FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Surpriză totală pregătită de Rapid pentru rivala FCSB!

Rapid l-a împrumutat pe mijlocașul central Rareș Stanciu (19 ani) la divizionara secundă CS Tunari / FOTO: Imago
Rapid l-a împrumutat pe mijlocașul central Rareș Stanciu (19 ani) la divizionara secundă CS Tunari / FOTO: Imago

Articol de - Publicat joi, 29 februarie 2024 13:19 / Actualizat joi, 29 februarie 2024 13:55

Derby-ul dintre Rapid și FCSB se va juca în ultima etapă a sezonului regular, cel mai probabil pe Arena Națională, cu giuleștenii în calitate de gazde. Victor Angelescu, acționarul giuleștenilor, a anunțat faptul că meciul are șanse mari să se joace pe cel mai mare stadion al țării, iar oaspeții vor avea parte de o surpriză.

Roș-albaștrii au motive de bucurie înaintea derby-ului cu Rapid, din ultima etapă a sezonului regular. Victor Angelescu a anunțat faptul că Rapid le va oferi celor de la FCSB toată peluza de pe Arena Națională.

Ce se ascunde în spatele „reevaluării” anunțate de Dan Șucu: derby-ul pe Arena Națională are o miză colosală
RAPID - FCSB
Ce se ascunde în spatele „reevaluării” anunțate de Dan Șucu: derby-ul pe Arena Națională are o miză colosală

FCSB primește toată peluza pe Arena Națională, la derby-ul cu Rapid

În ciuda faptului că vicecampioana României le oferă suporterilor rapidiști doar 5% din capacitatea Arenei Naționale, atunci când e gazdă, Rapid va proceda diferit și va oferi întreaga peluză oaspeților. Asta înseamnă că FCSB va primi aproximativ 9.000 de bilete.

„Noi o să le dăm toată peluza chiar dacă ei s-au comportat cum s-au comportat. Le arătăm că suntem civilizați, la meciul tur știți unde ne-au trimis (n.r. 3000 de bilete, la inelul 3). Sper ca pe viitor să procedeze la fel, mi se pare stupid să nu poți să vii la meci și să lași scaune goale.

A fost strategia fiecărui club, nu ni se pare normal să procedăm în felul acesta, sper ca pe viitor să procedeze similar. Sper să ne înțelegem și în play-off dacă vom juca tot acolo.

Galeria noastră a fost de acord, de ce nu ar fi? Avem cea mai puternică galerie și nu îi deranjează să vină și galeria adversă, poate îi deranjează pe alții când vin ai noștri. Și când vin 2000 se aud mai tare. Cererea este mult mai mare decât capacitatea noastră, vedem dacă sunt 30.000 sau 40.000.

Nu putem să le dăm 7000 de bilete pe stadionul nostru, am avut și discuții interne. Era un avantaj și dacă jucam pe Giulești, e casa noastră, dar în același timp îmi pare rău că este atât de mic. Mi se pare normal ca lumea să poată veni la un asemenea meci. Fotbalul e pentru suporteri în primul rând.

Cred că dacă am fi avut un stadion de 18-20.000 de locuri ar fi fost perfect pentru noi, ar fi fost plin meci de meci, mi-aș fi dorit să aibă mai multe locuri”, a spus Victor Angelescu, pentru Fanatik.

Încasările din Giulești, mult sub cele de pe Arena Națională

În acest sezon, cea mai mare asistență înregistrată în Giulești a fost de 12.537 oameni, la 2-1 cu Oțelul pe 3 februarie 2024. În medie, Rapid a avut 11.520 de spectatori la meciurile de acasă.

Chiar dacă asistența de vârf ar fi egalată, undeva în jur de 12.600 de oameni, cu 5.123 de abonați încasările ar fi net inferioare celor de pe Arena Națională, sub 100.000 de euro.

Costurile pentru organizarea meciului depășesc 40.000 de euro

Închirerea Arenei Naționale pentru un meci din Superligă costă 13.000 de euro, fără TVA, alte 10.000 de euro sunt plătite sub formă de costuri pentru operarea stadionului, în vreme ce plățile conexe, inclusiv pentru firma de pază, trec cheltuielile totale de 40.000 de euro.

În 2022, Rapid a încasat 1,6 milioane de euro din vânzarea biletelor. FCSB a fost lider la acest capitol în România, 2,2 milioane.

Match Quiz Universitatea Craiova - Rapid

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe Universitatea Craiova - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO. Cristiano Bergodi preferă Giuleștiul în detrimentul Arenei Naționale

Citește și alte știri:

Lui Bergodi i-a ieșit mutarea! Surpriza italianului, printre cei mai buni de pe teren
RAPID - UTA 4-1
Lui Bergodi i-a ieșit mutarea! Surpriza italianului, printre cei mai buni de pe teren
Capitolul la care suferă Rapid, în ciuda succesului cu UTA: „Acolo e problema cea mai mare”
RAPID
Capitolul la care suferă Rapid, în ciuda succesului cu UTA: „Acolo e problema cea mai mare”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
mafa
mafa  •  29 Februarie 2024, 18:56
Postat de magic4ever pe 29 Februarie 2024, 15:03

Rapid se saboteaza singura daca joaca pe national arena...o sa castige mai multi bani din vanzarea biletelor dar nu o sa mai fie aceeasi presiune din Giulesti si risca sa nu castige meciul si sa piarda din sansele la titlu...in Giulesti 75% castiga cu FCSB...

Ai dreptate daca joaca pe arena Nationala sansele se reduc la 74%.????????

cris210
cris210  •  29 Februarie 2024, 15:27

Contabilitate pură

capdezmeu10
capdezmeu10  •  29 Februarie 2024, 15:04

Este adevărat! Vă auziți mai"tare".Numai, că atunci când trebuia să "țipați"mai tare ați lăsat echipa să moară.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează