelul asfaltic al Arenei Naționale, va avea loc în perioada 14-20 mai 2024” este mesajul PMB, conform Fanatik.

Având în vedere capacitatea stadionului din Giulești, sub 14.000 de locuri, Arena Națională ar fi fost prima opțiune pentru conducerea Rapidului, mai ales dacă derby-ul din ultima etapă va avea ca miză titlul sau măcar clasarea pe o poziție de cupe europene.

În sezonul regulat, la duelurile dintre FCSB și Rapid au asistat peste 40.000 de oameni atât în tur, cât și la retur.

Solicitarea din partea naționalei a schimbat totul!

În mod normal, play-off-ul s-ar fi încheiat o săptămână mai târziu, în weekendul 25-26 mai, însă calificarea României la EURO 2024 a dat țintarul peste cap.

Pentru că își dorește să pregătească totul cât mai bine și pentru a încerca să acceseze faza optimilor de finală, selecționerul Edi Iordănescu și-a făcut deja planul pentru cum va arăta pregătirea premergătoare Europeanului.

Ca atare, selecționerul a solicitat Federației Române de Fotbal să facă demersurile necesare pentru ca întrecerea internă să se termine cu o săptămână mai devreme față de cum era prevăzut, tocmai pentru a-i avea la dispoziție mai mult pe fotbaliștii din țară.

FRF a dat curs solicitării, LPF și deținătorii drepturilor TV au fost de acord, iar finalul play-off-ului a fost mutat o săptămână mai devreme.

Astfel, etapa 6, programată inițial în weekendul din 27-28 aprilie, se va disputa la mijlocul săptămânii 22-28 aprilie, iar ultimele 4 runde se vor disputa mai devreme cu o săptămână.

VIDEO. Ovidiu Ioanițoaia, despre lupta la titlu: „Cine pierde în CSU Craiova - Rapid riscă să piardă și locul doi”

Tot din Superligă:

Descoperiţi-l pe omul Elias Charalambous! Interviu exclusiv cu antrenorul cipriot în ziua în care împlineşte un an pe banca FCSB-ului: „Voiam să fiu gangster!” + Dezvăluie cum a devenit religios: „Am rămas șocat! Atunci am început să cred”
FCSB
Descoperiţi-l pe omul Elias Charalambous! Interviu exclusiv cu antrenorul cipriot în ziua în care împlineşte un an pe banca FCSB-ului: „Voiam să fiu gangster!” + Dezvăluie cum a devenit religios: „Am rămas șocat! Atunci am început să cred”
„Nu există așa ceva!” » Întrebat despre Cristi Manea, Balaj nu s-a abținut: „City sau Bayern? Mai întâi să demonstrăm pe teren!”
CFR CLUJ
„Nu există așa ceva!” » Întrebat despre Cristi Manea, Balaj nu s-a abținut: „City sau Bayern? Mai întâi să demonstrăm pe teren!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (4)
talpaiadului
talpaiadului  •  30 Martie 2024, 15:43

Partida Rapid-FCSB va fi relevanta doar daca FCSB se va afla la momentul respectiv la cel mult doua puncte de urmatoarea contracandidata la titlu, altfel si stadionul din Giulesti va fi prea mare pentru nivelul de interes de care se va bucura meciul respectiv.

aeroportul.urziceni
aeroportul.urziceni  •  30 Martie 2024, 13:07

nu-i problema ca din vara scapam de nicusor

neacaisa
neacaisa  •  30 Martie 2024, 12:58

vorbiti obsesiv de un meci care sunt sanse mari sa fie amical pentru fcsb. mai bine ati vorbi de ce se intampla in etapa asta.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează