FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI - RAPID

Avantaj pentru Rapid » Adversarii au lotul în piuneze, patru titulari sunt accidentați

Rapid - Oțelul, foto: Raed Krishan (GSP)
Rapid - Oțelul, foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de - Publicat vineri, 23 februarie 2024 11:55 / Actualizat vineri, 23 februarie 2024 12:12

Rapid speră să continue, sâmbătă, șirul victoriilor din 2024 și să bifeze în Copou al șaselea succes din tot atâtea meciuri. Obiectivul giuleștenilor de a se impune în fața lui Politehnica Iași poate fi facilitat și de problemele serioase de lot ale gazdelor, nu mai puțin de patru titulari importanți ai moldovenilor urmând a absenta din primul „11”.

  • Politehnica Iași - Rapid, din etapa a 27-a a Superligii, se joacă sâmbătă, de la 20:00. Va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe OrangeSport 1, DigiSport 1 și PrimaSport 1.

Este vorba de portarul Silviu Lung Jr. (34 de ani), căpitanul echipei, stoperul Rachid Bouhenna (32), fundașul stânga Rareș Ispas (23) și mijlocașul ofensiv Alin Roman (30).

Horațiu Moldovan, out de la echipa națională? „Ar fi o nedreptate”
EURO 2024
Horațiu Moldovan, out de la echipa națională? „Ar fi o nedreptate”

Politehnica Iași are probleme de lot înaintea meciului cu Rapid

Recuperat după accidentarea la umăr suferită în timpul primului duel al anului cu Sepsi, de la Sfântu Gheorghe, Silviu Lung Jr. a reluat antrenamentele, însă fără a lucra la intensitate normală. Astfel, e foarte probabil ca fiul fostului internațional să nu fie nici rezervă.

Bouhenna are unele probleme la spate după confruntarea din etapa trecută, de la Ploiești, și, la ora actuală, nu e în calcul pentru a fi titularizat.

Avantaj pentru Rapid » Adversarii au lotul în piuneze, patru titulari sunt accidentați
Rachid Bouhenna a bifat primele minute în tricoul lui Politehnicii Iași în eșecul cu Sepsi. Foto: Instagram

Victimă a partidei de la Ploiești este și Ispas, care a suferit o fractură de tibie după atacul lui Papp, ieșeanul urmând a absenta o lună.

Roman, care nu a prins niciun minut în acest an după ce a suferit o entorsă la genunchi în perioada precompetițională, s-a antrenat și el în această săptămână, însă, ținând cont de lunga perioada de pauză, ar putea fi doar rezervă sâmbătă.

Politehnica Iași - Rapid, cu casa închisă?

La partida dintre Politehnica și Rapid, oaspeții vor fi încurajați de un grup consistent de suporteri.

Gazdele au rezervat 500 de bilete pentru fanii giuleșteni într-un sector de la peluza B. Prețul unui bilet în acel sector al arenei din Copou este 40 de lei.

500 de faniai Rapidului sunt așteptați în Copou

Organizatorii au primit asigurări că toate cele 500 de tichete vor fi achiziționate de suporterii Rapidului. Poli speră ca și celelalte 7.200 de bilete puse în vânzare să fie epuizate, astfel ca meciul să se joace cu casa închisă.

Politehnica Iași a mărit consistent prețul biletelor de intrare pentru meciul cu Rapid București. Un tichet la tribunele A și B costă 50 de lei, iar unul la peluze – 40 de lei. În mod normal, la partidele lui Poli de pe teren propriu un bilet costă 20 de lei.

Capacitatea arenei din Copou este de 11.481 de locuri. Poli are 2.537 de abonați, iar restul locurilor vor fi libere, din motive de siguranță.

Avantaj pentru Rapid » Adversarii au lotul în piuneze, patru titulari sunt accidentați
Stadionul Emil Alexandrescu (Iași)

Daniel Niculae, despre meciul cu Poli Iași: „Sper să nu fie o capcană pentru Rapid”

Daniel Niculae, președinte la Rapid, a analizat partida cu Poli Iași: „Sunt echipe care poate nu-și merită locul în partea a doua a clasamentului, care au jucători de valoare, care nu traversează o perioadă bună. Iașiul e o echipă rănită, practică un fotbal bun, dar, din păcate, nu adună puncte. Însă, oricând poate bate pe oricine. Sper să nu fie o capcană pentru jucătorii mei.

Sunt ferm convins că dacă vor fi sută la sută concentrați la ora partidei - și sută la sută vor fi -, vor da o replică dârză și, sper eu, să ne întoarcem cu cele 3 puncte. Dar echipa Iașiului este una foarte, foarte puternică”.

Cum crede Leo Grozavu că o poate încurca pe Rapid

Devine clișeu să spun că e un meci important, dificil, dar asta este, pentru că nu există meci ușor în prima ligă. Întâlnim echipa cea mai în formă, maximă, cu cinci victorii la rând. Au un antrenor cu multă experiență, e bine organizată, au jucători experimentați și valoroși.

E un campionat foarte echilibrat, oricine poate să bată pe oricine. Noi avem datoria să facem mai mult ca la ultimul meci. Ne trebuie mult suflet, trăire, ambiție și inteligență, să-i atacăm unde sunt mai puțin puternici și să ne luăm toate măsurile unde sunt puternici.

Leo Grozavu

Match Quiz CFR Cluj - Dinamo

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul CFR Cluj - Dinamo și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO. Conferință de presă cu Leo Grozavu, înaintea meciului Poli Iași - Rapid

Citește și:

Șucu a enervat un fost mare internațional: „S-au umflat mușchii pe el. Cu ce drept face asta?”

Scenografia serii în Europa: „Surpriză, nenorociților! ” » Au fentat interdicția UEFA și au râs de mai-marii fotbalului european

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (4)
enigmaticul
enigmaticul  •  23 Februarie 2024, 18:27
Postat de supereduardo10 pe 23 Februarie 2024, 16:40

Rapid are si slabiciuni dar nea Leo daca nu te bagi pe 2 linii o iei rau. Zic ca o infrangere cu 2 boabe ar fi rezon. Auturile Rapidului misloc atcac central aripa stanga aripa reapta , unde draci sa te aperi mai bine ? :)))

Georgică, tu ăsta cu ”2 boabe”, dar în tur câte i-a dat și câte a primit rapid de la Iași?? Ce te face să crezi că acuma le va da măcar două? Nu mai fi atât de sigur, vezi să nu plecați de la Iași cu coada între picioare.

supereduardo10
supereduardo10  •  23 Februarie 2024, 16:40

Rapid are si slabiciuni dar nea Leo daca nu te bagi pe 2 linii o iei rau. Zic ca o infrangere cu 2 boabe ar fi rezon. Auturile Rapidului misloc atcac central aripa stanga aripa reapta , unde draci sa te aperi mai bine ? :)))

Trotsky
Trotsky  •  23 Februarie 2024, 14:05

Hop și omenia!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează