OPINII  »  EDITORIAL

Asta-i Steaua

Articol de - Publicat duminica, 12 mai 2024 09:00 / Actualizat duminica, 12 mai 2024 12:14

Mai are cineva vreun dubiu? FCSB e Steaua sau nu e Steaua? Seara de 11 mai 2024 a pus capăt oricărei dezbateri.

Trebuie să fii într-un fel de stare de hipnoză ca să nu observi ceea ce este evident. Steaua București e campioana României. CSA Steaua nu ar trebui să existe într-o țară în care există simțul ridicolului.

În România, simțul ridicolului nu e un concept pus în practică. Steaua a câștigat titlul cu numărul 27 și l-a sărbătorit cu 54.673 de oameni în tribunele Arenei Naționale. Un record absolut pentru cel mai mare stadion al țării.

Nici măcar cele mai importante meciuri ale României din ultimii 13 ani nu au stat în picioare în fața steliștilor, care au făcut o adevărată demonstrație de forță.

Asta-i Steaua
Coregrafia fanilor Stelei, la meciul după care au sărbătorit titlul 27/ foto: Ionuț Iordache ( GSP)

Când te bați cu Voluntari la asistențe, nu poți pretinde că ești Steaua

CSA Steaua, echipa MApN (da, e posibil în 2024 într-o țară NATO și UE), nu a strâns 20.000 de suporteri la TOATE meciurile jucate în Ghencea în acest sezon în Liga 2. RIDICOL! RUȘINOS!

FCSB a strâns mai mulți la aproape fiecare meci în parte din acest sezon. Când te uiți pe clasamentele cu asistențele din actuala stagiune, găsești în top doar meciurile roș-albaștrilor. Parcă ar fi un clasament cu asistențele la meciurile lor, dar nu, e clasamentul tuturor partidelor din sezon. Ireal!

Cam asta e diferența între Steaua și o echipă înființată de armată doar pentru că nu și-a putut umple buzunarele din portofelul lui Gigi Becali. Tot respectul pentru fanii CSA, dar argumentul că joacă în Liga 2 și orele la care echipa e programată să joace nu sunt convenabile nu mai stă în picioare.

Poate ar sta când ai o medie de măcar 5.000 de suporteri pe meci. Când ai medie 1.000 și te bați cu Voluntari în asistențe nu poți pretinde că ești Steaua. Orice ar scrie pe tricouri.

Până la urmă, doar suporterii decid

Am vorbit doar de suporteri până acum. Oare de ce? Pare că oamenii din fotbal au uitat ce e fotbalul și de ce există. Fotbalul e un joc și el există pentru suporteri. Că în ultimii ani a devenit o afacere, e adevărat. Dar nu ar fi o afacere bună dacă oamenii nu ar fi interesați.

Deci, suporterii decid. Iar când 55.000 de fani strigă la unison „București, Steaua București”, atunci e clar care e echipa reală.

Cred că e prima dată când am văzut așa atmosferă în România.

- Dan Petrescu, antrenor la CFR Cluj, legendă a Stelei și a echipei naționale

Fanii CSA Steaua, lăsați singuri pe front

Orice decizie ar lua instanțele care n-au simțul ridicolului, suporterii decid. Și în acest caz au decis, deși echipa lor nu mai are pe tricouri numele „Steaua”, nu mai joacă în Ghencea și are un patron care i-a privat de multe sărbători precum cea de sâmbătă seară. Steliștii au rămas lângă echipa lor favorită, indiferent de impedimentele ieșite în cale.

Cei puțini care au ales Secția de Fotbal a Clubului Sportiv al Armatei pare că au ales greșit. De fapt, devine evident că au ales greșit. Conducătorii lor au părăsit câmpul de luptă și i-au lăsat de izbeliște. Au lăsat tancurile să ruginească pe front și au fugit mișelește în palatele de cristal.

P.S. - Am fost la FCSB - CFR Cluj în tribună, inelul 3, tocmai pentru a sta în mijlocul fanilor de rând (nu ultrași sau invitați la lojă) și a le vedea reacțiile. A fost primul meci în care nu m-a interesat ce se întâmplă pe teren, ci doar ce e în tribune. A fost alegerea corectă, m-am convins 100% că e titlul 27 pentru echipa roș-albastră.

Citește și:

A împărțit vestiarul cu Simona Halep și Sorana Cîrstea și dezvăluie: „Era o tensiune între ele. Atmosferă grea, ulterior am aflat”
Tenis
A împărțit vestiarul cu Simona Halep și Sorana Cîrstea și dezvăluie: „Era o tensiune între ele. Atmosferă grea, ulterior am aflat”
Acord la Londra! Barcelona va avea un nou antrenor » Contract pe două sezoane
Campionate
Acord la Londra! Barcelona va avea un nou antrenor » Contract pe două sezoane
Iată primul transfer al lui Dan Petrescu! CFR Cluj s-a înțeles cu un fotbalist de națională
Superliga
Iată primul transfer al lui Dan Petrescu! CFR Cluj s-a înțeles cu un fotbalist de națională

Comentarii (293)
fabulos
fabulos  •  16 Mai 2024, 15:45
Postat de Yuri_macel pe 16 Mai 2024, 12:30

Ce poti sa raspunzi unui individ care sustine ca in 2010 exista sectia de fotbal a CSA Steaua? *** si mergi mai departe

Nu trebuie sa raspunzi inainte sa citesti. Iar daca citetesti si nu intelegi este mult mai grav. Poti sa citezi ceea ce sustin eu? De fapt nu susutin eu, aceasta este realitatea, se poate verifica pentru ca am dat suficiente date.

Yuri_macel
Yuri_macel  •  16 Mai 2024, 12:30
Postat de fabulos pe 16 Mai 2024, 07:35

Ești confuz, nu ești capabil sa pricepi câteva lucruri elementare despre societățile comerciale. Nu există echipa de fotbal Steaua și clubul CSA Steaua ( nu sunt doua societăți diferite, entități diferite, firme diferite sau oricum vrei sa le numești). Secția ( echipa) de fotbal nu are identitate proprie de aceea nu a putut fi îndepărtată din cadrul clubului. Nici în 1998 nici în 2003 și nici astăzi. Existenta sau inexistența unei secții nu determină existența întregii instituții. Dacă Becali vinde toți jucătorii la Rapid și își face echipa de fotbal feminin al cui crezi ca este titlul obținut anul acesta? Sau crezi ca Fcsb dispare și apare alt Fcsb nou!? Steaua are Certificat de Identitate Sportivă din anul 2001 ( caută să afli de ce doar de atunci dacă este înființată în 1947). Ce crezi, exista Steaua în 2010? După ce te informezi o sa vezi ca in 2010 exista atât Steaua cât și Fcsb ( faptul ca s-a numit tot Steaua a fost dovedit ilegal). Dacă tot nu pricepi, deși Becali a reușit deci nu este chiar atât de greu, mai întreabă. Dar primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa citești, pentru ca ai multe informații lipsă. Si la educație ai putea sa insiști ca mai este destul loc. Succes!

Ce poti sa raspunzi unui individ care sustine ca in 2010 exista sectia de fotbal a CSA Steaua? *** si mergi mai departe

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Dobermannul
Dobermannul  •  16 Mai 2024, 11:18
Postat de nautilus pe 16 Mai 2024, 10:38

Ok! Eu ți-am dat un sfat prietenesc, vrei sa postezi in continuare pro gigică......ori ești *** ori nu realizezi ce rău îți faci singur?!? Pari un tip inteligent, puțin naiv, dar ești peste ceilalți postaci fîcîsî.biști ca nivel de cultură generală!!!

Este ca esti prietenul meu? Iti multumesc prietene ca ma apreciezi, mi-ai inveselit ziua. Fara vorbele tale eram gata sa cad in depresie. Dar de unde ai scos-o cu "pro gigica"? Eu sunt doar pro eu si familia mea. Asta nu e ok pentru tine ca afirmi fara sa citesti ce scrie omul. Daca tu esti fan... (ma opresc aici ca pe mine ma baneaza) anti gigica toti care nu sunt ca tine sunt "pro gigica"? Pai tocmai asta e hazul aici sa ma bag intre voi gigica si sa va provoc sa ... prestati. Dupa care am cateva ore de veselie impreuna cu familia.

Vezi toate comentariile (293)
Comentează