FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

EXCLUSIV Care să fie? Rapid are 3 atacanți de top pe listă » Doi dintre ei au zeci de meciuri la națională!

George Pușcaș, atacant cu 26 de meciuri în naționala României, este pe lista Rapidului // foto: Imago Images
George Pușcaș, atacant cu 26 de meciuri în naționala României, este pe lista Rapidului // foto: Imago Images

Articol de , , - Publicat luni, 13 iunie 2022 07:40 / Actualizat luni, 13 iunie 2022 10:08

Rapid încearcă să-și aducă un atacant de top pentru care să nu consume bani mulți. Pe listă se află doi internaționali români, George Pușcaș și Florin Andone, și Kevin Luckassen, olandezul pe care l-au mai avut Poli Iași, Farul și Sepsi.

Giuleștenii au anunțat că vor să fie în play-off în sezonul următor și să lupte pentru câștigarea Cupei României și caută soluții cu care să-și creeze un lot care să le permită îndeplinirea acelor obiective.

Rapid a anunțat deja că l-a adus pe Paul Iacob, 25 de ani, fost la Farul și la Chindia. Iacob poate fi fundaș central sau mijlocaș defensiv și el crește numărul soluțiilor pe care Adrian Mutu le avea în acele zone.

Laszlo Balint e așteptat să preia Universitatea » Rădoi a refuzat și a doua ofertă a lui Rotaru
CSU CRAIOVA
Laszlo Balint e așteptat să preia Universitatea » Rădoi a refuzat și a doua ofertă a lui Rotaru

Varianta George Pușcaș la Rapid

Scopul principal din mercato îl constituie însă atragerea unui atacant foarte bun. Conducerea vișiniilor a întocmit o listă care conține trei nume: George Pușcaș (26 de ani), Florin Andone (29) și Kevin Luckassen (28). Niciuna dintre ținte nu e ușor de atins.

George Pușcaș încă mai e sub contract cu Reading, din liga a doua engleză. El a jucat în Anglia în 25 de meciuri din sezonul trecut și a marcat un singur gol. Reading l-a împrumutat la Pisa în partea a doua a stagiunii și românul a înscris opt goluri în 18 partide. 

Pisa a prins barajul pentru promovare, dar a ratat ocazia de a reveni în Serie A. Rapid l-ar vrea sub formă de împrumut, este exclus un transfer definitiv, în condițiile în care atacantul e plătit cu un milion de euro anual.

Rapid aplică aceeași rețetă în cazurile Florin Andone și Kevin Luckassen

Tot pentru un împrumut există interes și legat de Florin Andone. El are 29 de ani, e cu trei ani mai în vârstă decât Pușcaș, dar situația lui seamănă cu a conaționalului. Andone e prins într-un contract cu Brighton, din Anglia, care nu-l mai vrea. El a bifat 26 de meciuri și patru goluri în Premier League. 

În sezonul trecut a fost împrumutat în Spania, la Cadiz, unde a apărut în cinci meciuri fără să dea vreun gol. Andone nu a mai fost chemat nici în echipa națională în ultima vreme. El a tot avut probleme medicale și a rămas cu 26 de meciuri și cu numai două goluri în tricolor.

6 luniau trecut de la cel mai recent gol pe care l-a marcat Florin Andone. El a înscris în decembrie anul trecut într-o victorie pe care a înregistrat-o Cadiz la Albacete, 1-0

Nici Pușcaș, nici Andone nu a jucat vreun meci în prima ligă din România, amândoi au plecat de mici în Italia, respectiv în Spania. Pe lista giuleștenilor se mai află un străin care deține un istoric în Liga 1. Kevin Luckassen, 28 de ani, a evoluat pentru Poli Iași, pentru Farul și pentru Sepsi

Și el ar putea fi adus tot sub formă de împrumut, fiindcă e legat prin contract de Kayserispor. Turcii l-au utilizat în 14 meciuri în care olandezul nu a marcat deloc și apoi au renunțat la el. În România s-a descurcat bine de fiecare dată, de aceea Rapidul îl consideră un atacant îndeajuns de bun pentru întărirea echipei.

7 milioane de euroconstituie bugetul pe care Rapid l-a anunțat pentru sezonul următor. Noul acționar Șucu a explicat că el speră ca suma să provină din încasări, iar dacă nu, el și celălalt acționar, Angelescu, vor suplimenta fondul până la cifra anunțată

E o greșeală să crezi că Rapid va lupta pentru titlu în sezonul următor! Clubul are nevoie de un director sportiv, că președintele Daniel Niculae nu le poate rezolva pe toate! Șucu va învăța din mers. Oricum, nu se va bate cu mari strategi, că managementul din fotbalul românesc e foarte slab!

- Răzvan Lucescu, la DigiSport

Adrian Bălan a fost mediocru 

Rapid s-a bazat în sezonul trecut, primul după revenirea în prima ligă, pe Adrian Bălan, un atacant cu care promovase din „B”. Bălan, fost la FC Voluntari, a jucat în 32 de meciuri, 22 ca titular, și a marcat șapte goluri. 

El are 32 de ani și nu e considerat un vârf îndeajuns de bun pentru un obiectiv mai mare decât a fost rămânerea în primul eșalon, de aceea conducerea și antrenorul Mutu caută un atacant mai valoros. 

Pușcaș, Andone ori Luckassen ar putea ajunge în Giulești doar dacă formațiile care îi au sub contract ar accepta ca vișiniii să achite o mică parte din salariile lor. Rapid e dispus să aloce maximum 12.000 de euro lunar pentru un atacant. Pentru celelalte posturi din echipă, limita e mai mică de atât.

Poate Rapid să intre în lupta la titlu în sezonul viitor?

Mai multe știri din Liga 1: 

Primul interviu cu Vito Hammershoy-Mistrati după transferul la CFR Cluj: „Slăbiciunea mea? Jocul fără minge. Dați-mi mingea, știu ce să fac cu ea”

Adrian Mititelu vrea un moderator TV în conducerea lui FCU Craiova: „Avem un acord verbal”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
tikitakabarceloona
tikitakabarceloona  •  13 Iunie 2022, 19:41
Postat de emil1986 pe 13 Iunie 2022, 16:59

Ce se mai oftica clonatii de vis-avis de Cimitirul Calvin!!!! :)))

Offf

penultimul
penultimul  •  13 Iunie 2022, 17:18

Și în țările pe care le menționați, vezi numai târguri cu gura ruptă de fenomenul Andone.

ucluj2011
ucluj2011  •  13 Iunie 2022, 17:16

Schimbă-ți tu creierul măi prostache! Tu nu știi nici TU ce gram porți , și vrei să spui altora (ce hram poartă). Vezi-ți de echipa ta fără nume că nu aveți nici sigșă măcar , nici.... NIMIC! Tu vorbești de Rapid? Du-te și te culcă frustrăcescule. Nu mai poți dormi de grija Rapidului.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează