FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Misiunea finală, Mioveni! Rapid, obligată să câștige să câștige ultima partidă a sezonului

Articol de - Publicat joi, 12 mai 2022 20:20 / Actualizat joi, 12 mai 2022 20:34

După înfrângerea dramatică de acasă, cu FCU Craiova (scor 2-3), Rapid e obligată să câștige în ultima etapă, la Mioveni, pentru a-și salva sezonul.

Giuleștenii încep să dea primele semne de slăbiciune în mandatul lui Mutu. Echipa vine după două rezultate nefaste, un egal la Ploiești, cu Chindia, și o înfrângere pe teren propriu cu FCU Craiova, iar sezonul e în pericol. Ca să salveze acest campionat, după seria de 7 victorii care i-a readus în discuții pentru un loc de cupă europeană, giuleștenii sunt obligați să bată în ultima etapă, la Mioveni, pentru a nu risca să se claseze pe locul 9 la final. 

Mai mult, o victorie în fața argeșenilor le-ar garanta primul loc de play-off și prezența în primul baraj de Europa, unde va întâlni pe teren propriu echipa de pe locul 8. Învingătoarea ar urma să dea apoi barajul decisiv cu ocupanta locului 3 sau 4 în play-off, în funcție de câștigătoarea Cupei.

Convins că Dan Petrescu nu-l vrea la CFR Cluj a cerut să i se permită transferul: „Vreau să merg în altă parte”
HERMANNSTADT
Convins că Dan Petrescu nu-l vrea la CFR Cluj a cerut să i se permită transferul: „Vreau să merg în altă parte”

Cât de probabilă e însă victoria Rapidului la Mioveni?

Argumente pro-Rapid

1. Se simt ca acasă la Mioveni

În acest sezon, Rapidul a disputat câteva meciuri pe stadionul „Orășenesc” din Mioveni, deoarece noul Giulești nu era gata, iar închirierea Arenei Naționale nu a fost o soluție luată în calcul de către oficialii clubului, în perioada în care accesul spectatorilor era limitat de restricțiile impuse de autorități. 

8 partide oficiale directeau fost disputate de cele două echipe în ultimii trei ani, rezultatele înregistrate fiind extrem de echilibrate: 2 victorii are Rapid, 2 Mioveni, iar 4 meciuri s-au încheiat cu scor egal

Astfel, Rapid a disputat 7 partide la Mioveni, 6 în postura de gazdă și una în postura de oaspete, în etapa 2 a acestui sezon. Giuleștenii au înregistrat rezultate foarte bune în această perioadă, reușind să nu piardă niciun meci: 4 victorii și 3 egaluri!

Misiunea finală, Mioveni! Rapid, obligată să câștige să câștige ultima partidă a sezonului
Pentru rapidiști, Mioveni e a doua casă, după cele 7 meciuri jucate aici în acest sezon

2. Pe Mioveni nu o ajută un rezultat bun

Indiferent de rezultatul din ultima etapă, Mioveniul își va păstra poziția actuală în clasament, locul 12. 

Argeșenii nu sunt amenințați nici de baraj, fiind la 5 puncte distanță de Chindia, nici nu pot urca pe locul 11, ocupat de oltenii de la FCU Craiova, de care îi despart 4 puncte. Rapid va întâlni deci o echipă fără obiectiv și fără motivație.

Argumente anti-Rapid

1. Stilul incomod al Mioveniului

Adrian Mutu s-a plâns după precedentele două meciuri de jocul adversarilor. Mai întâi, s-a arătat nemulțumit de tactica defensivă a Chindiei, în fața căreia echipa sa nu a reușit să marcheze, declarând: „Îmi felicit jucătorii pentru efortul pe care l-au depus, nu ne-am retras niciun minut, n-am încercat să conservăm rezultatul. Dar când ai 3 linii în fața ta, pe unde să șutezi? Chindia aglomerează zona centrală și lasă spații în lateral, pe care noi am încercat să le fructificăm în această seară”. 

Apoi, după meciul în fața fostei sale echipe, FCU, a adus în discuție eficiența adversarilor: „Ei au avut 3 șuturi pe poartă și au marcat de 3 ori! În rest s-au apărat, nu ne-au surprins cu nimic tactic”. 

Interesant este faptul că viitoare adversară a Rapidului se bazează tot pe acest stil defensiv, încercând să-și surprindă adversarele pe contraatac. În mandatul lui Mutu giuleștenii au evoluat mai bine cu echipele care practică un fotbal deschis, reușind să câștige destul de clar cu formații precum Botoșani sau UTA.

2. La Rapid va lipsi Săpunaru

Rapidul va fi afectat, măcar din punct de vedere moral, în ultima etapă de lipsa de pe teren a căpitanului Săpunaru

Acesta a fost eliminat după încheierea ultimului meci, în urma unor altercații avute cu Paramatti. Într-un meci decisiv, un jucător cu experiența lui Săpunaru ar fi fost de mare ajutor.

Citește mai multe știri din Liga 1:

Daniel Oprița a fost printre susținătorii lui Piedone în fața Penitenciarului Rahova: „Care e problema?”

„Știți ce trebuie să facă femeia care vrea un fotbalist?” » La 3 săptămâni de la despărțire, fosta iubită a lui Dragoș Nedelcu a rupt tăcerea

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
ucluj2011
ucluj2011  •  13 Mai 2022, 10:54

Forza Rapid!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează