FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - UNIVERSITATEA CRAIOVA 1-2

Rapid, ADIO Europa! Eșec cu Craiova pe Giulești la ultima fază » Cum arată clasamentul ACUM din play-off

Craiova, succes la ultima fază cu Rapid +49   FOTO
Craiova, succes la ultima fază cu Rapid

Articol de , , , , - Publicat luni, 29 aprilie 2024 22:29 / Actualizat marti, 30 aprilie 2024 00:11

Universitatea Craiova a învins-o pe Rapid, scor 2-1, în etapa #7 din play-off-ul Superligii. Oltenii au înscris la ultima fază, grație reușitei semnate de Alexandru Crețu. Este al șaselea eșec din play-off pentru giuleșteni.

CRONICĂ DE ANDREI CRĂIȚOIU » De la Gigi citire: „Fotbalul nu e mobilă!”

Titlul s-a adjudecat, dar meciurile trebuie să se joace până la final. Ultimul tren european a oprit prin Giulești.

În fața ușilor deschise, două echipe cu nervii la pământ, după un nou sezon compromis. Două echipe cu suporteri care ar dormi zi și noapte pe stadion, care ar merge în orice loc de pe Pământ pentru echipa lor.

Două echipe cu cele mai frumoase imnuri din fotbalul românesc, dar cu jucători care au dat cu piciorul obiectivelor stabilite și i-au făcut pe fani să sufere. Iar seara a pornit cu piesa-bijuterie „Sarà perché ti amo”. Combinat cu „Libertate pentru suporteri”. Pentru piromani, poate.

+45 FOTO

Universitatea Craiova i-a luat tare din prima!

Dacă altădată un astfel de meci ar fi fost sold-out, acum au fost și locuri goale. Cu patru înfrângeri și două egaluri, rapidiștii s-au consolat să vadă meciul în fața televizoarelor.

„Poartă fularul la bine, dar MAI ALES la greu”, răsună Giuleștiul. Versurile continuă cu „noi, cei care continuăm să sperăm”. Și Ovidiu Hațegan a fluierat startul partidei. Cu speranța suporterilor care au pornit recitalul.

Dar și cu Mekvabishvili, care a tras din prima, din afara careului, dar nu l-a surprins pe Bogdan Ungureanu (1). Aflat la primul său meci ca titular, al doilea în Superligă. Asaltul oltean a continuat în ritm alert. Căpățână a centrat, dar Markovic n-a prins poarta (6).

0 șuturipe poartă a avut Rapid în primele 45 de minute ale duelului cu Universitatea Craiova. În dreptul oaspeților din Bănie, statistica a notat trei șuturi pe poartă

Costele, ce i-ai făcut lui Ivan?!

Împinși din spate de galerie și cu un Lobonț mai vulcanic ca niciodată, rapidiștii au dat semnalul revenirii.

Krasniqi a șutat puternic din marginea careului, dar mingea s-a dus pe lângă poartă (12), oftatul galeriei a cuprins tot stadionul.

Onea și-a pus și el mâinile în cap! Șut puternic, de la 30 de metri, din lovitură liberă. Popescu s-a întins serios, dar mingea a șters bara și-a ieșit în afara careului (26). Ce gol ar fi ieșit! Mamă, mamă...

Și cum ocaziile se răzbună, oltenii i-au „curentat” când se așteptau mai puțin. Fix în perioada de dominare vișinie. Crețu a centrat, Ivan a pus „capul” de lângă Braun și l-a învins pe Ungureanu (30)! 1-0 pentru olteni. A doua reușită pentru Andrei de la venirea lui Gâlcă în Bănie. Iar Rapidul o ia din nou de la capăt... Play-off compromis total!

60 de goluria reușit Andrei Ivan în Superligă, în cele 242 de jocuri pe care acesta le-a bifat în cea mai importantă competiție internă

Când îți bați joc de ocazii...

Dacă pe Krasniqi l-a lovit mingea în cap și-a trecut pe lângă poartă în debutul reprizei secunde, Andrei Ivan a irosit șansa lui 2-0 în Giulești. Căpățână i-a centrat olteanului în careu, dar lovitura de cap a trecut puțin pe lângă (50).

Papeau avea șansa egalării dacă nu o bâlbâia în fața porți, iar Bancu nu intervenea când trebuia. Kosovarul Rrahmani își făcuse treaba, și în loc să încerce poarta, a preferat să centreze pentru 1-1 pe tabelă, dar oltenii au rezistat avalanșei.

Petrila l-a lansat excelent pe Rrahmani, a pasat la Krasniqi, dar a preluat ca la „județeană” și publicul a pornit corul fluierăturilor (60). Nervii din ce în ce mai întinși i-au făcut pe fani să răbufnească la fiecare acțiune greșită a favoriților. Fluierături cum Giuleștiul n-a mai auzit de mult!

Haosul continuă, balamucul e la el acasă

Oltenii i-au lăsat să-și facă de cap că oricum nu le ieșea nimic. Apoi s-au reactivat să arate că sunt pe teren. Centrarea lui Ivan a ajuns perfect la Bancu, dar șutul acestuia a trecut pe lângă (66).

Rapidul a tras din greu până să rupă blestemul! Crețu le-a scos mingea de pe linia porții (72), dar Burmaz n-a mai ratat ținta și-a făcut 1-1. Șut la colțul lung din marginea careului (77), de lângă Danciu, Mateiu și Zajkov. Galeria a mărit decibelii, tobele se băteau din ce în ce mai tare.

Burmaz (86) a avut șansa golului care să aducă victoria și parțial liniștea în Giulești, dar nu i-a ieșit și de această dată. Nici lui Borza (89) care era bun la rugby, nu la fotbal.

Și Crețu, MVP-ul meciului din Giulești i-a executat fin, la ultima fază. Acțiunea lui Mitriță s-a terminat cu „capul” lui Crețu care a închis socotelile! 2-1, fluier final și haosul continuă!

Până data viitoare, domnul Șucu trebuie să-și reamintească mesajului patronului-antrenor campion în Superligă: „Fotbalul nu e mobilă!”. Ca să ajungă „Fobexpert” mai are de muncă! Multă muncă.

Notele GSP după Rapid - U Craiova 1-2

RAPID: Bogdan Ungureanu 5 - Christopher Braun 4 (46 Andrei Borza 4), Cristian Săpunaru 5, Paul Iacob 6, Răzvan Onea 4 - Mattias Kait 6 (71 Florent Hasani 6), Răzvan Oaidă 5 (58 Borisav Burmaz 7) - Funsho Bamgboye 5 (46 Claudiu Petrila 6), Jayson Papeau 5 (66 Xian Emmers 5), Ermal Krasniqi 5 - Albion Rrahmani 6. Antrenor: Bogdan Lobonţ - 6.

UNIVERSITATEA CRAIOVA: Laurenţiu Popescu 6 - Mihai Căpăţână 5, Gjoko Zajkov 5, Raul Da Silva 6, Nicuşor Bancu 6 - Alexandru Creţu 8, Anzor Mekvabishvili 6 - Ştefan Baiaram 5 (56 Marian Danciu 5), Lyes Houri 6 (74 Alexandru Mateiu 5), Andrei Ivan 7 (75 Alexandru Mitriţă 6) - Jovan Markovic 5 (90+3 Blesa). Antrenor: Constantin Gâlcă - 6.

Arbitru: Haţegan Ovidiu (Arad) - 7. Asistenți: Grigoriu Mircea (Bucureşti) - 7, Artene Ovidiu (Vaslui) - 7.

Arbitru VAR: Kovacs Szabolcs (Carei). Asistent VAR: Lucaciu Claudiu (Cluj-Napoca).

FINAL » Rapid - Universitatea Craiova 1-2

GALERIE FOTO. Cele mai spectaculoase imagini din Rapid - Universitatea Craiova

+45 FOTO

VIDEO + FOTO. Suporterii giuleșteni au aruncat cu torțe înainte de startul meciului

Ultrașii Rapidului au aruncat cu torțe, în contextul în care liderul galeriei, „Bocciu'”, este în continuare arestat preventiv, în dosarul materialelor pirotehnice. Au strigat „libertate pentru suporteri”, iar startul meciului a fost întârziat cu 3 minute.

+9 FOTO

UPDATE 20:15 » Incendiu în apropierea stadionului

Un incendiu a izbucnit cu câteva minute înainte de Rapid - Craiova, în apropiere de Podul Constanța.

+3 FOTO

UPDATE 20:00 » Antonia, celebra cântăreață, prezentă la Rapid - Craiova

Antonia, prezentă la Rapid - Universitatea Craiova
Antonia, prezentă la Rapid - Universitatea Craiova
Antonia, prezentă la Rapid - Universitatea Craiova
Antonia, prezentă la Rapid - Universitatea Craiova
Antonia, prezentă la Rapid - Universitatea Craiova
+22 FOTO

UPDATE 19:45 » Plouă în Giulești

De mai bine de jumătate de oră plouă în Giulești, acolo unde are locul meciul cu Universitatea Craiova. Dar chiar și așa, la ora 19:35, oficialii rapidiști au decis să pornească instalația de udare a terenului. Toate aspersoarele au fost pornite, chiar în timp ce portarii Universității erau la încălzire. La 19:40 pe stadion au început să intre și suporterii olteni, după ce-au avut parte de un control amănunțit.

Festivitate specială pentru echipa de fete

Promovate matematic în Liga 2, jucătoarele celor de la Rapid vor primi astăzi tricourile și medaliile de campioane, Federația Română de Fotbal organizând acest eveniment. Fetele pregătite de fosta internațională Speranța Popescu au defilat în Seria a 4-a a Ligii a 3-a.

„La Rapid avem multe jucătoare talentate, dar nu doar la prima echipă, ci și la cea de junioare. Avem câte două-trei fete la fiecare dintre loturile naționale. E un motiv în plus de mândrie, pentru că se vede și munca mea de zi cu zi cu ele. A fost foarte bună inițiativa Federației de a înființa echipe feminine pe lângă cele de Liga 1”, a spus antrenoarea.

Dan Șucu, Victor Angelescu și Daniel Niculae, înainte de Rapid - Craiova

+39 FOTO

Dau lovitura în familie

Oficialii din Giulești continuă tradiția și invită la fiecare meci jucători ai clubului să fie parte din poveste. De această dată, lovitura de start a meciului din această seară va fi dată de Ilie și Cristi Rontea.

Ilie Rontea s-a născut pe 23 noiembrie 1950 și a fost fotbalist la Rapid în perioada 1975-1979. A jucat 101 meciuri și a marcat 29 de goluri. Și fiul acestuia, Cristi a îmbrăcat tricoul vișiniu. Născut pe 19 septembrie 1972, acesta a evoluat pentru Rapid în perioada 1991-1996. A jucat 37 de meciuri. Ca informație statistică, Ilie Rontea a reușit o „triplă” în martie 1976, Rapid-Craiova 4-2.

UPDATE 19:00 » Săpunaru și Mitriță s-au întreținut înainte de meci

+45 FOTO

Cu mai bine de o oră și jumătate înainte de fluierul de start, jucătorii Universității Craiova au fost primii care au ajuns pe stadion. Mitriță a fost deschizătorul grupului, în timp ce Ivan a preferat să stea de unul singur pe bancă și să asculte muzică în căști.

La 10 minute distanță au venit și rapidiștii. Cu Săpunaru în prim-plan, jucătorii s-au salutat și-au schimbat amabilități. Mitriță cu Săpunaru făcând „echipă” la mijlocul terenului, cei doi luând mai apoi drumul vestiarelor.

Albion Rrahmani nu părea în apele sale și a stat de unul singur pe teren, chiar și după ce jucătorii au intrat să se pregătească la cabine. La ora 19:00 a început și ploaia în Giulești, pe stadion fiind puțin peste 200 de suporteri.

Ambele autocare au venit în același timp. Au intrat și rapidiștii, Săpunaru i-a salutat pe olteni, apoi a stat minute în șir de vorbă cu Mitriță.

Rapid - Universitatea Craiova, echipe de start

Rapid: (4-3-3) Ungureanu - Braun, Săpunaru, P. Iacob, Onea - Kait, Oaidă, Papeau - Krasniqi, Rrahmani, Funsho
Rezerve: V. Drăghia, Gabriel Gheorghe, D. Grigore, A. Borza, R. Bădescu, Emmers, A. Cepoi, Omar El Sawy, C. Petrila, C. Cîrjan, F. Hasani, B. Burmaz
Absenți Aioani, Hromada (accidentați)
Antrenor: Bogdan Lobonț

CSU Craiova (4-2-3-1): L. Popescu - M. Căpățînă, G. Zajkov, R. Melo da Silva, N. Bancu - A. Crețu, A. Mekvabishvili - Ș. Baiaram, L. Houri, A. Ivan - J. Markovic
Rezerve: D. Lazar, Soiri, B. Ndong, Mateiu, Danciu, Ș. Bana, A. Cîmpanu, J. Blesa, A. Mitriță
Absenți: Screciu, Maldonado (accidentați)
Antrenor: Costel Gâlcă

Stadion: Superbet Arena - Giulești
Arbitru: Ovidiu Hațegan (Arad). A1: Mircea Grigoriu (Bucureşti), A2: Ovidiu Artene (Vaslui)
Arbitru VAR: Szabolcs Kovacs (Carei). Arbitru AVAR: Doru Lucaciu (Cluj-Napoca)

Clasamentul la zi în play-off

Mai puteți citi:

Gigi Becali a dat ordin la pauza meciului cu Farul să se semneze cu un jucător: „I-am zis lui MM că e cel mai bun”

FCSB, ofertă pentru un jucător de la Farul! Cât i-a cerut Gică Hagi

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (109)
gado
gado  •  29 Aprilie 2024, 23:16

Ce sa mai spui acum ? Lipsa de idei, lipsa de relatii de joc, lipsa de luciditate ... Baietii au vrut, dar nu are cine sa-i aseze in teren si sa le spuna ce sa faca .. Si Lloby a vrut .. dar atata poate deocamdata .. Doar cu dorinta nu se poate face nimic. Lloby poate ca va fi un antrenor bun .. peste cativa ani ! Dar pentru asta va trebui sa inceapa undeva in liga 2, sa formeze o echipa si sa promoveze cu ea.. Imi pare rau pentru dl Sucu .. este evident ca nu face parte din peisaj .. Aici nu este vorba de o societate comerciala, unde se va intampla totul dupa cum dictezi tu .. asezi oamenii tai pe pozitiile cheie si acestia vor face numai ce spui tu .. Nu uit ca se lauda ca la el nu suna telefonul pentru ca toti oamenii din subordine isi fac treaba ... Ti minte dle Sucu ca am afirmat ca la noi nu suna telefonul, ci suna ALARMA? Cum rezolvi dle Sucu ? Crezi ca totul este un spectacol ? Unde mergi cu sotia, stai la loja si te bucuri de victorie ? De la varsta de 5 ani tin cu aceasta echipa si am trecut prin multe ... suferinte, regrete, amaraciune, deziluzii, sperante ... si foarte putine momente de bucurie, fericire .. Aici este vorba de bani ... de multi bani ... si in acest caz toti isi vor face jocurile personale .. dar tine cineva cont ai cui sunt banii pusi in joc ? NU cred ! Cand un antrenor (si chiar un posibil presedinte) isi negociaza viitoarea pozitie punand conditii, acestia nu sunt apti pentru a fi angajati .. Dl Sucu trebuie sa rezolvi "rapid

stefanf78
stefanf78  •  09 Mai 2024, 17:29
Postat de Stelian66 pe 02 Mai 2024, 18:34

Ești foarte amuzant. Recitește postările tale și cumpără un Indteptar ortografic , ortoepic și de punctuație . Ar fi primul tău pas ( din sutele de pași necesari) în învățarea bazele limbii române . Singurul “mișto” din viața ta e chiar cel făcut când te-ai născut.

M’ai rupt cu Indteptarul

stefanf78
stefanf78  •  09 Mai 2024, 17:28
Postat de _Adrian_1 pe 08 Mai 2024, 16:57

Nefericitule, in anii astia noi am ajuns din L4 in L1, apoi in play-off si acum avem 2 victorii si 1 remiza cu campioana de carton a lui Ciolacu, aka zecesebe. OFCTICA-TE :))

Mă oftic rău că ați scăpat de retrogradare și noi avem carton anul ăsta :))

Vezi toate comentariile (109)
Comentează